Klaipėdos uoste daugėjo krovinių, bet mažėjo keleivių

Uostas ir jūra

Nepaisant pandeminio laikotarpio bei dėl geopolitinių aplinkybių vykstančio krovinių perskirstymo, Klaipėdos uosto direkcija skelbia, jog krova uoste išlieka auganti. Per keturis šių metų mėnesius krovinių apyvarta uoste ūgtelėjo 2,2 proc., o balandį – 10,4 proc.

Pasak pranešimo, balandį Klaipėdos uoste krauta 3,68 mln. t krovinių – 247 tūkst. t daugiau nei praėjusių metų balandį, o sausio–balandžio mėn. uoste perkrauta 14,8 mln. t, tai yra 323,4 tūkst. t daugiau nei 2020 m. tuo pačiu laikotarpiu. Labiausiai krovinių apyvartą augino birieji (8,5 proc.) ir generaliniai kroviniai (5,8 proc.), o skystųjų krovinių segmente fiksuotas 17,9 proc. kritimas.

„Šie metai Klaipėdos uostui kol kas labai stabilūs, nepaisant to, kad kai kurie kroviniai pakeitė savo kryptį, taip pat ir sezoniniai kroviniai sąlygoja bangavimą. Išties metų pradžia leidžia kalbėti apie stabilumą ir tai nuteikia pozityviai bei rodo, kad krovinių diversifikacija ir teisinga ilgalaikė strategija pasiteisina ir duoda savo rezultatą“, – pranešime pažymi Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Sausio–balandžio mėn. į Klaipėdos uostą atvyko 2 140 laivų, tai 2 proc. arba 42 laivais daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Tačiau keleivių segmente ir toliau išliko mažėjimo tendencija: uoste apsilankė 41 523 keleiviai, tai yra  20 proc. arba 10 444 keleiviais mažiau nei 2020 m. sausio–balandžio mėn.

Pagal krovinių apyvartą Klaipėdos uostas išlieka vienas iš nedaugelio Baltijos jūros rytinės pakrantės uostų, išlaikančių augimo kreivę.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Daugiau krauta grūdų, mažiau - naftos produktų

Pirmą šių metų ketvirtį Klaipėdos uoste krauta beveik 8,5 mln. tonų krovinių. Palyginti šį kiekį su tuo pačiu praėjusių metų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Siekia stiprinti jūrų transporto ryšius su Egiptu

Lietuva ir Egiptas ketina glaudžiau bendradarbiauti, gerindami šalių tiesioginį susisiekimą oru ir plėtodami jūrų transporto ir logistikos jungtis. Tokias galimybes ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This