Klaipėdos universitetinės ligoninės konkursas onkologinei įrangai pirkti – teisėtas

Sveikata

Apeliacinis teismas pakartotinai išnagrinėjo jam Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) grąžintą civilinę bylą dėl Klaipėdos universitetinės ligoninės surengto konkurso onkologiniams ligoniams gydyti skirtam linijiniam greitintuvui įsigyti.

Linijinis greitintuvas Nacionalinio vėžio institute. nvi.lt nuotr.

UAB „Baltikameda“ skundą nagrinėjęs Apeliacinio teismo kolegija, kurią sudarė teisėjai Marius Bajoras, Romualda Janovičienė ir Antanas Rudzinskas konstatavo, kad Klaipėdos apygardos teismas buvo priėmęs teisingą sprendimą: konkursas įrangai pirkti buvo organizuotas teisėtai ir neapribojo tiekėjų konkurencijos.

Anot teismo pranešimo, itin sudėtingoje, specifinių techninių ir mokslinių žinių reikalavusioje byloje buvo atliktas įrodymų tyrimas, paskirta ekspertizė medicinos fizikos srityje. Jos išvados patvirtino faktą, kad pirmosios instancijos teismo sprendimas buvo teisėtas ir teisingas.

Šis sprendimas dar gali būti skundžiamas LAT.

Pagal Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos pateikiamus duomenis, linijiniai greitintuvai yra prietaisai, naudojami išorinei spindulinei terapijai vėžiu sergantiems asmenims. Naujos spindulinės terapijos metodikos leidžia suformuoti tam tikrų formų apšvitino laukus, savo ribomis atkartojančius naviko formą, taip maksimaliai apsaugant sveikus aplinkinius audinius ir organus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

COVID-19 pirkimai vis dar aidi teismuose

Teismuose dėl jos dalimi tapusios Klaipėdos universitetinės ligoninės pandeminio laikotarpio pirkimų tebesimurkdanti Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje laimėjo dar du ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Meras apie iniciatyvą dėl Vaikų ligoninės: „Protu nesuvokiamas dalykas“

Reaguodamas į Seimo Sveikatos reikalų komiteto rekomendaciją prie Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) prijungti Klaipėdos savivaldybės valdomą Vaikų ligoninę, trečiadienio rytą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This