Pagaliau prasidės Vingio centro tvarkymo darbai

Miestas

Klaipėdos savivaldybė pranešė pagaliau pradedanti Vingio mikrorajono aikštės ir jos prieigų remonto darbus. Liepos 1 d. numatyta pradėti griauti  vadinamojo Vingio pasažo stoginę. Pasaže įsikūrę verslininkai laikinai veiklas turi perkelti į kitą pasiūlytą vietą.

1,1 mln. Eur vertės rangos sutartis su supaprastinto atviro konkurso laimėtojo UAB „Stamela“ buvo pasirašyta praėjusių metų lapkričio pabaigoje. Lėšos remonto darbams atlikti bus skiriamos iš savivaldybės biudžeto. Darbai bus atliekami pagal UAB „Projektai ir Co“ parengtą techninį projektą.

Prieš kelis dešimtmečius įrengta alėja dengta gelžbetoniniu stogu, kuris dėl nusidėvėjusių lietaus nubėgimo konstrukcijų šlampa ir rūdija. Palmiros Mart nuotr.

Šiuo metu betoninių plytelių, kuriomis išklota pėsčiųjų alėja, būklė yra prasta: plytelės daug kur iškilnotos, vaikščioti nėra saugu. Prieš kelis dešimtmečius įrengta alėja dengta gelžbetoniniu stogu, kuris dėl nusidėvėjusių lietaus nubėgimo konstrukcijų šlampa ir rūdija. Apšvietimo nebėra, todėl vakarais čia tamsu ir nejauku.

Specialistams visapusiškai įvertinus Vingio pasažo būklę, buvo nuspręsta skverą tvarkyti iš esmės: įrengti papildomus takus aplink skvero žaliąsias erdves ir suoliukus, sukurti didesnę vaikų žaidimų erdvę, šiaurinėje parko dalyje suprojektuoti stacionarų lauko tualetą. Rytinėje sklypo dalyje bus pastatyta nauja šiuolaikiška metalinių konstrukcijų stoginė su grūdinto stiklo stogo danga. Bus įrengti dviračių stovai, šiukšlių dėžės, atnaujinti mediniai suoliukai. Skvero akcentu taps dekoratyvinis laikrodis. Taip pat numatyta įrengti naują skvero ir jo prieigų apšvietimą, sutvarkyti visos tvarkomos teritorijos žaliąsias zonas, suformuoti naujus želdynų plotus. Medžiai čia yra jauni ir sveiki, todėl jų keisti nereikės.

Bus įrengti dviračių stovai, šiukšlių dėžės, atnaujinti mediniai suoliukai. Palmiros Mart nuotr.

Gyventojai Vingio skvere galės jaustis saugiau negu ir dėl įrengtų vaizdo stebėjimo kamerų. Parenkant jų išdėstymo vietas konsultuotasi su policijos pareigūnais.

Atnaujintoje pėsčiųjų alėjoje, jungiančioje skverą ir Vingio g., bus įrengti mažosios architektūros elementai – suoliukai, šiukšlių dėžės, šviestuvai bei laikini prekystaliai vietos prekeiviams. Skveras bus pritaikytas judėti žmonėms su negalia.

„Svarbiausias savivaldybės tikslas ir rūpestis – užtikrinti reikiamą finansavimą, kad suplanuoti darbai vyktų sklandžiai ir po pustrečių metų gyventojai galėtų džiaugtis šiuolaikiškai sutvarkyta viešąja erdve“, – pranešime cituojamas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Šių metų miesto biudžete Vingio pasažo teritorijos tvarkymui numatyti 300 tūkst. Eur. Darbų atlikimo terminas – 27 mėnesiai.

„Prasidedančios statybos reiškia būsimus pokyčius, tačiau kartu tai yra ir neišvengiami nepatogumai – triukšmas, dulkės, išrausti takai ir panašiai, su kuriais reikės laikinai susitaikyti. Atsiprašome Vingio kvartalo gyventojų už būsimą diskomfortą ir tikimės jų kantrybės bei supratimo, o pabaigus teritorijos tvarkymo darbus turėsime gražią, šiuolaikišką aplinką“, – sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Apie būtinybę atnaujinti šį apšiurusį centrą kalbėti pradėta dar 2017-ųjų pradžioje, po metų imtasi rengti jo techninį projektą, jis kelis kartus buvo koreguotas, o darbai vis atidėliojami.

2 Comments

  1. vaska

    sena mada nuolat zysti

    Reply
  2. Egle

    Nauja mada viska griaut

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Dėl įgaliojimų merui susikirto Klaipėdos valdančiosios frakcijos

Bene pirmą kartą šios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos valdančių frakcijų nuomonės balsuojant ženkliai išsiskyrė: dalis valdančiųjų nepalaikė mero Arvydo Vaitkaus ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos konservatorių spindesys ir skurdas*

Mūsų miestelio konservatorių spindesys, tiesą sakant, yra apgailėtinas, – sako garsus politologijos profesorius Spyglys. Nes dauguma neva opozicinės Tėvynės sąjungos ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This