„Auksinio” garažo be 2028-ųjų nereabilituos (3)

Miestas, Svarbu
Avatar photoMartynas Vainorius
2021-06-15

Auksiniu praminto daugiaaukščio automobilių garažo Bangų gatvėje projektas vis dar derinamas, tačiau jo realizuoti miesto valdžia anksčiau nei 2028 metais neketina.

Ties Jono kalneliu ir Kultūros fabriku esančios automobilių aikštelės vietoje numatyto daugiaaukščio garažo projektiniai sprendiniai visuomenei buvo pristatyti jau daugiau nei prieš trejus metus.

Tada jį projektuojančio bendrovės „Eksploit” architektai pripažino, jog sklypas tokiam objektui yra neįprastai mažas, tad jame „išspaudė” tik apie 100 vietų mašinoms, dar 40 liktų lauke. Dabartinėje aikštelėje yra apie 70 vietų automobiliams.

Tuomet kalbėta, kad preliminari vien garažo kaina siektų apie 1,2 mln. eurų su PVM.

Šį projektą kritikavo Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba, jį pavadinusi visiškai nelogiška ir absurdiška miesto investicija. Architektas Edmundas Andrijauskas tada tikino, kad dabartinėje aikštelėje galima įrengti dar apie 30 vietų ir tai atsieitų apie 150-200 tūkst. eurų. Taip viena papildoma vieta atsieitų apie 6000 eurų, kai papildomos vietos daugiaaukščiame garaže kaina siektų apie 66 000 eurų.

Garažas planuojamas vietoje šios automobilių stovėjimo aikštelės. Martyno Vainoriaus nuotr.

Po šio pristatymo tuometinis vicemeras Artūras Šulcas teigė, jog mero komandos pozicija dėl tokio projekto nesikeičia – jis pernelyg brangus ir jo realizuoti nereikia, tačiau Savivaldybės administracija turi užbaigti projektavimą, nes pasirašytos sutartys (projektavimas atsieis 24 805 eurus). 

Šį antradienį Savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio darbotvarkėje atsirado pasitarimas dėl minėtojo daugiaaukščio garažo. Pasak G. Neniškio, jis buvo surengtas dėl to, kad projektavimo darbai vis dar nėra baigti – dar vyksta derinimas su įvairiomis institucijomis. Šįkart buvo kalbama apie Nacionalinio visuomenės sveikatos centro pastabas dėl galimo triukšmo. 

G. Neniškis patikino, kad šio projekto realizavimo nėra artimiausiuose miesto valdžios planuose. 

„Pirmasis prioritetas yra požeminė automobilių stovėjimo aikštelė po Atgimimo aikšte. 2025-2027 metų planuose yra numatyta realizuoti daugiaaukštės stovėjimo aikštelės projektą Pilies gatvėje, ties Vakarų Baltijos laivų statykla. Jei būtų poreikis, prie Bangų gatvės garažo projekto būtų sugrįžta ne anksčiau kaip 2028 metais”, – sakė G. Neniškis.  

Žymos: | | | | |

Komentarai (3):

Atsakymai į “„Auksinio” garažo be 2028-ųjų nereabilituos”: 3

  1. +- parašė:

    Labukas visiems ir manau mus laikas jau APSISPRĘSTI ko mes NORIME, ar pigaus ir bet kokio ar GRAŽAUS ir KOKYBIŠKO ir aišku brangaus ?
    Senamiestis tikrai ne ta vieta , kur iš bet kokių medžiagų galima pastatus statyti, taip kad manau ir gerai kad keramikos blokelius ruošiamasi apdailai naudoti . Galiu tik pagirti Architektus . Kompleksiškai tvarkoma teritorija ir jei iš privačių investuotojų savivaldybė reikalauja kokybės, lai ir pati pasistengia.
    P.S. Pastatas tikrai gražesnis už privatų daugiabutį šalia kultūros fabriko , o gal ir už rekonstruojamą muzikinį teatrą. Taip kad savivaldybei PAGYRIMAS.

  2. S parašė:

    Kaip matyti , po medžių kirtimo ir trinkelizacijos savivaldybėje prasidėjo parkingo statybų manija.

  3. Budinizmas parašė:

    skleidžia mieste tvaiką bene kiekvieną dieną. Paties S. Budino vykdomojoje valdžioje nebėra, bet jo užraugtą liberalizmo mėšliuką dar teks ilgai mieste kitiems kuopti. Nors tokio „mašinų namo”projektavimo darbų kaina juokinga ir idiotiška, bet keista, kam G.Neniškis taip stengiasi tą projektą užbaigti? Gal planuoja, kad po 7 metų miestą valdys dar durnesni ir imsis tokius „projektus” realizuoti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Kviečia registruotis į „Bastionų taurės“ bėgimo varžybas

Rugpjūtį Klaipėda gyvens intensyviu sporto ritmu – vyks trečiasis Klaipėdos sporto festivalis, o vienas iš masinių renginių – „Bastionų taurės“ ...
2024-07-17
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pėsčiųjų perėja per geležinkelį - dar už kalnų

Kai beveik prieš 10 metų „Lietuvos geležinkeliai” užsimojo Klaipėdoje uždaryti pėsčiųjų perėją per geležinkelio bėgius Pušyno gatvėje, prasidėjo pasitarimų, susitarimų, ...
2024-07-15
Skaityti daugiau

Kultūra

Valstybės dienai skirti renginiai Klaipėdoje

Liepos 6-ąją, šeštadienį, Klaipėda, kaip ir visa Lietuva, minės Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautiškos giesmės dieną. Ta proga ...
2024-07-01
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This