5-11 klasių mokiniai Klaipėdoje šiais mokslo metais į klases nebegrįš

Svarbu, Švietimas

Vyriausybei trečiadienį nusprendus, kad 5–11 klasių moksleiviai į mokyklas gali grįžti nuo gegužės 10 dienos, bet sprendimo teisę palikus savivaldybėms, Klaipėdos valdžia penktadienį nutarė, jog šie mokiniai uostamiestyje mokslo metus baigs nuotoliniu būdu.

Toks sprendimas buvo priimtas po pasitarimo su mokyklų vadovybe, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro bei Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro specialistais.

Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Astos Dirgėlienės, buvo nuspręsta skirti dėmesį abiturientų sugrįžimui į gimnazijas.

„Paskutiniais duomenimis, mokytis įprastu būdu nuo pirmadienio sugrįš 92 procentai miesto abiturientų. Pagrindinis argumentas yra saugumas. Net jei ir visi moksleiviai sugrįžtų šachmatine tvarka, vis tiek būtų labai sudėtinga užtikrinti srautų valdymą. Nuogąstaujama, kad tokiu atveju pasitaikytų ir abiturientų susirgimų prieš pat egzaminus”, – sakė A. Dirgėlienė.

Anot jos, pasitarimo metu taip pat prieita nuomonės, kad likusios šešios mokslo metų savaitės iš esmės jokios esminės įtakos jau nebepadarys.

„Toms mokykloms, kurių bendruomenės visgi norėtų grįžti į kontaktinį ugdymą, niekas kategoriškai kelio neužkirs, tačiau visi saugumo reikalavimai turės būti įgyvendinti besąlygiškai”, – savo paskyroje „Facebook” tinkle rašo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Kad grįžimas būtų kiek įmanoma saugesnis, abiturientai raginami testuotis greitaisiais antigenų testais – testui galima užsiregistruoti sistemoje1808.lt. Tie dvyliktokai, kurie apsisprendžia negrįžti į kontaktinį ugdymą, turi teikti mokykloms prašymus ir mokytis turės savarankiškai.

12 Comments

  1. Anonimas

    Valio!
    Kas nori ir sugeba kuo puikiausiai mokosi nuotoliniu būdu.
    Kas nesugeba ,ir nenori mokytis mokykla stebuklų nepadarys.
    Labai protingas sprendimas…
    Pagarba…

    Reply
    • Vargas be proto

      Labai daug proto tokiam sprendimui nereikia. Galvoti nereikia. prognozuoti nereikia. Stengtis nebereikia. Internetas – tėvų problema, mokymo kokybė – matyt kad vaikų. O žmonėmis būti nebereikia?

  2. Haha

    Visada lengviau nieko nedaryti.. ir laukti kol savaime sutvarkys o dar geriau kad būtų haosas bet valdžiai už tai ir mokėtu.

    Reply
  3. Anonimas

    Na aišku savaime, kad nelabai didelio intelekto valdžiažmogiai pageidauja matyti dar daugiau beraščių budulių. Protingi ir išsilavinę tokiai valdžiukei tiesiog pavojingi. Apgailėtina.

    Reply
  4. Alina

    Kaip liūdna, gaila mokinių?Aš tik už, kad mokiniai eitu tik į mokyklą

    Reply
  5. Sonata

    Pasirodo mūsų valdžia dar turi smegenų, o aš maniau, kad nebeturi. Mėnuo jau nieko nepakeis, o virusas būtų išplitęs kaip Vilniuje.Ačiū valdžiai.

    Reply
    • Klaipėdietė

      Žinoma, kad valdžia turi smegenų, kaip sėdint namie atlyginimą gauti. O kad vaikai iš proto eina, ar kam svarbu

  6. klp

    Kiek girdėjau iš mokinių tai dauguma sutinka pabaigti metus nuotoliniu būdu. Artėja vasara ir su ja ateis karščiai per kuriuos ir taip niekas mokykloj nenori sedėti, o dabar dar ir su kauke reiktų nuolat būti. Taigi nėra jokios tragedijo, susiskiepyjam ir pradedam kitus metus įprastai.

    Reply
    • Viltis kieno motina?

      Nieko kaip įprastai nebus, svajojat! Mokytojams vėl reikės skiepytis, valdžiagyviams vėl trūks laiko pasiruošti, mokytojams patogiau, o už rezultatus niekas neatsakys. Tik vaikai augs bemoksliai ir nemokantys bendrauti. Tokio sprendimo vaisius skins tėvai ir vaikai, tik ne iš karto!

  7. Lazda

    turi 2 galus, o perpjovus – ir 4-is. Visiems neįtiksi: vieni keikia nuotolinį, nes vaikai pataps beraščiais be kontaktinio mokymo, kiti spiegia iš baimės užsikrėsti mokyklose, bet nenori testuotis ar skiepytis (beje, ar matėt, kiek jaunimėlis šlaistosi po akropolius, barus ir šiaip mieste, net nuotolinių pamokų metu? ) .

    Reply
    • Reikia tik dirbti

      Įtikti niekam nereikia. Per susirgimų piką spalį niekas nieko nesakė. Dabar yra geriau, bet dirbti ir galvoti apie grįžimą atprato. Imitavimas patinka labiau. Nuo pradinukų būklės grįžus dabar visiems klaiku. Tik visi tyli!

  8. Kam dirbt, jei galima ir nedirbt?

    Grubliauskiniai padarai, jūs visiški mūsų vaikų žlugdytojai! Jums pusės metų neužteko pasiruošti, kad vaikai bent psichologiškai atsigautų: Klaipėda nėra juodųjų savivaldybių sąraše. Bet jums taip patogiau, nes nereikia subinių nuo sofų pakelt. Gaila, kad mąstantys ir suprantantys savivaldybėje – graudi mažuma. Užtektų vieno ieškinio Vyriausybei ir savivaldybei už tokius sprendimus, bet kas užsiims? O rugsėjį savo subines dirbt pakelsit? Ar jums vis tiek atlyginimą už savo pareigų neatlikimą reikės mokėt?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This