Klaipėdoje įkurtas Kibernetinių technologijų centras

Švietimas

Reaguodamas į per menką specialistų kiekį ir visuomenės edukaciją kibernetinio saugumo srityje, LCC tarptautinis universitetas praėjusių metų pabaigoje paskelbė apie partnerystę su „Cybint Solutions” – pasauline švietimo lydere kibernetinio saugumo srityje bei ėmė rengti kvalifikuotus kibernetinio saugumo specialistus, o šiemet žengia dar vieną žingsnį į priekį ir skelbia apie Kibernetinių technologijų centro įkūrimą.

Kibernetinių technologijų centro vadovo pareigas eis dr. Jeff Teo, kuris šioje srityje specializuojasi jau 15 metų. LCC nuotr.

„Pasaulinei pandemijai smogus, visos kasdienės mūsų veiklos kone pernakt turėjo persikelti į internetinę erdvę, o praėjus metams matomas akivaizdus kibernetinių atakų skaičiaus augimas. Nesiimti veiksmų ir sakyti, jog viskas gerai, tiesiog nebegalime, būtent dėl to ir buvo įkurtas Kibernetinių technologijų centras. Centras imsis nuolatinio žmonių švietimo kibernetinio saugumo srityje, nes tikime, kad švietimas yra pagrindinis ginklas prieš vis augantį kibernetinių atakų skaičių. Taip pat tikimės prisidėti prie kvalifikuotų specialistų skaičiaus augimo Lietuvoje, nes žmogiškoji klaida vis dar yra pagrindinė kibernetinių atakų kaltininkė”, – LCC pranešime spaudai cituojamas kibernetinio saugumo mokslų daktaras ir šio centro vadovas Jeff Teo.

Naujasis Kibernetinių technologijų centras rūpinsis kibernetinio saugumo mokymų organizavimu. Šiuo metu universitete yra siūloma intensyvi 12 savaičių arba ištęstinė 24 savaičių mokymo programa, apimanti tiek teorinių, tiek praktinių žinių ir įgūdžių kibernetinio saugumo srityje ugdymą. Ši kibernetinio saugumo mokymų programa yra skirta tiek norintiems persikvalifikuoti, tiek tiems, kurie siekia kelti kvalifikaciją kibernetinio saugumo srityje.

Kibernetinių technologijų centras taip pat organizuoja ir vienos dienos asmeninio tobulėjimo kibernetinio saugumo srityje mokymus. Jų metu dalyviai supažindinami su pagrindinėmis kibernetinėmis grėsmėmis ir priemonėmis, kurios padeda kovoti su iškilusiomis kibernetinio saugumo grėsmėmis.

Vienas iš centro tikslų – nemokami edukaciniai renginiai ir mėnesiniai seminarai kibernetinio saugumo temomis visuomenei.

Pirmasis virtualus seminaras yra planuojamas gegužės 7 dieną 16 val., jame bus kalbama apie skaitmeninės valiutos „Digital Yuan” galimybes, poveikį bei reikšmę, bus diskutuojama apie galimus tokios valiutos iššūkius, susijusius su jos naudojimu.

Kibernetinių technologijų centro vadovo pareigas eis dr. Jeff Teo, kuris šioje srityje specializuojasi jau 15 metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

LCC nukovė čempiones ir išlieka be pralaimėjimų

Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas sekmadienį namuose Moterų Lietuvos krepšinio lygos rungtynių metu 92:86 (20:30, 28:14, 22:17, 22:25) įveikė praėjusio sezono ...
2023-10-08
Skaityti daugiau

Verslas

„Ondato“ Klaipėdoje ieško darbuotojų

Rugsėjį lietuvių startuolis „Ondato“, teikiantis klientų pažinimo sprendimus, atidaro biurą Klaipėdoje ir ieško mažiausiai 50 darbuotojų. Jiems žadamas ne tik ...
2021-09-08
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdos registracijos skiepytis sistemai - kritika

Naujajame Klaipėdos masinio vakcinavimo centre, kuris duris atvers jau trečiadienį, kelios skiepijimo kabinos turėtų būti skirtos tiems žmonės, kurie vakcinuotis ...
2021-05-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This