Klaipėdos jaunimas susipažins su Ukraina

Miestas

Balandžio 29-ąją, 15 val. projekto „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ Facebook paskyroje vyks virutalus renginys „Pažink Ukrainą“, kurį organizuoja LCC tarptautinis universitetas.

Virtualų renginį sudarys kultūrinė dalis, kurios metu bus galima artimiau pažinti ukrainiečių bendruomenę, gyvenančią Klaipėdoje. Taip pat bus paskelbta atranka savanoriams vykti vasarą į vaikų stovyklą Ukrainoje, dirbti su vaikais iš karo zonos.

Lvovas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Šiuo metu Klaipėdoje gyvena per 1500 ukrainiečių.

„Renginiu „Pažink Ukrainą“ siekiame atkreipti dėmesį į Klaipėdoje gyvenančius ukrainiečius bei jų bendruomenę – džiaugtis tuo, kaip jie praturtina mūsų miesto gyvenimą“ – pranešime cituojama „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė“ platformos „Solidarumas“ koordinatorė Sigita Vaškaitienė.

„Taip pat renginyje dalyvaus ne tik Klaipėdoje esama Ukrainos bendruomenė, bet ir ukrainiečių studentai, kurie Klaipėdoje gyvena studijų laikotarpiu“ – teigia LCC tarptautinio universiteto atstovė Aistė Motekaitienė.

Renginyje bus pristatomas dokumentinis filmas  „The Carpet“ (liet. Kilimas) apie karą, kilusį Ukrainoje. Po filmo peržiūros laukia diskusija su filmo režisiere Nataliia Kiseliova.

„Filmas padės įsijausti į dabartinę Ukrainos politinę situaciją, sužinoti, ką tauta išgyvena, kokius skaudulius ar džiaugsmus atsiveža tie žmonės su savimi“, – pasakoja A. Motekaitienė.

Iškart po diskusijos Raudonojo Kryžiaus Infocentras pristatys savo veiklą, papasakos, kaip prisideda prie integracinių procesų. Raudonojo Kryžiaus direktorė Alina Birbalaitė kalbės apie imigraciją, prisitaikymą prie gyvenimo Lietuvoje.

Renginio pabaigoje bus paskelbtas konkursas jaunimui, norinčiam keliauti į Ukrainą savanoriauti stovykloje, skirtoje vaikams iš karo paveiktų regionų.

„Ieškome energingų jaunų žmonių, kurie sugeba užjausti ir kurie nori padėti kitiems“, – teigia A. Motekaitienė.

Atranka bus vykdoma individualių pokalbių būdu.

Renginys bus transliuojamas „Klaipeda – European Youth Capital 2021“ ir „LCC International University“ Facebook paskyrose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

Finalo starte „Kibirkštis“ atėmė namų pranašumą iš LCC

Čempionių titulą ginančios Vilniaus „Kibirkšties“ krepšininkės triumfavo „SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygos“ finalo starte. Sostinės komanda Klaipėdoje antradienio vakarą ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Sportas

LCC - lygos finale

Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas pirmą kartą klubo istorijoje pateko į MLKL finalą. Viliaus Stanišausko auklėtinės išvykoje trečiadienio vakarą rezultatu 71:64 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This