Vyriausybė neteisėtai keitė logistikos sektoriaus mokesčius

Politika

Konstitucinis Teismas paskelbė nutarimą byloje pagal klaipėdiečio parlamentaro, liberalo Simono Gentvilo inicijuotą Seimo narių grupės prašymą ištirti 2019 m. spalio mėn. 16 d. Vyriausybės sprendimą, kuriuo buvo padidintas komandiruočių kompensacijų apskaičiavimo koeficientas transporto sektoriaus darbuotojams nuo 1,3 iki 1,65. Teismas pripažino, kad šis sprendimas prieštarauja Konstitucijai ir įstatymams.

„Dėl staigių pokyčių 7 proc. BVP sukuriančiame sektoriuje reikia tartis atsakingai, o ne priiminėti sprendimus per vieną dieną. Praėjusi Vyriausybė manė esanti visažinė, o šiandien matome to rezultatus – šimtai Lietuvos įmonių savo verslus perkėlė į Lenkiją“, – pranešime cituojamas dabar aplinkos ministro pareigas einantis S. Gentvilas.

Anot jo, nei visuomenei, nei kitoms kompetentingoms valstybės institucijoms tuomet nebuvo sudaryta galimybė susipažinti su parengtu projektu, pateikti savo išvadas ir pasiūlymus, nes projektas Vyriausybės buvo apsvarstytas ir priimtas per kelias valandas nuo jo paskelbimo teisės aktų sistemoje. Konstitucinis Teismas pripažino, kad Vyriausybė, priimdama šį nutarimą pažeidė Vyriausybės darbo reglamentą, nesilaikė Teisėkūros pagrindų įstatyme numatytų reikalavimų, Darbo kodekse numatytos tvarkos, Vyriausybės, profesinių sąjungų ir darbdavių organizacijų susitarimo dėl trišalio bendradarbiavimo.

„Šiandien matome, kokius padarinius turėjo šis skubotas Sauliaus Skvernelio Vyriausybės veiksmas – tūkstančiai krovininių automobilių buvo perregistruoti kaimyninėse šalyse, o tai reiškia vežėjų mokamus mokesčius į kitų šalių biudžetus”, – sakė Liberalų sąjūdžio frakcijai atstovaujantis S. Gentvilas.

Pasak politiko, buvusios Vyriausybės deklaruotas noras apsaugoti darbuotojus atsisuko prieš juos pačius – padidinus dienpinigius, sumažėjo jų algos dalis, o tai reiškia mažesnes socialines garantijas ateityje.

Konstitucinio Teismo nutarimas Teisės aktų registre oficialiai bus paskelbtas ir įsigalios 2022 m. sausio 3 d.

1 Comment

  1. *****

    Kad tik liberalieji nesirūpintų eiliniu vairuotoju 🙂 —— Nesunku paskaičiuoti, kad vežėjams minimalus atlyginimas padidėjo beveik 40 proc. Mūsų verslas konkuruoja tarptautinių krovinių gabenimo…..P.S . ” blogieji valstiečiai ” pajudino tuos vadukus , kurie nebežinojo kur dar pilį pasistatyti ar nusipirkti ? Sunku klausytis liberalo ministerio ..

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

S. Gentvilas: pastatų atnaujinimas skydais leistų gerokai pagreitinti renovaciją

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas mano, kad pastatų naujinimas mediniais skydais leistų pasiekti tikslą kasmet renovuoti tūkstantį daugiabučių. Anot jo, bandomiesiems ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Celofanas irgi dalyvavo Muzikinio teatro atidaryme*

Aišku, kad Spyglio nebuvo tarp tų ponų, kurie šeštadienio vakarą su pakvietimais dalyvavo po 150 eurų personai įvertintame rekonstruoto Klaipėdos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

ELTA

Nacionalinio miškasodžio metu šalyje pasodinta daugiau nei 100 girių

Šeštadienį Lietuvoje vyko Nacionalinis miškasodis „Kad giria žaliuotų“, kurio metu visoje šalyje pasodinta daugiau kaip 100 girių. „Lietingas lietuviškas oras ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This