Klaipėdoje pradėtas kurti laivų statyklos virtualusis dvynys

Verslas

Automobilių gamybos ir kitose industrijose jau plačiai taikomas 3D skenavimas užtikrintai skinasi kelius ir jūrinėje pramonėje. Šį technologija pasitelkiama kuriant apie 30 tūkst. kv. m plotą užimančios Vakarų Baltijos laivų statyklos virtualųjį dvynį.

Ambicingą projektą, kurį įgyvendina Vakarų laivų gamyklos įmonių grupei priklausanti UAB „Western Baltic Engineering“, Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas (KMTP) bei projekto „Exoprodigi“ partneriai iš Švedijos ir Suomijos, tikimasi užbaigti iki šių metų rudens.

Organizatorių nuotr.

Šią savaitę laivų statykloje jau startavo pirmieji 3D skenavimo darbai, kuriuos buvo sudarytos sąlygos stebėti ir kviestiniams specialistams iš „LT Cargo“, „Garant Group“ bei kitų verslo organizacijų.

„Su pernai įsteigtu Lietuvos jūrinio klasteriu organizuojame daug skaitmenizacijai skirtų renginių, bendruomenę nuolat supažindiname su inovatyviais sprendimais bei įrankiais. Akivaizdu, jog galimybė juos integruoti į kasdienius procesus ir tokiu būdu auginti efektyvumą bei stiprinti savo pozicijas konkurencinėje aplinkoje verslui yra išties aktuali, tad džiaugiamės galėdami ne tik kalbėti apie pažangias technologijas bet ir pademonstruoti, kaip jos veikia praktiškai“, – pranešime žiniasklaidai pažymi klasterio veiklą koordinuojančio KMTP plėtros vadovas Andrius Sutnikas.

3D skenavimo technologija atveria galimybę surinkti itin daug duomenų, kurie panaudojami labai tiksliam pasirinkto objekto atvaizdavimui.

„Virtualus dvynys tampa patikimu pagalbininku siekiant verslui optimizuoti dideliu kompleksiškumu pasižyminčią gamybą. Skaitmeniniai sprendimai padeda geriau įvertinti ir suvokti visą procesą ir valdyti rizikas, kurių kaina laivų remonto ir statybos industrijoje gali būti itin didelė“, – akcentavo A.Sutnikas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Statys elektrinį keltą

Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupei priklausanti Vakarų Baltijos laivų statykla (VBLS) pasirašė sutartį su Norvegijos bendrove „Torghatten Nord AS“ ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujasis „Jazzpilis“ prisidirbo kaip reikiant (atnaujinta)

„Russian music night“ per antrąsias karo Ukrainoje pradžios metines. Tokį vakarėlį sugalvojo „Jazzpilio“ klubą atgaivinę verslininkai. „Nesame tie žmonės, kurie ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Švietimas

Tarptautinės Ukrainos mokyklos auklėtiniams – pažintis su jūrų transporto inžinerija

Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupė ir Klaipėdos universitetas (KU) Klaipėdoje veikiančios Tarptautinės Ukrainos mokyklos vyresniųjų klasių moksleiviams suteikė galimybę ...
2023-12-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This