Į Klaipėdos baseiną – tik su galimybių pasu

Svarbu, Verslas

Nors Vyriausybė nuo birželio 1-os atlaisvino daugelį kultūros, sporto bei sveikatinimo veiklų, tarp jų – suteikė galimybę gyventojams lankyti baseinus, dalis klaipėdiečių teigia negalintys to padaryti, nes Klaipėdos baseino vadovybė esą diskriminuoja dalį lankytojų, savaip traktuodama Vyriausybės nutarimą dėl karantino pratęsimo.

Su „Atvira Klaipėda” susisiekusi klaipėdietė Jūratė teigė, jog į Klaipėdos baseiną priimami lankytojai, tik turintys galimybių pasą. Dėl to nepasitenkinimą gyventojai reiškė ir socialiniuose tinkluose.

Nors Vyriausybės nutarime pratęsti karantiną nėra nurodyta baseinų lankytojams turėti galimybių paso, Klaipėdos baseinas jo arba neigiamo COVID-19 testo iš lankytojų reikalauja. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Sakė, kad galimybių pasas žmonių nediskriminuos, bet tai netiesa. Jaučiuosi antrarūšė, nes man baseine tiesiai šviesiai pasakė: neturi galimybių paso – drožk lauk. Nors aš mėginau aiškinti, kad jie yra neteisūs, manęs niekas nesiklausė, o pasiuntė pasidaryti testo”, – guodėsi klaipėdietė.

Kad taip galėjo atsitikti, iš dalies patvirtino ir Klaipėdos baseino pardavimų vadybininkė Diana Dabašinskaitė.

Paklausta, kodėl iš baseino lankytojų reikalaujama turėti galimybių pasą, vadybininkė sakė, kad „nes leido veiklą vykdyti tik su galimybių pasu”.

„Atsidarėm taip, kaip mums leido Vyriausybė. Mes vykdome ganėtinai daug veiklų, mokymų plaukti grupines treniruotes, esame atviri šiaip baseino klientų lankytojams, tai su 50 klientų į dieną ir vienu metu mūsų objektas tiesiog neišsilaikytų ir tiek klientų, kiek mes turim, negalėtų pakliūti (…) Prie „Švyturio” jūs galite pasidaryti testą nemokamą, kaip įrodymą, kad nesergate, ir su tuo testo atsakymu, kurį gaunate per 20 minučių, galit atvykti pas mus ir mes įleidžiam, tikrai nediskriminuojam”, – kalbėjo baseino atstovė.

Paklausta, kiek šiuo metu Klaipėdos baseinas iš viso turi lankytojų bei kiek jų vidutiniškai sulaukiama per dieną, vadybininkė teigė visiškai tikslaus skaičiaus pasakyti negalinti, kadangi baseinas dirba tik dvi pilnas dienas.

„Šiuo metu stebime situaciją ir skaičius, ir lankytojų kiekis yra dvigubai didesnis, nei galėtume priimti su klientų ribojimu 50 vienu metu”, – sakė D. Dabašinskaitė.

Apie galimybių paso būtinybę baseinuose nekalbama

Sveikatos apsaugos ministro nutarimo šalyje patęsti karantiną iki birželio 31 d. 24 val. projekte, kuriam gegužės 26 d. posėdyje be pastabų pritarė Vyriausybė, be kita ko, sakoma: „Nuo 2021 m. birželio 1 d. siūloma suvienodinti paslaugų teikimo sąlygas, užtikrinant 10 m2 paslaugos teikimo plotą vienam paslaugos gavėjui ir užtikrinant kitas OV (Operacijų vadovo – aut.pst.) sąlygas. 8) Dėl laisvalaikio, sporto įrenginių eksploatavimo, sporto klubų, kūno rengybos centrų, pramogų, poilsio, baseinų, pirčių (išskyrus viešąsias pirtis, skirtas asmenų higienos poreikiams tenkinti), diskotekų, šokių salių paslaugas (toliau –laisvalaikio paslaugos) teikimo sąlygų: siūloma leisti teikti laisvalaikio paslaugas, užtikrinant 20 m2 paslaugos teikimo plotą vienam paslaugos gavėjui ir užtikrinant kitas OV sąlygas”.

Su visu nutarimo projektu galite susipažinti čia.

8 Comments

  1. algimantas

    Dėl neadekvačių asmenų mąstymo užsikrėtimų skaičius ir nemažėja, karantinas nesibaigia. Tai ką daro baseinas yra logiška ir teisinga

    Reply
    • Netiesa

      Užsikrėtimų skaičius mažėja. Klaipėdoje nebesiekia 200 atvejų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų. Tik va vieni neadekvatūs aplinkui, sunku gyvent. O karantino režimas valdžiai parankus. Daugiau valdžios suteikia.

  2. Vytautas

    Gražios idiotų pastabos. iš kur jų tiek daug? Buvau vakar, parodžiau tą popieriuką. jokių problemų

    Reply
    • Popieriukui

      O kad pats ne idiotas, taip pat popieriuką turit? Padeda? Jokių problemų?

  3. NA

    Durnių laivas, ir kaip tie mūsų žmogeliukai nesupranta, kad tas pasas nieko neduoda, tik mažiau žmonių lankosi viešose vietose, kur reikalaujamas tas durnpasis. Ar tu su tuo popiergaliu, ar be jo, vienodai užsikrėsi.

    Reply
  4. MArijus

    Geriau apie Mažumas rašytų 😀 Dar vaivorykštę įterptų 😀

    Reply
  5. Petras

    Jei leistu be galimybiu paso, klientai eiluteje stovetu lauke ir lauktu savo eiles. Butu tas pats, butu nepatenkintu. Plius dar didele uzsikretimo rizika. Tokios vietos turi buti saugios klientams. Lankausi ir palaikau vadovybes pasirinkima.

    Reply
    • Tik verslas

      Tas pasas nuo užsikrėtimo nesaugo, supraskite pagaliau! O baseinas nori sumažintais atstumais daugiau pinigų susirinkt. Tik rizikuoja prarasti atstumtus klientus.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Verslas

Po teismo sprendimo tikimasi rasti sprendimus, kaip pašalinti likusius baseino defektus

Klaipėdos baseinas teigia, jog džiaugiasi teismo sprendimu, priimtu po beveik penkerius metus trukusio bylinėjimosi dėl šiame pastate statybų rangovo palikto ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino broko byla: teismas kreipiasi į prokuratūrą

Klaipėdos apygardos teismas kaip pirmoji instancija po beveik penkerių metų išnagrinėjo civilinę bylą dėl trūkumų šalinimo išlaidų Klaipėdos baseine atlyginimo ...
2024-02-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This