Koronaviruso statistika: proveržis – penkiose savivaldybėse

Koronavirusas, Svarbu

Lietuvos statistikos departamento duomenims, penktadienį šalyje nustatyti 522 nauji koronvirusinės infekcijos atvejai. Atlikus 24 230 diagnostinių tyrimų, viruso rasta kiek daugiau nei 2 proc. mėginių.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Per praėjusią parą COVID-19 liga susirgo 29 klaipėdiečiai. Ketvirtadienį infekcija buvo nustatyta 24, trečiadienį – 29, antradienį – 11, pirmadienį – 32 klaipėdiečiams.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičius uostamiestyje sumenko 28 proc., o Lietuvoje – 38 proc.

Gana žymiai sumažėjo ir susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius uostamiestyje – nuo buvusio 301 atvejo iki 287,2. Šalyje šis rodiklis sumažėjo nuo 345,5 iki 323,5.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, sergamumas koronavirusine infekcija slopta visoje Lietuvoje, išskyrus penkias savivaldybes. Proveržis fiksuojamas Skuodo, Pakruojo, Jurbarko, Prienų ir Ignalinos rajonų savivaldybėse.

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu serga 9839 gyventojai, pasveikusiais laikomi 254 322. Klaipėdoje serga 397 miestiečiai, o pasveikusiųjų iš viso jau yra 13 945.

Uostamiestyje mirčių praėjusią parą neužfiksuota – COVID-19 Klaipėdoje nusinešė 152 gyvybes. Šalyje į mirčių nuo koronaviruso sąrašą penktadienį įrašytos dar devynios netektys ir aukų skaičius jau siekia 4245.

Per praėjusią parą pirmą kartą šalyje paskiepyta 15 290 žmonių, antrą – 13 983. Klaipėdoje, anot statistikų, pirmą skiepą gavo 440, antrą – 404 miestiečiai. Tad per parą uostamiestyje paskiepyti 844 žmonės, kai teigiama, jog naujojo masinio vakcinavimo centro pajėgumai yra tokie, kad per parą galima paskiepyti 2000 miestiečių. 

Klaipėda pagal vakcinavimo tempus, deja, ir toliau atsilieka nuo šalies vidurkio. Lietuvoje pilnai paskiepyta jau yra 20,9 proc. žmonių, o Klaipėdoje – 18,3 proc. Prastesni skiepijimo rezultatai yra tik dar šešiose savivaldybėse. 

Šį šeštadienį ir sekmadienį, gegužės 29-30 d., Klaipėda nuo COVID-19 skiepytis jau kviečia visus gyventojus nuo 16-os metų. Vakcinacija savaitgalį organizuojama be išankstinės registracijos, gyvos eilės principu.

Skiepijimas be išankstinės registracijos savaitgalį vyks vakcinacijos centre Kretingos g. 36, LCC tarptautiniame universitete. Norintys pasiskiepyti kviečiami atvykti nuo 9 iki 18 val. ir turėti asmens dokumentą. Atvykusieji galės rinktis vakciną iš tuo metu turimų vakcinavimo centre.

6 Comments

  1. Vladas

    Avių banda yra lietuviai, pakalbesime po 5 – 7 metų, kad visi paskiepyti pradės masiškai keliauti į aną pasaulį, nes eksperimentinių vakcinų tikslas naikinti žmoniją.

    Reply
  2. Piktas

    Iš 100 testų vos 2 teigiami,pinigų švaistymas tas tyrimas sveikų žmonių,kada įdomu tie pinigai baigsis? O kartu su pinigais,baigsis ir plandemija…

    Reply
  3. Devil

    Ot nauda,paskui po 6mėnesių skiepytis dar. I kiekvienais metais.Ir būsite atsparūs covid,bet ne kitom ligom.

    Reply
  4. Milvis

    Šviesaus proto žmonės ir skiepijasi, nes tik tamsuoliai pasiduoda propogandai apie tariamą skiepų žalą.

    Reply
    • Piktas

      Taip tikrai šviesaus proto,pvz”skiepyjausi,nes noriu nueiti į vestuves”nes noriu nueiti į išleistuves” nes kažkokia influanserė sakė jog reikia” nes darbdavys liepė,kitaip atleis”tokie tie mūsų šviesuoliai?protęlio nulis.jeigu dėl tokių priežasčių tai daro…

  5. J.

    Patys ir skiepykitės,neskleidę propagandos,rūpintojėliai!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This