FNTT – negeranoriški kaimynai?

Miestas, Svarbu

Uostamiestyje, Pilies gatvėje, įsikūrusių Pilies dirbtuvių rezidentai teigia susidūrę su jų jaunus verslus žlugdančiais Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) Klaipėdos apygardos valdybos veiksmais. Ši dirbtuvių kaimynystėje įsikūrusi teisėsaugos struktūra jokių pretenzijų dėl verslininkų veiklos skaidrumo neturi, bet sukėlė problemų, užsitvėrusi įvažiavimo kelią prie dirbtuvių pastato.

Skaitytojo nuotr.

„Nuo 2017 metų rudens esame Pilies dirbtuvių rezidentai. Pilies dirbtuvių iniciatyva džiaugėsi Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas, miesto savivaldybė ir meras, ir „Klaipėda ID”. Miestui tai yra reikšmingas objektas, kadangi Pilies dirbtuvės buria aktyvius kūrybingus ir verslius miestiečius, čia kuriami unikalūs produktai, prototipai. Viskas buvo puiku iki šio pirmadienio, kai Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba pasistatė šlaugbaumą ir užtvėrė privažiavimą prie Pilies dirbtuvių, taip užgrobdama aikštelę prie Pilies dirbtuvių pastato ir apsunkindama jaunų verslų veiklą. Nebeįmanoma privažiuoti nei kurjeriams, nei pasikrauti-išsikrauti… Ir šiukšlių konteineiriai su šiukšlėm liks dabar stovėti prie pastato amžinai? Bendruomenė pasimetusi. Ar taip galima? Kaip dirbti toliau? Kodėl žlugdomi jauni verslai? Susiklosčiusią situaciją bandė spręsti „Klaipėda ID”, bet kadangi pastatas priklauso Vakarų laivų gamyklai, tai ėjo derėtis VLG atstovas, tik, atrodo, kadangi VLG yra tik pastato, o ne susijusio sklypo savininkė, tai nėra ką ir derėtis… Situacija atrodo beviltiška. Ar gali taip elgtis valstybinė įstaiga? Ar nėra pažeidžiamas viešasis interesas?”, – rašė vienas iš dirbtuvių rezidentų „Atvirai Klaipėdai” atsiųstame laiške.

FNTT atstovė spaudai Modesta Zdanauskaitė paaiškino, kad Pilies g. 12A esantis pastatas bei aplinkinė teritorija, kur yra įsikūrusi tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba, jos yra valdoma pagal 1999 m. rugpjūčio 19 d. pasirašytą valstybinės žemės panaudos sutartį.

Registrų centro pateikiamais duomenimis, 0,2014 ha ploto sklypo 0,0978 ha panaudos teise valdo FNTT, 0,1036 ha – tame pačiame pastate įsikūrusi Specialiųjų tyrimų tarnyba.

„Remiantis tarnybos turimais dokumentais bei žemės sklypo planu, aiškiai apibrėžiančiu kokio ploto teritoriją valdo FNTT, šioje teritorijoje nėra įtvirtinto servituto (išskyrus požeminių ir antžeminių inžinerinių komunikacijų aptarnavimą), todėl teritorija naudojama tarnybos reikmėms”, – aiškino M. Zdanauskaitė.

Registrų centro pateikiamuose sklypuose be jos minimo servituto yra ir dar vienas, leidžiantis kitiems asmenims naudotis sklypo dalimi remontuojant pastatus.

„Siekiant užtikrinti tarnybinio transporto bei teritorijos saugumą įrengti užkardai, neleidžiantys į FNTT teritoriją įvažiuoti ne tarnybos transportui. Jūsų minimas užkardas yra pastatytas jau seniai, tačiau dėl techninių kliūčių nebuvo naudojamas, pašalinus gedimus užkardas vėl naudojamas”, – teigė tarnybos atstovė.

Ji tikino, kad „FNTT visada geranoriškai bendradarbiauja su kaimynais ir yra pasiruošusi atsakyti į rūpimus klausimus”.

14 Comments

  1. Gyventojas

    Miegamuosiuose rajonuose visi PC uzsitveria, bet valdziai nesvarbu, o stai menininkai, tai jau kitas reikalas,a?

    Reply
  2. Karolis

    Tiek FNTT, tiek Pilies dirbtuvės yra Klaipėdos miesto teritorijoje yra kilusias problemas turi spręsti Klaipėdos miesto savivaldybė, nes ji davė leidimą ten įsikurti tiek pačiai FNTT. tiek Pilies dirbtuvėms.o VLG yra tik tarpininkas. Kaip gali FNTT savavališkai užkirsti pravažiavimą, leisdama praeiti Pilies dirbtuvių rezidentams. Klaipėdos registras yra ne vieną klaidą padarę su servitutais ir ta pati FNTT gali ištirti, kas dėl to kaltas : ar tarnybinis aplaidumas , ar piktybinis veiksmas. O FNTT kaip valstybinei tarnybai tikrai turi būti gėda dėl sprendžiamos problemos iš jėgos pozicijos, kai valstybinės institucijos visam pasauliui giriasi, kad visi gali kreiptis į teismą, o čia to nematyti.

    Reply
  3. Sąžiningas pilietis

    0 meninkai nemoka atgabenti savo šiukšlių konteinerius ir pastatyti prie užtvaro.. Tegu FNTTšnikai norėdami įvažiuot ir išvažiuot prasistumdo konteinerius. Pamatysit, patys ateis tartis.

    Reply
  4. D

    O mano nuomone, FNTT yra galimai organizuota nusikaltėlių grupuotė prisidengusi tarnybiniu pažymėjimu.

    Reply
  5. kaimynas

    Visada stipresnis yra teisus. Bet šiuo atveju FNTT tikrai teisi, jei servitutas nenustatytas kaimynų naudai . Bet su silpnesniais menininkais galima ir švelniai pabendrauti, ne taip kaip su verslininkais. O duris tarnyboms manau reikėtų atsirakinti .

    Reply
  6. Fakt

    Teisingai FNTT daro. Čia tas pats kas perlipt kaimynų tvorą ir eit obuoliau jų sode, o paskui piktintis jei prigauna.

    Reply
  7. Taigi

    Taigi, tikri niekadėjai….

    Reply
  8. Dalia

    Kartą teko lankytis gretiname pastatė, įvažiavome į aikštelę pro neuzsidaranti šlagbauma, manėme kad aikštelę abejų pastatų. Tai FNNT darbuotojai specialiai užstatė mašina, prisikviesti ką nors iš neįmanoma, uzsirakine nieko neįsileidžia. Ir piktibiškai ilgai mūsų neišleido. Toks elgesys visiškai nesiderina su valstybės tarnautojų etika

    Reply
    • klaipėdietė

      Teisingai! Nėra ko važinėti/vaikščioti po FNTT langais..Juo labiau menininkams! Kada jie Klaipėdoje buvo gerbiami, mylimi? (čia neskaitant a.a. Žalio laikų).

  9. Viktorija

    Jie absoliučiai nesukalbami, į jokias diskusijas nesileidžia!

    Reply
  10. Laukia didysis kraustymasis

    Nuo kada ši tarnyba geranoriškai bendradarbiauja? :))))))

    Reply
    • Tada

      Nuo tada, kai vykdant tyrimą geranoriškai bendradarbiauja ir finansinį nusikaltimą padaręs asmuo 😉

  11. Iniciatyva

    Standartinis struktūrų atsakymas! Kadangi mums reikia parkingo, tai galim sužlugti jaunus verslus, iniciatyvą ir ką tik nori. Kuo šis veiksmas skiriasi nuo Baltarusijos „silovyku” siautėjimo? Žalojam morališkai, fizinio smurto netaikom?

    Reply
    • Patogumai

      Prie ko čia Baltarusija? Dar Prancūzijos geltonąsias liemenes paminėkit. Jie yra sklypo naudotojai, privažiavimo ar pravažiavimo servitutai nenustatyti. Ko raudat? Išsikrausit ir pasikrausit prie šlagbaumo.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Bankroto administratorius lieka nuteistas

Klaipėdos apygardos teismas sutiko su pirmos instancijos verdiktu, jog yra pakankamai įrodymų, kad už melagingų parodymų davimą ir dokumentų klastojimą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Savivaldybės administracijos direktoriui padedantis mero bendražygis - kaltinamasis baudžiamojoje byloje

Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai yra pateikti uostamiesčio savivaldybės administracijos direktoriaus padėjėjui Vytautui Beitui. 40-metis V. Beitas, ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Poilsio ir pramogų komplekse - galimi finansiniai nusikaltimai

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorai vadovauja Finansinių nusikaltimų ir korupcijos tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnų atliekamam ikiteisminiam tyrimui dėl galimai apgaulingai tvarkomos ...
2023-10-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This