Skiepų autobusiukas Klaipėdoje: antras kartas – be ažiotažo

Koronavirusas

Klaipėdoje arčiau žmonių jau antrą kartą išriedėjęs vadinamasis skiepų autobusiukas didelio susidomėjimo nebesukėlė.

Norintiems pasiskiepyti išskirtine „Janssen” vakcina šeštadienį prie skiepų autobusiuko eilėje stovėti nereikėjo. Virginijos Spurytės nuotr.

Šeštadienį specialiai vakcinacijai skirtas greitosios medicinos pagalbos automobilis, pavadintas skiepų autobusiuku, šeštadienį nuo 16 val. stovėjo Šiauriniame rage, netoli Senosios perkėlos. Numatyta, kad jis veiks iki 19 val.

Jame, kaip ir pirmą kartą, buvo skiepijama be išankstinės registracijos, vakcinuotis panorusiems žmonės reikėjo turėti tik asmens dokumentą. Skiepijama buvo „Janssen“ vakcina, kurios pakanka vienos dozės.

Apie 16.30 val. prie skiepų autobusiuko nebuvo jokios eilės. Žmonės skiepytis atvyko, tačiau jų buvo tiek nedaug, kad eilė nesusidarė. Per pirmą pusvalandį buvo paskiepyta apie 20 žmonių.

Skiepų autobusiuko darbuotojos prisipažino, kad didelio žmonių aktyvumo ir nesitikėjo, nes parinkta vieta – ne gyvenamasis mikrorajonas, o takas Senosios perkėlos link, tad juo daugiausia kursuoja poilsiautojai.

Beje, patys žmonės, eidami iš kelto ir pamatę, kad vyksta tokia akcija, pritariamai linkčiojo galvą, kad sumanymas geras.

Šeštadienį skiepų autobusiukas buvo įsikūręs Šiauriniame rage. Virginijos Spurytės nuotr.

Skiepų autobusiukas, kuriuo uostamiestyje siekiama vakcinaciją priartinti prie žmonių, ketvirtadienį dirbo prie prekybos centro „Molas“. Čia taip pat buvo skiepijama nuo 16 iki 19 val.

„Atvira Klaipėda“ rašė, kad jau prieš 16 val. prie skiepų autobusiuko susidarė eilė, tad kai kuriems joje teko palaukti ir valandą. Suskaičiuota, jog per tris valandas paskiepyta apie 200 žmonių.

Tolimesnės skiepų autobusiuko buvimo vietos ir datos bus paskelbtos atskirai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Kelio į Šiaurės ragą projektiniams pasiūlymams - ne patys maloniausi epitetai

Ketvirtadienio vakarą surengto viešo į Šiaurės ragą vedančios Danės gatvės atkarpos projektinių pasiūlymų pristatymo metu jo autoriai turėjo išgirsti nemažai ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pateikta kelio į Šiaurinį ragą rekonstrukcijos vizija

Jeigu bus įgyvendinti viešinami projektiniai pasiūlymai, nebeliks galimybės dabartiniu keliu automobiliais pasiekti Senosios Smiltynės perkėlos: privažiavimas prie jos projektuojamas šalia ...
2024-01-09
Skaityti daugiau

Miestas

Skulptūra „Bučinys“ pasipuošė šventėms

Išskirtinė Šiaurinio rago „gyventoja” – bronzinė mergaitė – artėjant Kalėdoms pasipuošė žiemai skirtu apsiaustu. Prieš beveik dešimtmetį šią skulptūrą uostamiesčiui ...
2022-12-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This