Sumenko ir „Neo Group“ pajamos, ir pelnas

Verslas

Klaipėdos LEZ veikiančios PET gamintojos UAB „Neo Group“ pardavimo pajamos pernai siekė 366 mln. EUR, o pelnas – 18 mln. EUR. Pajamos pernai buvo 28% mažesnės nei 2019-aisiais, o kompanijos pelnas sumažėjo 25%.

Teigiama, kad tokiems rezultatams didžiausios įtakos turėjo svyravimai žaliavų rinkose ir sutrikimai tiekimo grandinėse.

Vis dėlto visus praėjusius metus bendrovės gamyba vyko stabiliai, faktiškai įgyvendinta beveik 3 mln. EUR investicijų į energetikos, efektyvumo ir naujų produktų kūrimo projektus.

„Neo grpuo“ vadovas Ruslanas Radajevas komentuoja, kad nors praėjusiais metais mažėjo pakuotų gėrimųvartojimas dėl pristabdytų turizmo srautų, jį iš dalies kompensavo augantis vartojimas kito pakuoto maisto, skirto
sunaudojimui namuose, segmente.

„Šiemet planuojame išlaikyti stabilias gamybos ir eksporto apimtis. „Neo Group“ toliau vystys pradėtus investicinius projektus žaliosios energetikos, panaudotos pakuotės perdirbimo technologijų, žiedinės ekonomikos ir kitose srityse. Didžiausius lūkesčius siejame su masine 25-30% perdirbtos žaliavos mūsų nuosavos technologijos dėka turinčių PET granulių gamyba. Toliau investuosime į šią technologiją bei rinkos ir klientų edukaciją dėl tvaresnio PET naudojimo“, – pranešime cituojamas R. Radajevas.

„Neo group“ šiemet klientams pradėjo tiekti pirmąsias PET granulių, kurių gamyboje panaudota 25% perdirbtos antrinės žaliavos, partijas. Prielaidas šiam „NEOPET CYCLE“ pavadintam produktui sukūrė kompanijos inžinierių ir mokslininkų sukurta cheminio perdirbimo technologija, kurią „NEO GROUP“ šiuo metu patentuoja ES. Ši naujovė gėrimų pakuočių gamintojams leidžia jau dabar įgyvendinti dar tik 2025 m. ES įsigaliosiančius antrinių žaliavų panaudojimo reikalavimus neinvestuojant į esamos gamybos infrastruktūrą.

Apie 90% savo produkcijos „Neo Group“ eksportuoja – pirmiausia į Lenkijos, Skandinavijos, Baltijos šalių ir kitas Europos rinkas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Gimnazistai įmonėje vysto išmaniojo namo projektą

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikianti PET gamintoja UAB „Neo Group“ jau penktus mokslo metus tęsia bendradarbiavimą su Klaipėdos Baltijos ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Neo Group” paguldė ant menčių Mokesčių inspekciją

2022-ųjų vasarį Europos patentų organizacijos patentą sukurtai cheminio antrinės PET pakuotės perdirbimo technologijai gavusiai Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančiai ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos LEZ įmonės tęsia bendradarbiavimą su Baltijos gimnazija

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančios PET gamintojos „Neo Group“ ir „Orion global PET“  jau penktus metus bendradarbiauja su Klaipėdos ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This