Smiltynėje – šeimos tragedija (atnaujinta) (2)

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu
Avatar photoPalmira Martinkienė
2021-06-26

Šeštadienio pavakarę po 17 val. antrojoje Smiltynėje, už oficialaus paplūdimio ribų, vienu metu ėmė skęsti vienos šeimos nariai. 

Pasak ilgamečio gelbėtojų vadovo Aleksandro Siakki, šeštadienį visuose paplūdimiuose buvo labai daug poilsiautojų, jūra buvo banguota, todėl buvo iškelta raudona, maudytis draudžianti vėliava.

Nelaimė nutiko už oficialaus paplūdimio ribos. Gelbėtojų nuotr.

„Trijų asmenų šeima buvo įsitaisiusi jau už paplūdimio ribų, kur gelbėtojai nebudi, tačiau vienas iš jų, pamatęs besimaudančius tris žmones, nuėjo iki jų ir įspėjo, jog yra didelė jūros trauka ir maudytis draudžiama. Tačiau linksmai nusiteikęs vaikinas atsakė, kad jiems nieko nenutiks”, – priešistorę papasakojo A. Siakki.

Jo teigimu, neilgai trukus visi trys besimaudantieji papuolė duobę. 47 moteris ir 23 metų vaikinas iš jos sugebėjo išstumti 9-metę mergaitę, kuri pati išlipo į krantą ir atbėgo gelbėtojams pranešti apie nelaimę.

Į įvykio vietą kiti poilsiautojai dar iškvietė ir ugniagesius gelbėtojus, į pagalbą buvo pasitelktas net sraigtasparnis, tačiau nors buvo mestos didžiulės gelbėtojų pajėgos, moters ir vaikino išgelbėti nepavyko. Atvykę medikai po 19 val. konstatavo jų abiejų mirtį.  

Šoko ištiktą mergaitę išsivežė policija, apie nutikusią nelaimę pranešta Vaiko teisių specialistams.

Ar šeima buvo klaipėdiečiai, ar iš kitur atvykę, A. Siakki teigė nežinantis. Vėliau paaiškėjo, jog jie visgi buvo klaipėdiečiai. 

Šiemet tai pirmoji žmonių mirtimi pasibaigusi nelaimė jūroje.

Praėjusiais metais vasaros pabaigoje tarp Melnragės ir Girulių nuskendo 16-metis, daugiau per visą vasarą tragiškai pasibaigusių nelaimų Klaipėdos paplūdimiuose nebuvo.

Žymos: | |

Komentarai (2):

Atsakymai į “Smiltynėje – šeimos tragedija (atnaujinta)”: 2

  1. Zz parašė:

    Jūroje drąsiai galima maudytis su RESTUBE – automatiškai prisipučiamu plūduru. Tai 15X6 cm dydžio, 250 g. dirželiu prisisegamas paketėlis. Kaina 50-60 €.

  2. Zz parašė:

    Mūsuose gajus įprotis (yda) nesilaikyti taisyklių, rizikuoti savimi ir aplinkiniais, nepaisyti kito asmens interesų. Elementaraus saugaus elgesio ar etikos taisyklių ne(iš)mokoma mokykloje ir šeimose. To pasekoje įvairios traumos ar žūtys vandenyje, keliuose, pramogaujant, darbe ir pan. Ši tragedija yra to pavyzdys.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Padegė kopų sutvirtinimus

Ketvirtadienį, apie 23.20 val., Klaipėdoje, Smiltynėje, kopose, kilo gaisras, kurio metu dviejose vietose sudegė žabtvorės, skirtos kopų sutvirtinimams. Įtariamas padegimas. ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Miestas

Revizuos Dangės ir Smiltynės krantines

Klaipėdos savivaldybė perka Dangės upės ir Smiltynėje esančių krantinių techninės analizės ir techninės dokumentacijos parengimo paslaugas. Siekiama įvertinti šių statinių ...
2024-07-15
Skaityti daugiau

Vasara

Pataria, kaip atskirti duobes jūroje

Po to, kai savaitgalį Baltijos jūroje, Melnragėje ir Smilynėje, nuskendo du vyrai, „Klaipėdos paplūdimiai” dar kartą primena, jog būtina saugotis ...
2024-07-01
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This