COVID-19 tendencija išlieka: šalyje rodikliai mažėja, Klaipėdoje – auga

Koronavirusas, Svarbu

Klaipėdiečiai, kuriems jau yra sukakę 35-eri ir daugiau, šį šeštadienį kviečiami pasiskiepyti „Vaxzevria“ („AstraZeneca”) vakcina. Skiepijimas vyks be išankstinės registracijos, gyvos eilės principu Klaipėdos miesto poliklinikoje (Taikos pr. 76) nuo 9 iki 18 val.

Atvykus skiepytis reikia turėti asmens dokumentą.

Skiepijimas vyks be išankstinės registracijos, gyvos eilės principu Klaipėdos miesto poliklinikoje (Taikos pr. 76) nuo 9 iki 18 val. Palmiros Mart nuotr.

Dėl papildomų skiepijimo galimybių sekmadienį bus apsispręsta šeštadienio vakare, įvertinus vakcinų likutį.

Tuo metu naujasis vakcinavimo centras LCC universitete toliau dirbs su asmenimis nuo 45 metų, kurie registruojasi iš anksto elektroninėje sistemoje. Čia taip pat tęsiama lėtinėmis ligomis sergančiųjų vakcinacija – šie asmenys taip pat iš anksto turi registruotis elektroninėje sistemoje.

Paros rodikliai

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, ketvirtadienį atlikus 25 180 diagnostinių tyrimų, šalyje nustatyti 1125 nauji užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejai – virusas rastas kiek daugiau nei 4 proc. mėginių.

Per praėjusią parą COVID-19 liga susirgo 50 klaipėdiečių. Trečiadienį tokių buvo 30, antradienį – 16, pirmadienį – 14.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičius uostamiestyje išaugo nežymiai – tik 0,5 proc., o Lietuvoje tokiu pat procentu sumažėjo.

Tuo metu susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius šalyje mažėja jau trečia para iš eilės. Šįkart jis sumažėjo nuo buvusių 584 atvejo iki 576,3 Tuo metu Klaipėdoje per parą pastarasis rodiklis padidėjo nuo 249,6 iki 270 ir tarp mažiausiai sergančių savivaldybių uostamiestis iš 17-os vietos nusirito net į 22- ąją. Geriausiai ir toliau laikosi Šilalės rajono savivaldybė su 51 atveju, o iš blogiausios padėties Vilnių išstūmė Molėtų savivaldybė su 1008 atvejais.

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu serga 16 784 gyventojai, pasveikusiais laikomi 237 431. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 392 ir 13 487– per parą pasveiko 26 klaipėdiečiai.

Uostamiestyje per parą mirčių vėl neužregistruota. Iki šiol čia pandemija nusinešė 151 gyvybę. Šalyje į COVID-19 aukų sąrašą ketvirtadienį įrašyta dar 12 netekčių ir mirusiųjų skaičiaus jau yra 4084.

Šalyje pirmą kartą ketvirtadienį paskiepyti 15 293 žmonės, antrą kartą – 12 360. Klaipėdoje pirmą kartą paskiepyti 639, antrą – 401 gyventojas.

Į stacionarą per parą paguldyti 128 nauji užsikrėtusieji SARS- CoV-2 liga.

„Vaxzevria“ vakcina skiepys ir toliau

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) įvertino Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos pateiktą informaciją apie užregistruotas nepageidaujamas reakcijas į „Vaxzevria“ vakciną ir kartu atsižvelgdama į Europos vaistų agentūros (EVA) rekomendacijas bei epidemiologinę padėtį šalyje nusprendė tęsti skiepijimą šia vakcina tokia pat tvarka, kokia buvo taikoma nuo pat pradžių.

Tai reiškia, kad „Vaxzevria“ vakcina ir toliau galės skiepytis visi gyventojai nuo 18 metų, ir Lietuva lieka tarp dešimties Europos Sąjungos šalių, kurios netaiko papildomų amžiaus ribojimų šiai vakcinai. Atsisakyti papildomų ribojimų jau nusprendė ir Vokietija, anksčiau skyrusi šią vakciną tik asmenims nuo 60 metų.

Skiepijant „Vaxzevria“ vakcina SAM ir toliau rekomenduoja daryti 12 savaičių pertrauką tarp pirmos ir antros vakcinos dozės. Tyrimai parodė, kad po ilgesnės pertraukos žmogaus organizme formuojasi daugiau antikūnų ir susidaro tvirtesnis imunitetas – šitaip užtikrinama didžiausia vakcinos nauda.

Jeigu ilgesnė pertrauka daro neigiamą įtaką asmens vykdomai veiklai, vakcinacijos centras antrą „Vaxzevria“ vakcinos dozę gali skirti anksčiau, gamintojo siūlomu 4-12 savaičių intervalu. Tačiau gyventojai raginami objektyviai įvertinti poreikį trumpinti laiką tarp pirmos ir antros dozės ir rinktis jų sveikatai naudingiausią sprendimą.

INFORMACIJA

SAM praneša, kad nuo gegužės 14 dienos 22 val. iki gegužės 15 dienos 6 val. dėl vykdomų techninių darbų neveiks internetinė svetainė www.1808.lt ir nebus galimybės užsiregistruoti tyrimams, pasitikrinti jų rezultatus bei registruotis vakcinacijai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį - vos du antriniai COVID-19 atvejai, bet mirė vienas žmogus

Lietuvoje šeštadienį buvo patvirtinti vos du nauji koronavirusinės infekcijos atvejai ir abu užsikrėstusieji susirgo antrą kartą. Klaipėdiečių tarp jų trečią ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This