Meras tikisi, kad Klaipėdai migrantus reiks priimti tik „kraštutiniu atveju”

Politika

Po praėjusią savaitę uostamiestyje kilusio Nidos gatvės gyventojų protesto dėl jų esą gautos žinios, kad nelegalūs migrantai gali būti apgyvendinami Jūrinio sektoriaus darbuotojų rengimo centro bendrabučio patalpose, savivaldybės paskelbtame interviu meras Vytautas Grubliauskas tikina, kad jei Klaipėdoje vis dėlto būtų nuspręsta apgyvendinti neteisėtai į šalį patekusius užsieniečius, miestiečiai apie tai būtų informuoti pirmiausiai ir nedelsiant.

Praėjusios savaitės protesto Nidos gatvėje akimirka. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Kalbant apie kvotas, kada, kiek ir kuriai savivaldybei būtų skirta neteisėtų migrantų, tai reikia aiškiai pasakyti, kad šiandien nėra priimta jokių sprendimų, kurie galėtų būti įvardijami kaip įpareigojimai Klaipėdai priimti vienokį ar kitokį skaičių migrantų. Kaip situacija klostysis ateityje, kokie bus valstybės žingsniai, negaliu žinoti, bet labai tikiuosi, kad tai nekels ažiotažo atskirose savivaldybėse, tame skaičiuje ir Klaipėdoje, nepriešins žmonių ir nekels socialinės emocinės įtampos bei nepasitikėjimo valstybinėmis institucijomis”, – cituojamas meras.

Jis teigia besitikintis, kad Vyriausybė ar Ekstremalių situacijų komisijos operacijų valdymo centras sprendimus pervežti į nuo Baltarusijos sienos per 350 km. nutolusias savivaldybes priims tik kraštutiniu atveju.

„Toks susirūpinimas arba dirbtinai keliamas ažiotažas, kada kai kur net renkami parašai, iš kažkur gavus žinių, kad konkrečiame name bus konkretus skaičius migrantų, yra dezinformacija, situacijos kaitinimas, taip nereikėtų daryti – ir be to situacija yra labai jautri bei pavojinga. Labai atidžiai sekame situaciją, nuolat bendraujame su Vidaus reikalų ministerijos, kitais situaciją reguliuojančiais pareigūnais ir, sužinoję apie galutinį valstybės sprendimą, informuosime klaipėdiečius apie jį, nes tai neabejotinai paveiktų gyventojų gyvenimo kokybę ir saugumą. Mano kvietimas ir prašymas – nepasiduoti provokacijoms, sekti, analizuoti bei vertinti oficialiąją informaciją iš valstybės institucijų. Esu įsitikinęs, kad niekas už nugarų nieko nerengia ir nieko paslapčia nedarys. Tačiau gyvendami šioje valstybėje, jos rūpestį ir problemas taip pat turime suprasti. Tikiuosi, kad ir valstybė supranta, kad galbūt paprasčiau, saugiau ir patogiau visiems spręsti nelegalių migrantų apgyvendinimo klausimą ne skleidžiant juos per visas šalies savivaldybes, bet bandant juos koncentruoti vienoje geografinėje erdvėje, kas šiuo metu ir yra daroma. Tie modeliai, kuriuos aptarėme, matyt, būtų aktyvuoti, jei situacija dramatiškai blogėtų”, – teigia V. Grubliauskas.

Anot jo, dar nėra gauta detalios informacijos, kuriam laikui migrantai būtų apgyvendinami Klaipėdoje, jei būtų priimtas toks sprendimas, esą tik „preliminariai buvo kalbama apie dešimt dienų”.

1 Comment

  1. Juos

    reikia deportuoti arba sodinti į kalėjimą už neteisėtą sienos kirtimą! Kaip jie be dokum. atskrido į Baltar.? Kur „pametė” dok., o telef. nepametė? Jei sako, kad atėmė baltar., tai kodėl ten telef. neatėmė? Jokių kraštutinių atvejų – nebent valdžia juos apgyvendins savo palociuose! Valdžiai tauta nerūpi, kodėl tautai turi rūpėti „prisidirbusio” valdžios problemos.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This