Jau galima įsigyti proginių Jūros šventės monetų

Verslas

Liepos 23-25 dienomis į Klaipėdą sugrįžtant laukiamiausiam vasaros renginiui – Jūros šventei, Lietuvos bankas tęsia „Tradicinės lietuvių šventės“ seriją ir kartu su renginio organizatoriumi „Klaipėdos šventės“ pristato unikalią Jūros šventės monetą, kuri bus išleista dar iki Jūros šventės. Išankstinis Jūros šventei skirtų kolekcinių monetų pardavimas – jau nuo šiandien, liepos 14 d., praneša organizatoriai.

Skelbiama, jog 5 eurų sidabro ir 1,50 euro vario ir nikelio lydinio monetų jau galima įsigyti Lietuvos banko el. parduotuvėje.

Monetų averse – Vyčio simbolis ir Klaipėdos miesto herbas, tarsi įspausti smėlyje ant jūros kranto, kaip ir tarsi smėlyje išraižytas užrašas „Lietuva“, nominalas „5 €“, metai „2021“, Lietuvos monetų kalyklos logotipas. Monetos reverse – šventinę nuotaiką sukuriantys Jūros šventės ir Klaipėdos simboliai, tarsi sūkurys įtraukiantys į pramogų ir pojūčių jūrą.

Sidabro monetos viduryje – pirmąkart Lietuvos banko monetų leidyboje panaudotas Baltijos jūros simbolis – gintaro gabalėlis. Briaunoje – stilizuotos jūros bangos ir žuvėdros.

Naujųjų kolekcinių monetų aversą sukūrė Eglė Ratkutė ir Adelė Žemaitienė, reverso autorius – Rytas Jonas Belevičius.

Jūros šventei skirta 5 eurų sidabro moneta išleidžiama 2500 vnt. tiražu, o 1,50 nominalo moneta – 30 000 vnt. tiražu.

Monetų bus galima įsigyti ir šventėje

Liepos 24 d., šeštadienį, nuo 10 iki 15 val., Jūros šventės svečiai taip pat turės galimybę įsigyti 1,50 euro nominalo monetų. Jomis Lietuvos bankas prekiaus Atgimimo aikštėje įrengtoje palapinėje, kol bus parduotos visos atsivežtos monetos. Čia taip pat lankytojų lauks pramogos ir konkursai.

Primenama, jog pasikeitus Lietuvos banko numizmatinių vertybių pardavimo taisyklėms, įsigydamas kolekcinių monetų, nukaldintų iš tauriųjų metalų, iš anksto ar monetos išleidimo dieną vienas pirkėjas galės jų nusipirkti ne daugiau kaip 1 vnt. (vietoje anksčiau buvusių 2 vnt.). Taip siekiama suteikti galimybę įsigyti monetų didesniam pirkėjų skaičiui. 1,50 euro monetų, kaip ir anksčiau, bus galima įsigyti ne daugiau kaip 5 vnt.

Monetų serija „Tradicinės lietuvių šventės“ pradėta leisti 2017 m. Jau išleistos monetos Kaziuko mugei, Joninėms ir Užgavėnėms.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

1 ir 2 centų monetos išliks?

Ketvirtadienį Seimas priėmė Atsiskaitymų grynaisiais pinigais sumų apvalinimo įstatymą ir lydimųjų teisės aktų pakeitimus, kurie nuo 2025 m. gegužės 1 ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Verslas

Lietuvos bankas: vartotojų perkamoji galia stiprės, bet įmonių galimybės ir toliau taip sparčiai didinti darbo užmokestį senka

Anot Lietuvos banko, daugiau nei dvejus metus sąstingio kaustomai šalies ekonomikai šiemet gyvybės įpūs sparčiau už kainas didėjantis darbo užmokestis, ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Kultūra

Užderėjo paraiškų kultūros projektams finansuoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kultūros ir meno bendruomenės atstovai aktyviai atsiliepė į savivaldybės kvietimą teikti paraiškas dalinio finansavimo konkursui. Skelbiama, ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This