COVID-19 rodiklis Klaipėdoje paaugo daugiau nei 100 proc.

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, sekmadienį šalyje nustatyti 22 nauji COVID-19 ligos atvejai. Atlikus 2743 tyrimus,  virusas rastas 0,8 proc. mėginių.

Klaipėdoje per parą šia infekcija užsikrėtė septyni gyventojai. Šeštadienį tokia diagnozė buvo patvirtina 5 klaipėdiečiams, penktadienį – 14, ketvirtadienį – 9, trečiadienį – 7, antradienį – trims, pirmadienį – dviem.

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba per pirmąjį vakcinacijos pusmetį sulaukė 4 301 pranešimo apie įtariamas nepageidaujamas reakcijas į vakcinas nuo COVID-19 – 0,21 procento nuo bendro vakcinacijų skaičiaus. Martyno Vainoriaus nuotr.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičius Lietuvoje penktą dieną iš eilės didėja – augimas šį kartą siekia 44,4 proc., o susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius šalyje per parą pakito nežymiai – nuo 18,3 iki 18,6 atvejo.

Tuo metu Klaipėdoje savaitinis naujų susirgimų rodiklis pašoko net 108,7 proc., o dviejų savaičių skaičius padidėjo nuo 45 iki 46,3 atvejų, tenkančių 100 tūkst. gyventojų. Klaipėda pagal šį rodiklį tarp visų šalies savivaldybių išlieka antroje vietoje nuo galo – blogesnė situacija yra tik Šiauliuose su 60,9 atvejų. Nulinis susirgimų rodiklis išlieka 14-oje savivaldybių, tarp kurių – ir Neringa.

Sekmadienį į ligoninės dėl šios ligos paguldyti septyni žmonės.

Per parą šalyje į COVID-19 ligos aukų sąrašą įtraukti du žmonės – iš viso koronavirusinė infekcija šalyje jau pareikalavo 4400 gyvybių. Klaipėdoje šis rodiklis išlieka nepakitęs jau ilgą laiką – 156.

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtęs 531 žmogus, pasveikusiais laikomi 268 166 gyventojai. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 69 ir 14 559 – per parą nepasveiko nė vienas iš sergančiųjų.

Skiepų autobusiukas toliau keliaus

Anot statistikų, sekmadienį Lietuvoje pirma vakcinos doze paskiepyta tik 90 žmonių, o pilnas vakcinavimo kursas atliktas 188. Klaipėdoje vakcinavimo centras sekmadieniais nebedirba, tačiau, anot statistikų, uostamiestyje pirmą skiepą vakar gavo vienas žmogus, antrą kartą (arba viena doze „Janssen“ vakcina) paskiepyti du gyventojai.

Tarp pilnai paskiepytųjų uostamiestis su 33,6 proc. yra ketvirtas nuo galo, o ir toliau pirmauja Neringa – čia jau vakcinuota 77,1 proc. gyventojų.

Šį ketvirtadienį  Klaipėdos skiepų autobusiukas atvyks į Vingio gatvę ir norinčiųjų pasiskiepyti lauks aikštelėje prie parduotuvės „Rimi“ ( Vingio g. 31) nuo 16 iki 19 val.

Bus skiepijama „Janssen” vakcina. Išankstinės registracijos nereikia, užtenka turėti asmens dokumentą.

Sveikatos apsaugos ministerija informavo, kad gamintojas „BioNTech ir Pfizer“ pirmadienį pristatė į Lietuvą trisdešimtąją vakcinų nuo koronaviruso siuntą, kurią sudaro 105,3 tūkst. „Comirnaty“ vakcinos dozių.

Nauja siunta bus saugoma Ekstremalių sveikatai situacijų centro sandėlyje, kol savivaldybėms bus paskirstytos anksčiau pristatytos vakcinos.

Nepageidautinos reakcijos

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT) pranešė, kad per pirmąjį vakcinacijos pusmetį (nuo 2020 m. gruodžio 27 dienos iki 2021 m. birželio 30 dienos) sulaukė 4 301 pranešimo apie įtariamas nepageidaujamas reakcijas (ĮNR) į vakcinas nuo COVID-19. ĮNR pranešimai sudaro 0,21 procento nuo bendro vakcinacijų skaičiaus (sunaudotas vakcinos dozių skaičius nuo vakcinacijos pradžios iki birželio 30 dienos siekė – 2 078 955 dozes).

Šeštąjį vakcinacijos mėnesį tarnyba gavo 736 pranešimus apie ĮNR. Po vakcinos „Comirnaty“ vartojimo buvo gauti 395 pranešimai, po vakcinos „Spikevax“ (buvusi vakcina „COVID-19 Vaccine Moderna“) vartojimo buvo gauta 100 pranešimų, po vakcinos „Vaxzevria“ gauti 169 pranešimai, o po vakcinos „COVID-19 Vaccine Janssen“ – 69 pranešimai. Trijuose pranešimuose vakcinos pavadinimas nebuvo nurodytas.

699 pranešimai yra klasifikuojami kaip lengvi ar vidutinio sunkumo, 37 – kaip sunkūs. Moterys, kaip ir ankstesniais vakcinacijos mėnesiais, pateikė daugiau pranešimų nei vyrai – atitinkamai 489 ir 240 pranešimų.

Pagrindiniai nuo COVID-19 ligos paskiepytų žmonių pranešimai apie ĮNR, kurių sulaukė VVKT, kaip ir ankstesniais mėnesiais, labai panašūs: tai skausmas, patinimas ir paraudimas injekcijos vietoje, rankos skausmas, šaltkrėtis, galvos skausmas, bėrimas ir karščiavimas. Dažniausiai šios reakcijos buvo lengvos arba vidutinio sunkumo ir praeidavo po kelių dienų.

7 Comments

  1. Aš

    Kodėl me rašot kiek žmoniu iš susirgusiu – buvo paskiepiti …..???

    Reply
  2. Anonimas

    Džiaugiasi, kad tik toks nedidelis procentas buvo pasiskundusių neigiama reakcija į skiepą, bet tai čia tik tie, kurie raštu skundėsi ir informavo atitinkamas institucijas. O kiek dar blogai besijautusių niekam nesiskundė. Aplinkoje praktiškai visi besiskiepijusieji 1-3 dienas jautėsi blogai, net į darbą nėjo.

    Reply
  3. Anonimas

    Kas jumis finansuoja seimas gal kad vis korona rašot.

    Reply
  4. Anonimas

    Nesuvokia žmonės kad reik vakcinuotis. Kai numirsbus vėlu.

    Reply
    • Tamsta

      turbūt sudėtį vakcinų skaitėte ir domėjotės, kokį marmalą jums leidžia?

  5. Zaza

    Nuo karščio kartais irgi slogutis apima. Bet ar tai corona? Ir beje, suserga net skiepyti.

    Reply
  6. Kuo daugiau skiepu

    To daugiau lygos atvėju

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - 24 nauji užsikrėtę COVID-19, Klaipėdoje - du

Pirmadienį šalyje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių 6 žmonės susirgo antrą kartą, du – trečią, skelbia Valstybės duomenų ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau mažiau nei 400 sergančiųjų COVID-19

Per savaitgalį Lietuvoje patvirtinti tik aštuoni nauji COVID-19 atvejai – vienas šeštadienį ir septyni sekmadienį, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Visi ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This