Birželį kviečia į ekskursijas po Klaipėdą

Miestas

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras skelbia birželį– ekskursijų mėnesiu Klaipėdoje.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Kiekvieną savaitgalį – nuo penktadienio iki sekmadienio pasiūlysime ekskursijas miestiečiams ir miesto svečiams. Ilgai visi leidome laiką uždarose erdvėse, o dabar turime galimybę pasivaikščioti po miestą ir sužinoti Klaipėdos miesto istoriją. Kodėl tik savaitgaliais? Ogi galvojame, kad tiek savaitgaliui prie jūros atvykusiam svečiui, tiek miestiečiui būtų įdomu. Juk pavyzdžiui praleidus šeštadienio dieną prie jūros, gamtoje ir po sočios vakarienės bus taip smagu pasivaikščioti po naktinę Klaipėdą ir „pasimatyti“ su Klaipėdos dvasiomis. O saulėlydžio spalvos ir miesto apšvietimas…. Sekmadienius skirsime vaikams – nuo 11 val. jų laukia ne tik pasimatymai  su norus pildančiais stebuklingais senamiesčio gyventojais, bet ir pažintis su miesto legendomis, išskirtiniais Klaipėdos pastatais bei miesto simboliais. Svarbu! Vaikai turi ateiti pasiruošę ekskursijai – būtina atsinešti savo svajonių sąrašą! Norų kiekis neribojamas“, – pranešime spaudai pažymi Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė

Penktadienio vakarai skirti išskirtinėms – teatralizuotoms ekskursijoms po miestą, nuo S. Nėries, Sinagogų iki Malkų gatvės. Ekskursijos ne tik teatralizuotos, bet ir turinčios savo „razinką” – kokia ji? Tegu tai lieka paslaptis, kurią sužinos dalyvaujantys ekskursijose.  

„Puikiai suprantame, kad visada smagu ne tik pamatyti ir išgirsti, bet ir paragauti, todėl pasiūlysim ir maršrutą „Paragauk Klaipėdos…” kitaip ją dar galėtume įvardinti „Marinistinė Klaipėda. Nuo silkės iki grogo”. Puikus maršrutas pažinti Klaipėdą, kaip jūrinį miestą, ir paragauti jūra dvelkiančių užkandžių ir gėrimų“, – sako R. Savickienė.

O jei nesinori vaikščioti su gidu, norisi miestą pažinti kitaip, Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centre galima rasti jau paruoštų maršrutų individualiam pasivaikščiojimui „Ant jūros kranto”, „Memelis – mažoji Britanija”, „Žydiška Klaipėda”, „Gardžioji Klaipėda”, „Žalioji Klaipėda”, „Mėlynoji Klaipėda”, „Moterys Klaipėdos istorijoje”, „Olandiška Klaipėda” ir t.t.

Ekskursijos mažiems ir dideliems – visiems tiems, kurie yra žingeidūs, smalsūs ir ieško naujų potyrių – išsami informacija čia.

2 Comments

  1. Felix

    Labai įdomu.
    O kur – Vokiška Klaipeda-?!

    Reply
    • Nijolė

      Vokišką prisimena, kai labdaros prašo!!!!!!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

J. L. Vynerio gimtadienio proga - ekskursijos

Juliaus Liudviko Vynerio fondas, švenčiantis 20 metų jubiliejų, kartu su Mažosios Lietuvos istorijos muziejumi šeštadienį, balandžio 6 d., kviečia klaipėdiečius ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Politikų tribūna

Per žiemos šventes Klaipėdoje svečiams - nė vieno renginio?

Jau gruodis ne už kalnų, o su juo artėja ir gražiausios metų šventės. Tad visi savo miestuose laukiame šventinės nuotaikos, ...
2023-11-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This