Koronavirusas: Klaipėdoje padėtis smarkiai pablogėjo

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, ir pirmasis gegužės savaitgalis prasidėjo su koronaviruso rodiklių augimu tiek Klaipėdoje, tiek visoje Lietuvoje.

Šeštadienį šalyje nustatyti 949 nauji užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejai. Ištyrus 16 934 mėginius, infekcija aptikta daugiau nei 5 proc. jų.

Per praėjusią parą šia liga susirgo net 45 Klaipėdos gyventojai. Penktadienį tokia diagnozė buvo patvirtina 20, ketvirtadienį – 17, trečiadienį – 24 klaipėdiečiams, antradienį – 27, pirmadienį – 26 klaipėdiečiams.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičius uostamiestyje išaugo net 22,1 proc., Lietuvoje – 7,6 proc. Per parą vėl padidėjo ir susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius – Klaipėdoje nuo buvusių 199,9 iki 220,7, o šalyje – nuo 562,8 iki 573,1. Peržengusias 200 atvejų ribą savivaldybes Vyriausybė paprastai išbraukia iš švelnesnių karantino priemonių sąrašo. Praėjusią savaitę taip nutiko Joniškio, Kelmės, Kretingos, Mažeikių, Šakių rajono bei Šiaulių miesto savivaldybėms. Šių savivaldybių pradinukai nuo gegužės 10 d. tęsti mokslus mokyklose galės tik profilaktiškai testuojantis kaupinių metodu arba greitaisiais antigeno testais.

Nepaisant žymaus susirgimo atvejų šuolio pagal minėtąjį rodiklį Klaipėda tarp mažiausiai užsikrėtusių šalies savivaldybių išliko 18 vietoje. Geriausiai toliau laikosi Pagėgiai su 14 atvejų, blogiausia situacija tapo sostinėje su 1 075 atvejų.

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu serga 15 960 gyventojų, pasveikusiais laikomi 224 833. Klaipėdoje šiuo metu serga 342 žmonės, pasveikusiųjų per parą neužfiksuota – iki šiol tokių yra 13 214.

Uostamiestyje per parą neužfiksuota ir mirusiųjų nuo COVID-19, tokių aukų skaičius Klaipėdoje siekia 150. Šalyje į COVID-19 aukų sąrašą penktadienį įrašyta 13 netekčių – jų skaičius jau siekia 3 950.

Šalyje pirmą skiepą, statistikų duomenimis, šeštadienį gavo 6 181 gyventojas, antrą kartą vakcinuoti 7 863. Klaipėdoje pirmą kartą paskiepyta tik 121, antrą – 220 gyventojų.

4 Comments

  1. Kęstutis

    Aš dažnai klystu, gal ir šį kartą, kadangi manau, kad naujų atvejų skaičius nėra pats tinkamiausias rodiklis padėties vertinimui. Kodėl? O todėl, kad jis tiesiogiai priklauso nuo atliktų tyrimų skaičiaus: tai reiškia, jei du kartus daugiau atliksime tyrimų, tai gausime 2 kartus daugiau ir naujų atvejų. Be to, nauji atvejai priklauso ir nuo to, ar mėginiai tyrimui atrinkti atsitiktine tvarka ar ne. Jei mėginiai atrinkti iš tokių objektų, kur įtariama, kad ten gali būti didelis užsikrėtimas, tai yra tikimybė, kad gausime didesnį naujų atvejų skaičių ir t.t.
    Manau, kad geriau būtų lyginti: teigiamų atvejų dalį nuo atliktų tyrimų skaičiaus. Be to ,reikia pažymėti, kad statistikai nemėgsta lyginti atskirą matavimo rezultatą su kitu atskiru matavimu. Jie bevelija lyginti vidurkius – taip patikimiau.
    Padėtis Klaipėdoje nėra tokia bloga: ji geriausia, jei lyginsime su padėtimi 5 didžiausiuose Lietuvos miestuose: šios dienos 7 parų teigiamų tyrimų vidurkis Klaipėdoje buvo 2,7%, Šiauliuose – 4,9%, Panevėžyje -5,2%, Kaune -5,3%, Vilniuje – 8,3, Lietuvos vidurkis – 6,2. Tad Klaipėdoj nėra taip blogai, tad manau, kad geriau neplakime savęs rykštėmis, o dažniau skaitykime https://osp.stat.gov.lt/

    Reply
    • Klaipėdos nelaimė

      Bet Grubliauskas nusprendė mokinių sąskaita statistiką dar pagerinti. Kam jiems 5-11 klasėse mokyklos?

  2. jolanta

    Medikams jus visiskai neidomus, galit koseti, galit dusti , o ju reikalas tik atlyginimas ir kuo didesnis, jei valstybe ir prasiskolino, tai irgi ne ju reikalas, ju reikalas tik gauti dar ir priedus, nors jokio apkrovimo, kaip jie dejuoja nera, poliklynikose matosi, kad jie labai atsipalaidave, net pries korona rimciau dirbo.

    Reply
  3. Lina

    Ilgai mes balansavome ties 200 riba. Peržengėm. Valio pradinukų testavimui! O su šios amžiaus grupės ištyrimu ateis ir nauji atvejai, kurie sėkmingai slėpėsi iki šiol.
    Tik gaila, kad Klaipėdos respublikinė ligoninė atsisako priimt apysunkius covid pacientus, nesuteikdama galimybės net pasidaryti kraujo tyrymus, ar bent paklausyti plaučius. Neva, nieko tau nėra, nes koridoriuje visai nekosėjai. Vaistų? Vaistų negausi, nes įniksi į juos. Važiuok namo ir nebevažinėk čia. Taip ir gyvenam su neapkrautom Klaipėdos ligoninėm. Ir dabar jau aišku, kodėl juose tiek mažai covid pacientų

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This