Pradeda „Banginio” transformaciją

Svarbu, Verslas

Uždarame kviestiniame architektūriniame konkurse iš keturių pasiūlymų labiausiai patikusią idėją išsirinkę Klaipėdos prekybos centro „Banginis“ valdytojai jau skelbia projektinius pasiūlymus, kaip numato rekonstruoti šį objektą, po rekonstrukcijos pavirsiantį į „Megą”.

Šilutės pl. 35 esantį prekybos centrą „Banginis” valdo UAB „SSPC Klaipėda” (per bendrovę „Litvalda” ją kontroliuoja verslininkas Augustinas Rakauskas), kurios užsakymu UAB „313 Architects” ir parengė projektinius pasiūlymus. Tuo metu apie 20 mln. eurų vertės „Banginio” transformaciją į „Megą” skelbė UAB „Baltic RED“, kurią valdo Nyderlanduose įsikūrusi įmonė „Wabashi B. V.”.

Pagal architekto Luko Sturio rengiamą projektą numatoma įrengti vieno aukšto 98 vietų požeminę automobilių saugyklą, esamą pastato dalį paaukštinti iki dviejų aukštų, o šiaurės vakariniame kampe projektuoti 3 485 kv. m ploto administracinį korpusą – aukštuminę dalį.

Klaipėdos miesto bendrasis planas čia leidžia statyti iki 80 m aukščio pastatus, o naujasis administracinis bus 71 m aukščio (15 aukštų).

Projektiniuose pasiūlymuose rašoma, kad po rekonstrukcijos pastato antrame aukšte veiks, kino teatras, bus kavinių, vaikų edukacinės zonos.

„Administracinis pastatas planuojamas su eksploatuojamu stogu kuriame siūloma įrengti apželdintą stogo terasą, kuri būtų pritaikyta apžvalgos aikštelei ir ramiam administracinio korpuso darbuotojų ir prekybos pastato lankytojų poilsiui. Šiame aukšte planuojama ir nedidelė zona inžinerinei vedinimo įrangai, kuri bus atskirta apželdinta erdve”, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

„Rinkos poreikiai keičiasi, todėl nusprendėme keisti Klaipėdos prekybos centro „Banginis” koncepciją bei rekonstrukcijos metu įgyvendinti planingą strateginę prekybos ir laisvalaikio centro „Mega” plėtrą Lietuvoje“, – pranešime spaudai buvo teigęs komercinio nekilnojamo turto plėtros ir valdymo bendrovės „Baltic RED“ generalinis direktorius Artūras Pitkauskas.

Pranešime taip pat buvo informuojama, kad rekonstruotame prekybos centre ir toliau veiks „Maxima“ bei „Senukai“ parduotuvės, įsikurs edukacinis vaikų pramogų centras „CurioCity“.

Skelbta, kad atnaujintas prekybos centras duris atvers 2022 m. pabaigoje – 2023 m. pradžioje.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki liepos 20 d. adresu Šilutės pl. 35 darbo dienų darbo valandomis iš anksto susitarus tel. (8685)18666, arba internetinėje svetainėje.

Pasiūlymus galima teikti iki liepos 20 d. raštu Manufaktūrų g. 20-224, Vilnius, arba el. p. jz@313.lt

Viešas susirinkimas vyks liepos 20 d. 16 val. nuotoliniu būdu. Registracija: http://313-PPVS.zoomtv.lt

11 Comments

  1. Po K ir D "pasirodymo" Klaipėdos panoramoje

    …dabar jau bilekoks kitas aukštybinis pastatas yra DYYYDELIS Klaipėdos architektūros pasiekimas.

    Reply
  2. Gyventojas

    Lauksime statybu

    Reply
  3. Anonimas

    Kitam etapui pieno kombinatą nušluot, o privažiavimai bus atnaujinti

    Reply
  4. neKiškis

    Užskaitom

    Reply
  5. Anonimas

    Šitas gerulis! Kaip tik puiki vieta tokiam statiniui. Galėtų ir daugiau dangoraižių mieste atsirasti. Pirmyn, Klaipėda! 😉

    Reply
  6. Darker

    Geriau nei yra dabar? – Geriau. Vadinasi tegul vysto tokį projektą, kuris pridės gražesnį vaizdą ir miestas solidžiau atrodys. Žinant, kad mieste kur tik įmanoma bandoma prikišti kvadratinių dėžučių, tai šis variantas tikrai geriau. Tik aišku galėtų būti didesnis požeminis parkingas.

    Reply
  7. Juokas

    Vilniuj neberanda, kas nuomotųsi 20 aukšte, o kam Klp. toks daugiaaukštis PC – tikrai neaišku.

    Reply
    • ezys

      Nes Klaipedoje nauju ofisu pastatu beveik nera.

    • Jevgenijus

      Ar tikrai nesinuomoja? Nebent seni sukriošę pastatai

  8. Sveikintinas

    Statytojo konkursinio darbo pasirinkimas ir miesto centriniai vartai truputi nuo ruberoidinių stogų laukų ( penktasis fasadas) pagyvės. Ypač pravažiuojančių apžvalga kai bus dar ir estakada. Vienop akivaizdžios jau esamos šios vietos transporto problemos- įvažiavimas/išvažiavimas į Vilniaus pl. , Šilutės pr. taip ir liko problematiškomis ir nesprendžiamos. Kaip beje nepuošiantys pastato prieigų laukai parkavimo iš pastato visų pusių priešais. Miesto valdžios čia sukurtos tr. problemos ir prikakotos miesto sankryžose kolonėlės ne A. Rakausko reikalas, bet kai jis tiek daug kalba apie harmoniją, tvarumą ir holizmus čia būtų ir gera proga parodyti kas tai ir kaip tai turėtų būti sprendžiama. Tikrai galėtų sau leisti. Ar gražios kalbos ir pamokslai tik radijo klausytojui, o dirbu kaip visi? Atsiradus dar plius ir tokiam ofisynui transporto ir problemų dar labiau padaugės ir situacija nuo gražios investicijos pablogės.

    Reply
  9. Va

    Palmirai mieste trūksta dominančių. Viena jų daugiau ? Šioj vietoj visai gražu ir reikalavimai neypatingi.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Rūsyje aptiktas lavonas

Klaipėdos policija pranešė, kad ketvirtadienį, po vidurdienio, vieno Šilutės plento daugiabučio rūsyje aptiktas 44-erių vyro lavonas. Pradėtas tyrimas mirties priežasčiai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai gelbėjo du nelaimėlius

Klaipėdos regiono ugniagesiai pirmadienį padėjo medikams suteikti pagalbą dviem nukentėjusiems žmonėms. Ryte, apie 7.30 val, buvo gautas pranešimas, kad Kretingos ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This