Komisariato automobilių aikštelės statybų istorijoje – stabtelėjimas

Miestas, Svarbu

Antradienį pasiūlymų pateikimo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato automobilių stovėjimo aikštelės statybų konkursui procedūrą turėjęs užbaigti Turto bankas to padaryti negalėjo.

Pagal projektą komisariato sklypo šiaurės rytinėje dalyje turi būti pastatyta 5235 kv. m ploto, 19,8 m aukščio antžeminė automobilių stovėjimo aikštelė. Joje numatytos 205 vietos automobiliams. Martyno Vainoriaus nuotr.

Leidimas komisariato statybai Kauno gatvėje buvo išduotas dar 2012 m. vasarį. Pačios statybos oficialiai pradėtos 2013 m. rugpjūčio 2 dieną, tačiau jos buvo padalintos į du etapus – antžeminės automobilių stovėjimo aikštelės įrengimas dėl per didelių kaštų buvo paliktas ateičiai. 

Toks sprendimas itin pablogino gyvenimo sąlygas šalia Kauno gatvės esančių daugiabučių gyventojams – jų kiemai policijos darbo metu yra nuolat perpildyti automobiliais, kurie dažnai statomi ir ne tik ant šaligatvių, bet ir vejos, rudenį žemės plotus paverčia purvynais.  

Kovo viduryje vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė Klaipėdos merui  pažadėjo, kad šis projektas netrukus bus pradėtas įgyvendinti. Ir jau balandį Turto bankas paskelbė rangovo paieškos konkursą. Pagal jo sąlygas pasiūlymus potencialūs rangovai galėjo teikti iki antradienio.

Tačiau Turto banko Komunikacijos skyriaus konsultantė Jolita Skinulytė-Niakšu informavo, kad dėl šio konkurso buvo gauta pretenzija bei nemažai įvairių klausimų dėl pirkimo sąlygų.

„Todėl iki bus išnagrinėta pretenzija ir pateiktas atsakymas tiekėjams pirkimo procedūros buvo sustabdytos. Atsakius į pretenziją pirkimo procedūros bus atnaujintos, taip pat bus pateikti atsakymai į gautus klausimus”, – sakė Turto banko atstovė.

Pasak jos, paraiškų teikimo terminą preliminariai planuojama pratęsti preliminariai iki birželio pradžios, tačiau jis dar gali būti keičiamas, priklausomai nuo to, kiek reikės užtrukti atsakant į pateiktus klausimus.

Turto bankas prognozuoja, kad konkurso nugalėtojas gali paaiškėti pirmoje rugpjūčio pusėje. Juo taps mažiausią kainą pasiūlęs konkurso dalyvis.

Pagal projektą komisariato sklypo šiaurės rytinėje dalyje turi būti pastatyta 5235 kv. m ploto, 19,8 m aukščio antžeminė automobilių stovėjimo aikštelė. Joje numatytos 205 vietos automobiliams. Pirmame aukšte suprojektuotos 8 vietos skirtos žmonių su negalia automobiliams.

Atstumas nuo atviro tipo aikštelės iki artimiausio gyvenamojo namo kitoje Kauno g. dalyje sieks 40 m, iki vaikų darželio teritorijos – 36 m.

4 Comments

  1. Konservatorius

    Pagarba Ryžtingai Moteriai vidaus reikalų ministrei Agnei Bilotaitei . Nes vietiniai politikai ir meras jau 10 metų piršto dėl to nepajudino, tik apmokestino mūsų kiemus.

    Reply
  2. A. V

    Visi projektai Klaipėdoje stringa. Nieko naujo.

    Reply
    • Henria

      Ane ? Klaipėdoje projektai vykdomi greičiausiai visoje Lietuvoje

  3. Klausimas

    Tai kur „Stovet Draudziama” Kauno gatveje nuo Komisariato??? Zadejo pastatyti, bet iki siol nera pastatyti zenklai ! Kemsasi visa gatve piko metu.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Prašymas dėl vietų automobiliams – vienu paspaudimu

Pateikti prašymą dėl papildomos aikštelės automobiliams įrengimo klaipėdiečiams bus patogiau. Savivaldybė skelbia, jog jos interneto svetainėje sukurta nauja elektroninė paslauga ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Miestas

Pagaliau pradės statyti komisariato automobilių aikštelę

Turto bankas paskelbė pasirašęs sutartį su UAB „HSC Baltic“ dėl Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato antžeminės daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Regionas

Neringos meras prašo šalies vadovų užtarimo

Neringos meras Darius Jasaitis kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą ir premjerę Ingridą Šimonytę dėl to, kad šiame kurorte gyvenantiems ukrainiečiams ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This