COVID-19: 17 naujų atvejų ir viena mirtis

Koronavirusas, Svarbu

Nors COVID-19 paros rodikliai ir toliau džiugina, vakcinacijos tempai tiek šalyje, tiek Klaipėdoje pastaruoju metu yra gerokai sulėtėję.

Statistikos departamento duomenimis, šeštadienį šalyje nustatyta tik 17 naujų COVID-19 ligos atvejų. Atlikus 6180 tyrimų, mėginiuose rasta vos 0,2 proc. viruso.

Klaipėdoje per parą šia infekcija užsikrėtė 2 žmonės, penktadienį tokių buvo 4, ketvirtadienį – 2, trečiadienį – 1, antradienį – 2, o pirmadienį užsikrėtusiųjų uostamiestyje išvis nebuvo fiksuota.

Per savaitę naujų ligos atvejų Lietuvoje sumažėjo 54 proc., o susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius šalyje per parą sumenko nuo 37 atvejų iki 33. Klaipėdoje savaitinis naujų COVID-19 atvejų skaičius irgi sumažėjo 54 proc., o 14 dienų rodiklis – nuo 41 atvejo iki 35.

Geriausia padėtis išlieka Šilutės rajono savivaldybėje (3 atvejai), blogiausia – Visagine su 99 atvejais.

Per parą mirė tik vienas žmogus, iki šiol infekcija šalyje nusinešė 4380 gyvybių, Klaipėdoje jau kuris laikas šis rodiklis išlieka nepakitęs – 156.

Per parą į ligonines dėl SARS- CoV-2 ligos paguldyta 11 pacientų.

Šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija serga 1001 žmogus, pasveikusiais laikomi 267 349 gyventojai. Klaipėdoje serga vos 57 žmonės, iš viso jau yra pasveikę 14 490 klaipėdiečiai – per parą pasveiko 6 žmonės.

Anot statistikų, šeštadienį Lietuvoje pirma doze paskiepyti 886 žmonės, antra – 7251. Klaipėdoje šie skaičiai pagal statistikus – labai nedideli ir atitinkamai siekia tik 49 ir 270.

Tarp gavusiųjų abi vakcinos dozes uostamiestis išlieka 7-as nuo galo tarp visų šalies savivaldybių. Čia paskiepyta 30 proc. klaipėdiečių. Pirmoje vietoje ir toliau karaliauja Neringa su 69 proc. paskiepytųjų.

Pirmadienį Vyriausybė ketina šalyje atšaukti karantiną.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - 24 nauji užsikrėtę COVID-19, Klaipėdoje - du

Pirmadienį šalyje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių 6 žmonės susirgo antrą kartą, du – trečią, skelbia Valstybės duomenų ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This