Klaipėda vėl atsidurs griežtesniame karantino sąraše

Koronavirusas, Svarbu

Vyriausybė nuo gegužės 17-osios išbraukė Klaipėdą bei dar keturias savivaldybes iš švelnesnio režimo savivaldybių sąrašo.

Be Klaipėdos dar išbrauktos Plungės, Skuodo ir Šiaulių rajonų bei Rietavo savivaldybės, nes jose dviejų savaičių sergamumas COVID-19 perkopė 200 atvejų 100 tūkst. gyventojų. Tokių savivaldybių ugdymo įstaigose, vykdančiose kontaktinį mokymą, yra būtinas profilaktinis mokinių testavimas, tačiau tėvai gali pasirinkti, ar sutikti, kad jų vaikai profilaktiškai testuotųsi.

Švelnesnio karantino režimo sąraše esančiose savivaldybėse šiuo metu leidžiama moksleiviams eiti į mokyklas be privalomo testavimo.

Sveikatos apsaugos ministerija informuoja, kad nuo šiol šalies mokyklos galės rinktis dar vieną naują profilaktinio testavimo būdą – savikontrolės tyrimus. Tirtis savikontrolei skirtais greitaisiais antigenų testais, imant nosies landų ėminį ir įvertinti rezultatus galės patys mokinai, prižiūrimi atsakingų mokyklos darbuotojų.

Vykstant ugdymui kontaktiniu būdu, mokiniai ir darbuotojai gali rinktis vieną iš trijų profilaktinio testavimo būdų. Ėminiai visiems šiems tyrimams gali būti imami pačių mokinių, savarankiškai imant ėminį iš priekinės nosies landos – tai greita ir nesukelianti nemalonių pojūčių procedūra.

Gavus teigiamą rezultatą kaupinių PGR tyrimo atveju klasė turi izoliuotis, kaupinyje dalyvaujantys mokiniai turi pasitikrinti dėl COVID-19 ligos nustatymo mobiliame punkte. Asmens sveikatos priežiūros specialistui atlikus greitąjį antigeno testą mokykloje ir gavus teisimą rezultatą mokinys laikomas sergančiu, klasėje besimokantys vaikai turi izoliuotis. Atlikus savikontrolei skirtą antigeno testą ir mokiniui įtariant COVID-19 ligą, rekomenduojama atlikti tyrimą PGR metodu dėl ligos nustatymo mobiliame punkte.

Mokykloje, kurioje vykdomas savikontrolės tyrimas, mokinių ugdymas galės būti organizuojamas kontaktiniu arba mišriu būdu, kai savikontrolės tyrime sutinka dalyvauti 60 proc. ir daugiau klasės mokinių, sutikusiems dalyvauti mokiniams.

Klaipėdos valdžia praėjusią savaitę buvo nutarusi, kad kontaktinis ugdymas iki mokslo metų galo bus vykdomas tik pradinukams ir abiturientams.

200 atvejų ribą uostamiestis peržengė gegužės 2-ąją. Per antradienį šis rodiklis padidėjo nuo buvusių 213,4 iki 217,4.

17 Comments

  1. Anonimas

    Su tokia miesto valdžia ko gero dar ilgai būsime juoduosiuose sąrašuose. Visokiais požiūriais.

    Reply
  2. Zilvis

    Atvaziavo kazkokia vista pakudakavo ir avinai lenkiasi tai Briuselio subinlaizei px jai visi zmones

    Reply
  3. Klaipediete

    Nemanau kad Klaipėdoi sergamumas toks didelis kad verta ją karantinuoti. Kažkas čia kita. Gal valdžia bijo šeimų maršo apimančio Lietuvos miestus? Manau kad taip ir yra. ???

    Reply
    • Klaipediete

      Tikslus kementaras

    • Vitas

      Labai tikslus ir geras pastebėjimas.

  4. As

    Nebus gyvenimo normalaus,kol tauta nesunaikins valdžios ! Kaimynas sako ranka nesudrebetu,jei turėčiau kokį Kalašnikovas ar panašiai ką nors!

    Reply
    • Arvys

      Kausas tas,kaiminas prisiziurejo rusiskos propagandos

  5. As

    15 gegužės Marsas, tai klp ,Kaunas ,Vilnius, turės būti judėjimas apribotas,o Vilnius uzdarytas!!!

    Reply
  6. Julius

    Kaš kokie vejus šneka

    Reply
    • Negejus

      Čia miestai saugosi nuo debilų iš šeimų faršo

  7. Ačiū

    Ačiū už protingą mero sprendimą užbaigti mokslo metus nuotoliniu mokymu 5-8 kl.Kam be reikalo rizikuoti dėl kelių savaičių. Vaikams ir taip puikiai sekasi mokslai.

    Reply
    • Piktas

      Jo taip puikiai sekasi,kad greitai pavirs į bambukus. Vaikams virusas nekelia pavojaus jeigu ką, o tas jų laikymas namie tai tik valdžios įrankis spausti jų tėvus,testuotis ir vakcinuotis,šlykštu net žiurėti,kai taip yra žaidžiama su LT.ateitimi…

    • Anonimas

      Vaikams puikiai sekasi mokslai? Iš mokytojų girdėjau ką kitą. Kad tokių kv…mokinių dar niekad nematė.

    • Ačiū už ką?

      Ar žinote, kad nuotoliniu vyksta tik PUSĖ PAMOKŲ? Pusė, o taip vyksta nuo spalio pabaigos? Įtariu, kad čia dėkoja mokytojas, už pusę darbo gaunantis visą atlyginimą. Ir į klausimus atsakinėt nereikia, ir aiškinti papildomai. Vaikai bus patys kalti, kad neišmoko. O Grubliauskui su šaika taip pat patogu: galvot, kaip padaryti ir organizuoti, nereikia. O rugsėjį irgi dėkosit, kai bus ta pati nemokymo sistema?

  8. Anonimas

    Skuode,Rietave,Plungėje gyvena po 100tuks žmoniu is kur cia tokia statistika?

    Reply
  9. Lina

    Svarbu,kad darželiuose zombiai neišmirtų.7 mečių tėvai pramoginių koncertų reikalauja,nors darželį palikti tik rugsėjo 1 ketina.

    Reply
  10. raskite bent 5 skirtumus

    Koks skirtumas, kuriame Klaipėda sąraše? Grubliauskas vis tiek paliko 5-8 klases namų arešte. Buvo gerai – galėjo mokytis, bet paliko nuotoliniam. Tai kur skirtumai, kai pensininkas nenori dirbti ir kitų nepriverčia?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Per parą šalyje - vos 24 nauji COVID-19 atvejai

Ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus, ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This