Pagrindiniai koronavirusinės infekcijos rodikliai toliau auga ir šalyje, ir Klaipėdoje

Koronavirusas, Svarbu

Šeštadienį Klaipėdoje vadinamasis skiepų autobusiukas atvyks prie Naujojo turgaus. Čia pasiskiepyti gyvos eilės principu bus galima nuo 10 iki 13 val. Su savimi būtina turėti asmens dokumentą.

Statistikos departamento duomenimis, penktadienį šalyje nustatyti 74 nauji COVID-19 ligos atvejai. Atlikus 10 145 tyrimus, mėginiuose rasta 0,7 proc. viruso.

Klaipėdoje per parą šia infekcija užsikrėtė 14 gyventojų. Ketvirtadienį tokių buvo 9, trečiadienį – 7, antradienį – 3, pirmadienį – 2 klaipėdiečiai.

Vadinamasis skiepų autobusiukas šeštadienį lauks prie Naujojo turgaus nuo 10 iki 13 val. Palmiros Mart nuotr.

Per savaitę naujų ligos atvejų Lietuvoje trečia diena iš eilės didėja – augimas šį kartą siekia 44,4 proc., o susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius šalyje per parą nuo 17-os atvejų padidėjo iki 18-os.

Klaipėdoje savaitinis naujų susirgimų rodiklis irgi paaugo 44,4 proc. , o dviejų savaičių skaičius nuo 36,2 padidėjo iki 43, tenkančių 100 tūkst. gyventojų. Klaipėda pagal šį rodiklį tarp visų šalies savivaldybių pakilo per vieną vietą ir dabar yra trečia nuo galo – blogesnė situacija yra tik Klaipėdos rajone (43,1) ir Šiauliuose (56).

Per parą šalyje nuo COVID-19 ligos mirė vienas žmogus, iš viso koronavirusinė infekcija šalyje jau pareikalavo 4398 gyvybių, Klaipėdoje šis rodiklis išlieka nepakitęs – 156.

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtę 520 žmonių, pasveikusiais laikomi 268 140 gyventojų. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 59 ir 14 557 – per parą pasveiko 7 klaipėdiečiai.

Anot statistikų, ketvirtadienį Lietuvoje pirma vakcinos doze paskiepyti 5157 žmonės, o pilnas vakcinavimo kursas atliktas 10 284. Klaipėdoje pirmą skiepą gavo 157, antrą kartą (arba viena doze „Janssen“ vakcina) paskiepytas 291 gyventojas.

Tarp pilnai paskiepytųjų uostamiestis su 33,5 proc. yra ketvirtas nuo galo, o ir toliau pirmauja Neringa – čia jau vakcinuota 77 proc. gyventojų.

5 Comments

  1. >kuo daugiau skiepu

    Dar girdėjau greičio matavimo prietaisai ir filmavimo kameros skanuoja žmonių smegenis. Gera priemonė prieš juos , folija apvynioti galvą , o vakare pakvėpuoti garinamais acto garais.

    Reply
    • Anonimas

      Deja, folija nebeveikia po to kai pakeite skaneriu poliariskuma. Reikia uzsideti puoda su teflonine danga

  2. Kuo daugiau skiepu

    To daugiau sergančiu. Po skiepo žmonės suserga labai greitai.

    Reply
    • to kuo daugiau

      Sviesoforuose raudonose sviesose yra itaisyti rentgeno aparatai, todel kad nesusargdintu reikia ne stoveti o uzsimerkti ir eiti per gatve.

  3. Zaza

    Ar čia tie 74 perėjūnai?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This