Kretingos meras kreipėsi į prokuratūrą, mieste – plakatai (atnaujinta)

Regionas

Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius pateikė pareiškimą Klaipėdos apygardos prokuratūrai, kuriuo prašoma pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo dokumento klastojimo.

Antanas Kalnius. Martyno Vainoriaus nuotr.

Toks prašymas pateiktas remiantis praėjusią savaitę Kretingos rajono tarybos posėdžio metu paaiškėjusiomis aplinkybėmis bei tarybos nario Dariaus Petreikio siūlymu.

Prokuratūrą pasiekusi istorija gimė po to, kai Kretingos rajono savivaldybės tarybos narių grupė – Juozas Mažeika, Valerijonas Kubilius, Konstantinas Skierus, Vaidas Kuprelis, Tomas Abelkis, Rimantas Macius, Marius Meškauskas, Dovydas Bajoras, Augenija Juknevičienė, Vladas Baltuonis, Romualdas Jablonskis, Dangirdas Samalius, Raimundas Puškorius, Steponas Baltuonis – pateikė sprendimo projektą dėl paskutinio mero patarėjo pareigybės panaikinimo.

Sprendimo projekto originalo kopija buvo įkelta į dokumentų valdymo sistemą „Kontora“, o pats originalas jau vėliau, pateiktas ir Kretingos rajono savivaldybės merui Antanui Kalniui. Tačiau D. Petereikis teigė, jog palyginus Tarybos narių grupės originalų sprendimo projektą su sprendimo projektu, kuris buvo pateiktas Tarybos svarstymui, matyti, kad projekto turinys skiriasi nuo originalaus sprendimo projekto turinio, o parašai ant jo „įklijuoti“ iš originalaus dokumento.

„Tiesa pasakius, man gėda. Gėda už kolegas, gėda už Tarybos narius, gėda ir kad tenka su tokiu pareiškimu kreiptis į prokuratūrą. Tačiau šiuo atveju privalau likti principingu ir imtis veiksmų ne tik dėl praėjusią savaitę įvykusio fakto dėl galimo Tarybos sprendimo projekto klastojimo, bet ir kad ateityje būtų išvengta tokių panašių atvejų ir niekam net nekiltų minčių apie galimą vieno ar kito dokumento klastojimą”, – taip savo sprendimą komentuoja A. Kalnius.

ATNAUJINTA. Kretingoje tikriausiai naktį į ketvirtadienio įvairiose vietose buvo išklijuoti plakatai, kuriuose – minėtąjį sprendimo projektą parengusių ir už jį balsavusių politikų nuotraukos. 

Plakato autoriai rašo, jog norėtų apklausti šiuos galimai nusikaltimą padarius asmenis, nes atlieka pilietinį tyrimą. 

„Valdančiajai daugumai noriu pasakyti, kad plakatai yra ženklas, kad mes Kretingos gyventojai domimės miesto valdymu, suprantame kas vyksta ir kad netoleruosime jūsų nusikalstamo elgesio prieš mūsų DEMOKRATIŠKU būdų išrinktą atstovą. Jeigu sugebame pakabinti plakatus į balsavimą irgi nueisime!”, – popiet „Facebook” grupėje „Mūsų Kretinga” rašė Mindaugas Černeckis, pridėjęs ir nuotrauką su krūva plakatų. 

1 Comment

  1. Niko

    Meriuko brigada stipri viešuosiuose ryšiuose

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kurą dideliais kiekiais pylėsi ir du buvę Kretingos rajono tarybos nariai

Žiniasklaidoje praėjusiais metais pasirodžius informacijai, kad nemažai šalies savivaldybių tarybos narių galėjo jiems skirtas išmokas naudoti neteisėtai, Klaipėdos apygardos prokuratūra ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nuteista Šventosios atrakcionuose tautiečius išnaudojusi čekų šeima

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo Čekijos piliečių šeima nuteista dėl prekybos žmonėmis. Teismo sprendimu, 46 m. vyrui, ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Veidai

Naujuoju Klaipėdos apygardos vyriausiuoju prokuroru tapo Jevgenij Michailovskij

Pirmadienį generalinė prokurorė Nida Grunskienė pasirašė įsakymą, kuriuo Jevgenij Michailovskij paskyrė į Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas. Daugiau nei ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This