Klaipėdietė „Popa“ dalinasi nauja daina ir vaizdo klipu

Kultūra

Užaugusi Klaipėdoje, tačiau įsitvirtinusi Milane, dainininkė „Popa“ (Marija Popadnicenko) išleidžia naują dainą ir vaizdo klipą „Bon Vivant“. Tai – jau trečioji atlikėjos daina, nugulsianti į pirmąjį albumą.

„Bon Vivant“ – pasakojimas apie „šabloninius” italus, „don džiovanius”, kurie gyvena lengvabūdišką gyvenimą be rūpesčių ir be rytdienos. Apie savimi patenkintą ir „dolce vita“ ritmu gyvenantį lovelasą, nužengusį iš pikantiškų gandų žurnalų viršelio“, – pranešime cituojama „Popa“.

Dainą atlikėja parašė kartu su italų kompozitoriumi bei prodiuseriu Carlos Valderrama, o įrašų sesijoje dalyvavo Italijos grupių „Fitness Forever“ ir „Nu Guinea“ muzikantai.

Kūrinys „Bon Vivant“, kaip ir visa „Popa“ kūryba, yra įkvėptas italiano disco stiliaus. Miksuodama jį su gimtojoje Klaipėdoje skambėjusia estrada dainininkė kuria šviesias ir lengvas melodijas, dažnai iš šalies žvelgdama į Italijos šablonus, madas, per daug metų tarp vietinių nusistovėjusias taisykles.

„Bon Vivant“ klausytojai jau gali išgirsti skaitmeninėse platformose Spotify, Youtube, Billboard.

Itališką „dolce vita“ fantaziją „Popa“ nusprendė įamžinti ne tik muzikoje, bet ir vaizduose. Taip gimė kompanijos „Baltic Productions“ prodiusuotas vaizdo klipas. Vizualiai papasakoti dainos istoriją ėmėsi lietuvių kūrėjuų – režisierės Elenos Kairytės ir prodiuserės Rūtos Jekentaitės kūrybinis tandemas. Pernai šis duetas Klaipėdos jaunimo teatro grupei „Graži ir ta galinga“ kūrė muzikinį klipą „Žemaitė“.

Pasak pačių jaunosios kino kartos kūrėjų, Italijos kuluūra joms artima ir pažįstama – ne vienerius metus teko dirbti su kūrybiniais projektais tarp Lietuvos ir Italijos.

„Video idėja taip pat kilo beskaitinėjant itališko žurnalo „Grand Hotel“ komiksus – ten galima rasti netikėčiausių istorijų, tad bandėm sugalvoti labiausiai klišinę nevykusio meilės romano eigą, kuris tiktų paskaityti trumpai kelionei karštą vasaros dieną“, – pasakoja Elena.

Klipo kūrėjos prisimena, jog kai kurie nufilmuoti kadrai tapo įmanomi tik kaip dabartinės pandemijos pasekmė.

„Pirmieji kadrai buvo filmuoti autentiškame Milano tramvajuje, teoriškai – tai nerealu, nes miestas labai judrus ir nuolat skubantis, bet dabartinėm aplinkybėm pavyko suderinti, atrodo, ir neįmanomus dalykus”, – dalinasi Rūta.

Ankstesni „Popa“ singlai ir dainoms kurti vaizdo klipai „Psicomagia“ ir „Mare di Milano“ susilaukė nemažo tarptautinės sklaidos dėmesio – jais dalinosi žurnalai „Vogue“ ir „Rolling stones“, platformos „Vice“ bei „MTV”.

Atlikėja teigia pirmąjį savo albumą planuojanti išleisti 2022 metais vinilinės plokštelės formatu.

„Nors mano dainos ir italų kalba, norėčiau, kad jas išgirstų ir už Italijos ribų. Lietuvos klausytojai man labai svarbūs, nes pati esu lietuvė, kiekvieną vasarą leidžiu Lietuvoje ir manau, kad mano kuriamų melodijų lengvumas neturi sienų“, – sako „Popa“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos lėlininkus nudžiugino mažųjų vokietukų smalsumas

Praėjusią savaitę Niurnberge (Vokietijoje) vykusiame XIII tarptautiniame vaikų teatrų festivalis „Panoptikum“ dalyvavo Klaipėdos lėlių teatras. Be lietuvių šiemet festivalio programoje ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdietis Vytautas Zaniauskas – Europos čempionas!

Peskaroje, Italijos uostamiestyje prie Adrijos jūros, vykstančiame XXII Europos meistrų (veteranų) lengvosios atletikos čempionate Klaipėdos miesto lengvosios atletikos veteranų sporto klubo „Ąžuolas“ ...
2023-09-25
Skaityti daugiau

Centrinis archyvas: Klaipėda, Svarbu

Didelė kaina: Klaipėda vietoje Vilniaus

Pirmosiomis 1923-iųjų vasario dienomis, po kelių įtampos savaičių, Lietuvą jau pradėjo pasiekti žinios, jog sąjungininkai suradus jų veidą išsaugojantį kompromisą ...
2023-09-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This