Koronaviruso statistika: daugiau ir naujų atvejų, ir mirčių

Koronavirusas, Svarbu

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, penktadienį šalyje nustatyti 35 nauji COVID-19 ligos atvejai, o buvo atlikta 11 851 tyrimas.

Klaipėdoje per parą šia infekcija užsikrėtė trys žmonės. Ketvirtadienį tokią diagnozę išgirdo 2, trečiadienį – 5, antradienį – 3, pirmadienį – 4 klaipėdiečiai.

Vadinamasis skiepų autobusiukas šeštadienį nuo 16 val. lauks Šiauriniame rage. Palmiros Mart nuotr.

Per savaitę naujų ligos atvejų Lietuvoje sumažėjo 37,5 proc., o susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius šalyje per parą sumenko nuo 22 iki 19 atvejų.

Klaipėdoje savaitinis naujų COVID-19 atvejų skaičius sumažėjo 50 proc., o 14 dienų rodiklis sumenko nuo 30 atvejų iki 28,9.

Klaipėda pagal šį rodiklį yra tarp aštuonių šalies savivaldybių, kur sergamumas šiuo metu yra didžiausias. Blogiausia padėtis – Visagino savivaldybėje, kur susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius siekia 66 atvejus.

Per parą šalyje nuo COVID-19 ligos mirė du žmonės, abu vyresni nei 80 metų. Iki šiol infekcija šalyje nusinešė 4389 gyvybes, o Klaipėdoje jau trečia savaitė šis rodiklis išlieka nepakitęs – 156.

Šiuose metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija serga 553 žmonės, pasveikusiais laikomi 267 903 gyventojai. Klaipėdoje serga 55 žmonės, iš viso jau yra pasveikę 14 520 klaipėdiečiai – per parą pasveiko 8 žmonės.

Per praėjusią parą dėl SARS – CoV-2 ligos į ligonines paguldyta 13 pacientų.

Anot statistikų, penktadienį Lietuvoje pirma doze paskiepyti 3544 žmonės, o antrąją dozę arba „Janssen“ vakcinas kurios užtenka vienos dozės, – 15816. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai siekia 158 ir 472.

Klaipėda pagal vakcinacijos tempus ir toliau išlieka tarp prasčiausiai atrodančių savivaldybių. Šiuo metu uostamiestyje pilnai vakcinuota yra 32,3 proc. gyventojų. Dar vangiau žmonės vakcinuojasi tik Visagino, Vilniaus rajono ir Šalčininkų rajono savivaldybėse.

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad vadinamasis skiepų autobusiukas šeštadienį, nuo 16 iki 19 val., pasiskiepyti norinčių gyventojų lauks Šiauriniame rage, netoli Senosios perkėlos į Smiltynę. Vakcinuotis nuo COVID-19 kviečiami ir klaipėdiečiai, ir miesto svečiai.

Išankstinės registracijos nereikia, norint pasiskiepyti užtenka turėti asmens dokumentą. Bus skiepijama „Janssen“ vakcina – jos pakanka vienos dozės. Šia vakcina gali būti skiepijami gyventojai nuo 18 metų. Tolimesnės skiepų autobusiuko buvimo vietos ir datos bus paskelbtos atskirai.

12 Comments

  1. Zaza

    Būkite bu/drūs, žmonės! Nesi/leis/kite apgau/dinė/jami! Jau sme/genų plo/vėjai skelbia liambda mu/tan/tą! Todėl domėkitės info: ju/tu/bėj – Dul/kys prisiėmė atsa/ko/mybę. „Lieta ratas* tiesiog. tran/slia/cija!!! Ne me/las – tie/sa jus iš/gel/bės!

    Reply
  2. Jambas

    Kol rasis pa(r)siduodančių skiepų propagandai, tol ir reklamuos įv. nesąmoningus patarimus, atradimus, pakeitimus… Kada gi žmonės pradės mąstyti, o ne paklusti? Vergai tik vykdo, neklausinėja, neprieštarauja…, o valdžia turtėja.

    Reply
  3. ...

    Vat del didelio pesimizmo uzmirsau netgi kaip lietuviska televizija atrodo jau daugiau nei 5m nesu ziurejas jos. Teisingai vienas is komentatoriu ir parase. Isijungi televizija ir tik girdi ta nuzude ta apvoge tas ta ar ana negerai padare. Propagandos daugiau nieko kito.

    Reply
  4. Husky

    Klaipėdos liaudis ne „sputniko” laukia,o yra žymiai
    protingesnė už kitos Lietuvos dalies žmones,paverstus avinų banda…

    Reply
  5. Algis

    Klaipėda pagal vakcinacijos tempus ir toliau išlieka tarp prasčiausiai atrodančių savivaldybių. O kaip ji gali atrodyti geriau? Šeštadienį žmonės ėjo skiepytis su registruotais laikais, o ant LCC durų užrašas 07.03-07.04 dirbsime nuo 9.00-12.00. Apgauti žmonės. Informacijos jokios.

    Reply
    • Anonimas

      Registruoti laokai po 13 val.

  6. Andrėj

    Purvasklaidis… Blokuoti tokius tinklaraščius.

    Reply
  7. Anonimas

    Klaipėdos liaudis tokia pat kaip Šalčienikuose laukia sputniko

    Reply
  8. Dabar serga pasiskiepusieji

    Visi mano pažistami kurie pasiskiepijo žiauriai serga. Vienas reanimacijoje

    Reply
    • Romkisl

      Kategoriskai kurie nenori skiepytis, tiems neturi buti suteikiamos medecinines paslaugos, nes covidu uzkrecia gydytojus ir kitus nekaltus zmone

  9. Jambas

    Kodėl visur tik neigiama statistika? Vaikus mokyklose reikia skatinti, ieškoti teigiamų, optimistinių mokymo, ugdymo, skatininimo priemonių, būdų, metodikos… O žinios visiems – tik blogos! Tai gal rašykit, kiek Lt sveikų, nesusirgusių, pasveikusių… – laimingų žmonių?!

    Reply
  10. Anonimas

    Palaukim rudenio. Po viso susigrūdimo pajūryje, jūros švenčių ar selo tūkstantiniu klausytojų koncertom o ypač kas dedasi po jų – pamatysim tokią covidinę bangą, kad maža nepasirodys.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This