Naujos vakcinos uostamiestyje – tik ketvirtadienį, tada spręs ir dėl vaikų sugrąžinimo į mokyklas

Miestas, Svarbu

Nors įprastai naujų vakcinų nuo COVID -19 siunta regionus pasiekia arba pirmadienio vakarais, arba antradienio rytais, šį kartą taip neatsitiko, nes visas vakcinas sau pasiliko Vilnius.

Ar dar šiais metais bus bandoma Klaipėdoje sugrąžinti moksleivius į mokyklas, turėtų paaiškėti šią savaitę. Archyvinė Palmiros Mart nuotr.

Antradienį vykusiame Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje pandeminę situaciją uostamiestyje trumpai pristačiusi savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė teigė, jog naujos vakcinų siuntos Klaipėdoje laukiama tik ketvirtadienį.

Dėl to, pasak A. Dirgėlienės, šiuo metu laikinai gali neveikti ir internetinė registracijos sistema, nes nežinoma, kada bus laisvų vietų vakcinuotis*.

Taip ji atsakė į komiteto narės Vaidos Raugelės pastabą, jog esą šiuo metu per google paieškos sistemą negalima rasti minėtos registracijos prisijungimo nuorodos. Dėl to tarp komiteto narių kilus nedideliam bruzdesiui, komiteto pirmininkas Kazys Bagdonas patarė prisijungimo paieškas pratęsti ne posėdžio metu.

Atsakydama į komiteto narės Alinos Velykienės klausimą, ar žadama į mokyklas sugrąžinti penktokus, A. Dirgėlienė informavo, jog dėl to pasitarimas numatytas trečiadienio ryte.

„Vyriausybė ketvirtadienį jau turėtų mums duoti rekomendacijas, kaip sugrįžti. O rytoj mes tariamės, ar šachmatų, ar mišriuoju būdu grįžti, nes tai svarbu dėl kaupinių, ar tai bus privaloma, ar nebus, laukiam papildomos informacijos iš sveikatos ministerijos”, – sakė ji.

A. Dirgėlienės duomenimis, šiuo metu uostamiestyje pirma vakcinos doze yra paskiepyti 54 proc. pedagogų. Pradinių klasių mokytojų paskiepyta šiek kiek daugiau – 56 proc., o abiturientų pedagogų – 70 proc. Bet patys abiturientai skiepytis neskuba – pirmą skiepą yra gavę vos 38 proc. jų.

Tačiau ir toliau paslaptyje lieka būsima masinės klaipėdiečių vakcinacijos vieta – būsimu vakcinacijos centru nesidomėjo nė vienas Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto narys.

*INFORMACIJA

Po posėdžio Klaipėdos savivaldybė, patvirtinusi A. Dirgėlienės spėjimą, pranešė, jog šiuo metu elektroninėje sistemoje registracija laikinai nevyksta. Gyventojai skiepams nuo COVID-19 šiuo metu naujai neregistruojami dėl nepakankamo vakcinų kiekio. Turimo vakcinų kiekio užtenka tik revakcinacijai – t. y. skiepijami gyventojai, kuriems atėjo metas antrai skiepo dozei, taip pat bus paskiepyti anksčiau sistemoje užsiregistravę gyventojai – jų registracija nėra atšaukiama.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

„Mobingo problema“ savivaldybėje: užteko mokymų?

Sausio viduryje kilęs ažiotažas dėl naujosios Klaipėdos valdančiosios daugumos esą vykdomo mobingo Savivaldybės administracijoje bent jau instituciniame lygyje užsibaigė. Per ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Savivaldybės įstaiga nori iškeldinti profesorių

Gerokai padidintos nuomos už savivaldybei dabar priklausantį butą nesutinkantis mokėti 88-erių profesorius Sigitas Kudarauskas, jau pralaimėjęs vieną procesą, vėl atsidūrė ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Siurprizas iš Seimo: užsinorėjo perimti Klaipėdos vaikų ligoninę

Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL), sprendime atsirado ir siurprizinis ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This