Savivaldybės užmojai dėl lengvatų sporto klubų rėmėjams gali prieštarauti įstatymui

Politika, Svarbu

Klaipėdos valdžios planai teikti mokesčių lengvatas verslininkams, kurie remtų tris reprezentaciniais pripažintus sporto klubus, gali prieštarauti įstatymams.

Tokią išvadą daro Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš.

Jau parengtas sprendimo projektas, pagal kurį krepšinio klubui „Neptūnas“, rankinio klubui „Dragūnas“ ir ledo ritulio klubui „HC Klaipėda“ paramą skiriantiems asmenims būtų taikomos valstybinės žemės nuomos ir (ar) nekilnojamojo turto mokesčių lengvatos – mokesčiai būtų mažinami 50 proc. nuo suteiktos paramos sumos. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Apetitai sporte išlieka tokie patys ar net auga, o finansavimas iš rėmėjų mažėja. Todėl ir ieškome modelių, kaip konsoliduoti jėgas, motyvuoti verslą tomis priemonėmis, kurios yra savivaldos galiose. Natūralu, kad taip būtų galima sumažinti naštą miesto biudžetui ir sporto klubams skirti mažesnę paramą. Kita vertus, susisiekiantys indai yra pakankamai aiškūs – lengvatos, kurios būtų suteiktos verslui, reiškia lėšų į miesto biudžeto nesurinkimą. Todėl viskas nėra taip paprasta, kaip galėtų atrodyti iš pirmo žvilgsnio“, – po tokiai idėjai apsvarstyti skirto pasitarimo su frakcijų vadovais gegužę „Atvirai Klaipėdai” sakė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Po šio pasitarimo buvo parengtas ir sprendimo projektas, pagal kurį krepšinio klubui „Neptūnas“, rankinio klubui „Dragūnas“ ir ledo ritulio klubui „HC Klaipėda“ paramą skiriantiems asmenims būtų taikomos valstybinės žemės nuomos ir (ar) nekilnojamojo turto mokesčių lengvatos – mokesčiai būtų mažinami 50 proc. nuo suteiktos paramos sumos.

Šį sprendimo projektą išanalizavusi Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje D. Kerekeš išsiuntė raštą savivaldybei, kuriame primena, jog draudžiama priimti teisės aktus arba kitus sprendimus, teikiančius privilegijas arba diskriminuojančius atskirus ūkio subjektus ar jų grupes ir dėl kurių atsiranda ar gali atsirasti konkurencijos sąlygų skirtumų veikiant toje pačioje rinkoje.

Anot D. Kerekeš, iškilo pagrįstų abejonių, ar siūlomas paramos gavėjų sąrašas nediskriminuoja kitų toje pačioje srityje veikiančių subjektų ir tokiu būdu galimai neatitinka Konkurencijos įstatymo nuostatų. Todėl Vyriausybės atstovė prašo savivaldybės, kad ji įsivertintų, ar tikrai tokie užmojai neprieštarauja Konkurencijos įstatymo reikalavimams.

D. Kerekeš „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad jei miesto Taryba priimtų tokį sprendimą, koks ir yra planuojamas, ji informuotų Konkurencijos tarybą, kuri jau ir spręstų, ar skųsti tokį sprendimą administraciniam teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This