Jūros šventės lygtis – su nežinomaisiais

Miestas, Svarbu

Šiemetinė Jūros šventė liepos 23-25 dienomis planuojama su didžiuliais koncertais, eisena, muge ir burlaivių lankymu, tačiau jos organizatoriai pripažįsta, kad jei nepasikeis pirmadienį Vyriausybės patvirtinti reikalavimai ekstremaliai situacijai, teks imtis kardinalių pakeitimų.

Pirmadienį surengtos Jūros šventei pristatyti skirtos spaudos konferencijos metu paskelbta, jog tradicinė fiesta šiemet kvies su šūkiu „Pasiilgto miesto istorijos”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Ką suplanavo?

Naujasis šventę rengiančios VšĮ „Klaipėdos šventės“ vadovas Liutauras Galinis teigė, jog šiemet bus atkreipiamas dėmesys į senjorus, tautines mažumas. Renginiai vyks ir paplūdimiuose, bus skirtas dėmesys sveikatingumui.

Įstaigos komunikacijos koordinatorė Živilė Putnienė sakė, jog šventės dalyviai pagal sudarytą žemėlapį galės keliauti ir išgirsti negirdėtas istorijas.

Šiemet 30-metį mininti Uosto direkcija vėl rengs tradicinę eisena, tik ji šįkart startuos Klaipėdos universiteto miestelyje. Tik kapitonai prisijungs prie jos įprastoje vietoje – ties J. Janonio gatve.

Pasak Ž. Putnienės, numatomos dvi koncertinės aikštelės – triukšmingesnė Kruizinių laivų terminale ir ramesniems pasirodymams skirta Teatro aikštėje. Penktadienį terminale Uosto direkcija savo jubiliejaus proga dovanos koncertą, kuriame pasirodys „Sisters on wire”, „The Roop” ir Kastytis Kerbedis. Po jo bus surengtas fejerverkas. Šeštadienį „Švyturys-Utenos” alus dovanos Giedrės Kilčiauskienės, Donato Montvydo ir Marijono Mikutavičiaus pasirodymus.

Kaip jau skelbta, atšauktą burlaivių regatą „The Tall Ships Races 2021“ pakeis nauja, kurią organizuoja trys Baltijos šalių uostai – Talinas, Klaipėda ir Ščecinas. Pasak jos organizavimu Klaipėdoje besirūpinančios Violetos Ulevičienės, joje turėtų dalyvauti apie 30 laivų. Kol kas numatoma, kad juos bus galima lankyti.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas savo ruožtu teigė, jog šventėje tikimasi sulaukti prezidento Gitano Nausėdos, o galbūt ir daugiau valstybės vadovų.

Ž. Putnienė taip pat informavo, kad Lietuvos bankas specialiai Jūros šventei išleis progines 1,5 ir 5 eurų nominalo monetas.

Kaip užtikrins reikalavimus?

Pirmadienį Vyriausybė nutarė nuo liepos 1 d. vietoje karantino palikti tik paskelbtą valstybės lygio ekstremaliąją situaciją. Tačiau ir jos metu išlieka apribojimai. Pavyzdžiui, numatyta, jog atvirose erdvėse organizuojamuose renginiuose, kuriuose žiūrovai stebi ne tik iš sėdimų vietų, jų skaičius neribojamas, tačiau gali dalyvauti tik asmenys, turintys galimybių pasus.

Taip pat yra numatyta apribojimų prekybai maistu.

Paklaustas, kaip ruošiamasi užtikrinti šiuos reikalavimus, L. Galinis teigė, jog jei tokie ribojimai išliks, bus pokyčių, kad renginiai vyktų pagal Vyriausybės nustatytus apribojimus. Gali atsirasti atitvarai, norintys patekti į renginius būti tikrinami. Taip pat gali nelikti prekybos maistu, mugėje – jo pardavėjų. Pastaroji vėl įsikurs Danės gatvėje.

V. Grubliauskas savo ruožtu ragino švenčiant neprarasti atsakomybės jausmo.

„Palinkėčiau, kad vakcinuota šventė būtų”, – sakė jis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This