E. Gentvilas: „Nesureikšminkime fizinės užtvaros”

Politikų tribūna

Neeilinės Seimo sesijos metu svarstant teisės aktų pakeitimus dėl migrantų antplūdžio iš Baltarusijos pusės, Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovai teigia, jog svarbiausia užtikrinti tinkamą pagalbą ne tik pabėgėliams, bet ir miestelių bendruomenėms, kuriose suteikiamas laikinas prieglobstis nelegaliai sieną kirtusiems asmenims.

Pastaruoju metu Lietuvos-Baltarusijos sieną nelegaliai kirto maždaug 1700 asmenų. Dėl nuolat augančio srauto Vyriausybė praėjusią savaitę paskelbė ekstremalią situaciją bei numatė pasienyje statyti fizinę užkardą. Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno, klaipėdiečio Eugenijaus Gentvilo teigimu, pasienio užtvarai skiriama itin daug dėmesio, tačiau į hibridinės agresijos grėsmes reiktų žvelgti kur kas plačiau.

„Užtvara yra tik vienas iš įrankių visame priemonių komplekse, nereikia jos taip sureikšminti. Matau daug pykčio, nukreipto į migrantus, tačiau kaltinti juos būtų trumparegiška, nes šioje krizėje jie yra tik įrankis – pagrindinis kaltininkas yra autoritarinis A. Lukašenkos režimas. Žinoma, mes iki galo nežinome, kas yra tie žmonės, atėję iš Baltarusijos pusės, todėl būtina skirti resursų padidintam saugumui mūsų pasienio miesteliuose užtikrinti. Su migrantais privalome elgtis pagal visus tarptautinės teisės standartus – vaikams, asmenims su specialiais poreikiais reikia suteikti būtiną medicininę ir kitą pagalbą, tačiau nepamirškime ir vietos žmonių interesų. Mes kaip valstybė turime prievolę atsakyti ne tik prieš savo piliečius, bet ir prieš Europos Sąjungos piliečius“, – teigia E. Gentvilas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

ELTA

Eugenijus Gentvilas įspėja dėl galimo konflikto po prezidento rinkimų

Antrosios kadencijos poste siekiančio šalies vadovo Gitano Nausėdos pergalė gali atnešti dar nematytų problemų dešiniųjų Ministrų kabinetui ir jo vadovei ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

ELTA

R. Žemaitaičio teisinės neliečiamybės klausimas gali ir nusikelti

Pirmadienį prasidėsiančios neeilinės Seimo sesijos metu planuojama svarstyti ir antisemitizmu kaltinamo parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio, kandidatavusio į Klaipėdos merus, teisinės neliečiamybės ...
2024-02-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This