Tarp Europos fizikos olimpiados nugalėtojų – ir klaipėdietis

Švietimas

Birželio 19–26 dienomis nuotoliniu būdu vykusioje penktojoje Europos fizikos olimpiadoje (EuPhO 2021) šalies mokiniai pelnė keturis bronzos medalius.

Medaliu olimpiadoje kartu su Vilniaus, Kauno ir Panevėžio gimnazistais įvertintas ir Klaipėdos licėjaus abiturientas Tadas Danilevičius (mokytojai Saulius Žukauskas ir Marius Žadvydas).

Šių metų olimpiados dalyviams teko spręsti tris teorinius uždavinius bei atlikti du eksperimentus. Pirmajame uždavinyje buvo analizuojamas adiabatinis dujų procesas cilindre. Antrajame mokiniams reikėjo naudoti sudėtingą diferencialinį ir integralinį skaičiavimą norint nustatyti mažiausią ilgį siūlo kilpos, kurios, užmautos ant cilindrinio strypo, nepavyktų nutraukti tempiant siūlą išilgai strypo ašies. Paskutiniame teoriniame uždavinyje reikėjo išsiaiškinti optikos fenomeną, sukuriantį optinius atvaizdus stikliniame rutulyje, apšvietus jį išsklaidyta dichromatine šviesa.

Eksperimentai, negalint jų atlikti realiais instrumentais, vyko atliekant simuliacijas kompiuterinėmis programomis.

Europos fizikos olimpiadoje varžėsi mokiniai iš 46 ne tik Europos, bet viso pasaulio šalių. Kitais metais Europos fizikos olimpiadą planuojama rengti Slovėnijoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Įnauguruoti pirmieji Japonų kalbos centro nariai

Klaipėdoje įvyko vienintelio Vakarų Lietuvoje Japonų kalbos centro pirmųjų narių inauguracijos ceremonija. Renginio dalyviai stebėjo išskirtinius meninius pasirodymus ir unikalią ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos mokiniai kviečiami dalyvauti naujame kino festivalyje

Klaipėdos licėjus kviečia visų Klaipėdos miesto ir rajono mokyklų mokinius atskleisti savo kūrybiškumą ir dalyvauti naujame trumpų filmų festivalyje. Festivalio ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Už nuopelnus švietimui ir kultūrai įteikti Karalienės Luizės medaliai

Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centre įvyko jau tradiciniu tapęs, nuo 2013-ųjų organizuojamas renginys – Karalienės Luizės atminimo medalių įteikimo šventė, ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This