LAT: Bronislavas Vyšniauskas nuteistas teisėtai

Kriminalai ir nelaimės

Ir paskutinioji, kasacinė, teismų instancija nepasigailėjo klaipėdiečio sunkiosios atletikos trenerio Bronislavo Vyšniausko. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT), pirmą kartą išnagrinėjęs baudžiamąją bylą dėl neteisėto dopingo medžiagų gabenimo ir laikymo, turint tikslą jas platinti, paliko galioti pirmos instancijos sprendimą – nuteistajam skirtą 5000 eurų baudą.

Ir B. Vyšniausko, ir panevėžiečio trenerio Antano Jakimavičiaus gynėjai kasaciniais skundais prašė panaikinti pirmosios ir apeliacinės instancijos teismų sprendimus ir baudžiamąją bylą nutraukti arba pakeisti pirmosios instancijos teismo nuosprendį ir paskirti nuteistiesiems kuo mažesnes baudas.

LAT atmetė B. Vyšniausko ir Antano Jakimavičiaus gynėjų skundus. Archyvinė Martyno Vainoriaus nuotr.

Kasacinį skundą nuteistųjų gynėjai advokatai argumentavo netinkamai pritaikytu baudžiamuoju įstatymu. Abiejuose kasaciniuose skunduose buvo nurodyta, kad nuteistieji yra nusipelnę sporto treneriai ir į tai nebuvo atsižvelgta jiems paskiriant bausmę, kitaip tariant, neįvertinti ilgalaikiai nuteistųjų nuopelnai sporte.

LAT, išnagrinėjęs bylą, atmetė kasacinius skundus ir konstatavo, kad pirmosios ir apeliacinės instancijos teismai tinkamai nustatė, kad abu nuteistieji savo žinioje turėjo medžiagų, nurodytų Dopingo kontrolės įstatyme ir jį lydinčiuose norminiuose dokumentuose.

„Nuteistųjų tikslas platinti dopingo medžiagas buvo atskleistas įvertinus surastų medžiagų kiekį ir jų įvairovę, taip pat pagrįstai atsižvelgta į tai, kad abu nuteistieji buvo didelę patirtį turintys sporto treneriai, neabejotinai žinantys, kad jų laikomos medžiagos yra priskiriamos dopingo medžiagoms ir jų platinimas yra draudžiamas. Pirmosios ir apeliacinės instancijos teismai motyvuotai paneigė nuteistųjų gynybines versijas dėl tariamo dopingo medžiagų vartojimo savo reikmėms, o abiejų nuteistųjų versija dėl to, kad dopingo medžiagas jie turėjo tik gydymosi tikslais, buvo paneigta atlikus sisteminę byloje surinktų įrodymų analizę”, – rašoma LAT pranešime.

Jame taip pat sakoma, jog ir apeliacinės instancijos teismas sutiko su pirmosios instancijos teismo paskirtomis bausmėmis ir jų nekeitė, pateikė aiškią tokio sprendimo motyvaciją.

Teisėjų kolegija nutartyje pabrėžė, kad nusikalstamas veikas nuteistieji padarė veikdami būtent kaip sporto treneriai, savo veiksmais kėlė pavojų tiek sportininkų sveikatai, tiek sąžiningo sporto principui, taigi, jų nusikalstama veika buvo neabejotinai daroma žala ir tai sričiai, kuriai už praeities nuopelnus jie siekė palankesnio teismo sprendimo.

Byloje kaltinimai buvo pareikšti ir B. Vyšniausko sūnui Ramūnui, bet jis buvo išteisintas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdietis bus teisiamas ir dėl kvaišalų, ir dėl ginklų laikymo

Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Klaipėdos gyventojas kaltinamas didelio kiekio kvaišalų laikymu turint ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Regionas

Pažįstamą sumušę salantiškiai susitiks teisme

Šių metų balandžio mėn. populiariame socialiniame tinkle išplatintas vaizdo įrašas, kuriame buvo matyti, kaip neblaivių jaunuolių grupė smurtauja, tyčiojasi ir ...
2022-11-16
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra ginčija vietoj kavinės Juodkrantėje išdygusių apartamentų faktą

Viešojoje erdvėje paskelbus apie Juodkrantėje, įtariama, neteisėtai rekonstruotą kavinę, vietoj kurios atsirado apartamentai, Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša, jog Viešojo intereso ...
2022-10-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This