Rekonstruota „Vaidilos“ aikštė atveriama miestiečiams

Miestas

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad jau visiškai atverta rekonstruota viešoji erdvė prie buvusio „Vaidilos“ kino teatro. Trečiadienį iš teritorijos šalinamos paskutinės tvoros, įjungtas šokantis fontanas.

Ties Taikos prospekto ir Paryžiaus Komunos gatvės sankirtoje esančioje aikštėje sukurtos poilsio zonos, žaliosios erdvės, įrengta scena, vaikų žaidimų aikštelė, palei aikštę driekiasi nauja dviračių tako atkarpa, jungianti Taikos prospektą ir Ąžuolyno giraitę, restauruotos skulptūros Vaidila, Aitvaras ir Bildukas.

Viešosios erdvės prie buvusio „Vaidilos“ kino teatro rekonstrukcijos projekto vertė – 1,7 mln. eurų. Darbus atliko Panevėžio statybos trestas.

Šiuo metu taip pat baigiamas atnaujinti šalia aikštės besidriekiantis pėsčiųjų ir dviračių takas nuo Sausio 15-osios iki Kauno gatvės (palei Taikos pr.), pernai atnaujinta ir netoliese esanti Ąžuolyno giraitė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Dėl Atgimimo aikštės konkurso - dar viena byla

Klaipėdos savivaldybė, trečią kartą paskelbusi Atgimimo aikštės rekonstrukcijos įrengiant ir požeminio parkingo aikštelę rangos konkursą, sulaukė dar vieno ieškinio dėl ...
2024-01-09
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Verkia „Vaidila" geriausiame kraštovaizdžio projekte

Už 1,7 mln. eurų rekonstruota viešoji erdvė uostamiestyje prie buvusio „Vaidilos“ kino teatro pernai buvo pripažinta geriausiu kraštovaizdžio projektu Lietuvoje. ...
2023-08-20
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštė: pagaliau gautas statybos leidimas

Prabėgus 33 metams nuo miesto valdžios pareiškimų, kad „projektuotojams duota užduotis” išspręsti Atgimimo aikštės „architektūrines problemas”, savivaldybė pagaliau gavo statybos ...
2023-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This