Naujas Slaugos skyrius – Klaipėdos miške

Svarbu, Sveikata

Respublikinė Klaipėdos ligoninė planuoja rekonstruoti vieną savo pastatą ir jame įrengti Slaugos skyrių.

Paviešintuose projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, jog planuojama rekonstruoti P. Lideikio g. 4 esantį pastatą, kuris yra sklype, ir pietinėje, ir vakarinėje, ir šiaurinėje pusėje besiribojančiame su Klaipėdos mišku.

Projektuotojų vizualizacija

Šis pastatas anksčiau buvo naudojamas Klaipėdos tuberkuliozės ligoninės reikmėms. Ši įstaiga buvo reorganizuota prijungimo būdu ir tapo Respublikinės Klaipėdos ligoninės Tuberkuliozės filialu. Didžioji dalis jo paslaugų teikiama P. Lideikio g. 2 esančiose patalpose, o P. Lideikio g. 4 esančiame pastate pastaruoju metu buvo įsikūrę ligoninės administracijos darbuotojai.

Projektiniuose pasiūlymuose, kuriuos parengė UAB „Archko” (projekto vadovas Stanislovas Lukšas ), teigiama, jog pastatą P. Lideikio g. 4 numatoma rekonstruoti gerinant gydimo paslaugas bei atsisakant tuberkuliozinės ligoninės paskirties ir įrengiant Respublikinės Klaipėdos ligoninės Slaugos skyrių.

Projektuotojų vizualizacija

Įvažiavimas į sklypą išlieka esamas iš P. Lideikio g. Sklypo ribose bus įrengta 31 automobilių stovėjimo vieta – tiek, kiek reikia pagal teisės aktus.

Projektiniuose pasiūlymuose rašoma, jog esama vieno aukšto pastato dalis bus pakelta iki dviejų aukštų, įrengiama nauja vidinė laiptinė.

Pirmame aukšte numatomos palatos, personalo persirengimo ir poilsio patalpos, hemodializės patalpos, o antrajame – palatos, gydytojų kabinetai, poilsio patalpos,  procedūrų kabinetai bei masažo ir kineziterapijos kabinetai.

Pastate numatoma įrengti ir liftą, kad planuojamo slaugos skyriaus pacientai galėtų patogiai judėti tarp aukštų.

Pastatas bus apšiltinamas, sutvarkomas fasadas, jo apdailai naudojant metalą, medį ir stiklą.

Projektuotojų vizualizacija

Respublikinės Klaipėdos ligoninės atstovai kol kas nesidalijo informacija apie planus rekonstruoti šį pastatą – nepavyko sužinoti, nei kada planuojama atidaryti naują Slaugos skyrių, nei numatomos investicijų sumos. Nuo komentarų susilaikyta, nes esą šiuo metu dar tik rengiami projektai – tiek rekonstrukcijos, tiek investicinis.

Respublikinės Klaipėdos ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyrius, kuriame yra 30 vietų, šiuo metu veikia Bangų gatvėje.

2 Comments

  1. Anonimas

    Tuberkulioze sergantys pacientai gydomi P.Lideikio 2 adresu.

    Reply
  2. o kur dėsis

    tuberkulioze sergantys ? Ar jų jau nebeliko?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Seniūnaitei atsirūgo bandymas atnaujinti bylą prieš buvusį darbdavį

Brožynų seniūnaitė Irena Gailiutė nesėkmingai bandė atnaujinti dar 2022 metais pralaimėtą bylą dėl jos atleidimo iš Respublikinės Klaipėdos ligoninės. Vietoje ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Sveikata

Mirė Daiva Grigutienė

Respublikinė Klaipėdos ligoninė praneša, jog netikėtai mirė šios įstaigos Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus vyresnioji slaugytoja Daiva Grigutienė. Jai buvo ...
2024-01-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This