Klaipėdos valdininkus nustebino Vyriausybės atstovės įspėjimas

Sportas, Svarbu

Uostamiesčio politikai ignoravo Vyriausybės atstovės Klaipėdos apskrityje įspėjimą, kad parengta naujoji tvarka, kaip reprezentaciniams sporto klubams pritraukti verslo paramą,  gali prieštarauti įstatymams.

Tikimasi, kad savivaldybės nustatytos lengvatos verslą paskatins remti uostamiesčio reprezentacinius klubus. RK „Dragūnas” nuotr.

„Atvira Klaipėda“ jau rašė, kad Klaipėdos savivaldybė parengė naują tvarką, kurioje numatyta, kad reprezentacinius uostamiesčio sporto klubus parėmę verslininkai gaus valstybinės žemės nuomos ir (ar) nekilnojamo turto mokesčio lengvatas. Joje taip pat numatyta, kad paramos iš verslo sulaukę sporto klubai jos mažiau gaus iš savivaldybės biudžeto.

Sykiu su šia tvarka siūloma patvirtinti ir priedą, kuriame numatyta, kad lengvatos verslui bus teikiamos tik už paramą reprezentaciniams klubams, kurie šiais metais yra „Neptūnas, „Dragūnas“, ir „HC Klaipėda“. Šie klubai esą atitiko kitoje tvarkoje numatytus kriterijus, todėl ir yra pripažinti reprezentaciniais.

Tačiau Vyriausybė atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš Klaipėdos savivaldybei pateikė raštą ir priminė, jog draudžiama priimti teisės aktus, kurie teiktų privilegijas ar diskredituotų atskirus ūkio subjektus.

Šis D. Kerekeš raštas daug diskusijų sukėlė ir trečiadienį vykusiame Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje, kuriame buvo svarstoma naujoji paramos sportui tvarka.

„Bandėme nagrinėti raštą ir tikrai reikėjo spėlioti, kas turima omenyje. Iš rašto galima išskaityti, kad problema yra priede, kuriame konstatuojamas faktas – ankstesnio konkurso nugalėtojai. Jei to priedo nebūtų, niekas nepasikeistų, nes nugalėtojai yra nugalėtojai, jie gali būti skelbiami ne priede, o savivaldybės interneto svetainėje. Klaipėdos savivaldybė jau daugybė metų remia reprezentacinius sporto klubus, kurie tokį titulą gauna, kai pateikia savo trimetes programas, atitinka keliamus reikalavimus. Jei iki šiol, kiek remiame visus tuos klubus, niekas nematė problemos, tai šitas sprendimas daugiau privilegijų sporto klubams tikrai nesuteikia. Tad traktuoju, kad šis raštas yra kreipimasis į Konkurencijos tarybą ištirti, ar viskas gerai, o viskas ir yra gerai. Man nepavyko rasti konkretaus atsakymo, kad čia yra kažkokia grėsmė ir ją reikia pašalinti“, – aiškino Klaipėdos savivaldybės Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas.

D. Kerekeš „Atvirai Klaipėdai“ antradienį sakė, kad jei miesto taryba priimtų tokį sprendimą dėl lengvatų verslams, kurie rems tris reprezentacinius sporto klubus, ji informuotų Konkurencijos tarybą, kuri jau ir spręstų, ar skųsti tokį sprendimą administraciniam teismui.

„Aš tik noriu priminti, kad tokia tvarka galioja Panevėžyje ir Šiauliuose ir ji niekam neužkliuvo“, – pabrėžė Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Aidas Kaveckis.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis tvirtino, kad dėl kiekvienos nuolaidos verslui, kuris parems sportą, sprendimą turės priimti miesto taryba.

„Tiesiog šita paramos forma yra gerokai pažangesnė. Bet kokiu atveju dėl kiekvienos nuolaidos eisime į miesto tarybą. Taip kad kelias dar tolimas“, – teigė G. Neniškis.

„Laibai rimtą ir gerą žingsnį žengiame“, – konstatavo A. Kaveckis, o Finansų ir ekonomikos komitetas naujai tvarkai, kuri verslą turėtų paskatinti remti sportą, pritarė bendru sutarimu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This