Uosto direkcija 30-metį paminėjo ir su apdovanojimais, ir užbaigdama Malkų įlankos projektą

Fotoreportažai, Svarbu, Uostas ir jūra

Salvija Smolinskaitė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2021-07-16

Komentarų: 0

Penktadienį po uosto akvatoriją plaukiojusiame kelte „Nida” surengtame Uosto direkcijos 30-ies metų jubiliejaus šventiniame renginyje simboliškai atidaryta pastaraisiais metais reikšmingai išvystyta Malkų įlanka bei pagerbti labiausiai nusipelnę jūrinės ir uosto bendruomenės atstovai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Uosto direkcijos vadovo Algio Latako teigimu, uostas yra lyg deimantas Lietuvos ekonomikos žiede.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, įteikęs uosto vadovui miesto vėliavą, tikino, kad reikia gerbti uostą, „nekrauti malkų vieni kitiems, o tai daryti malkų įlankoje“.

„Uostas yra mieste, mieste, kuris supranta uostą, mieste, kuris uostą gerbia, vertina, ieško ir dažniausiai randa sutarimus. Kas uoste mato savo priešą, negali savęs vadinti miesto draugu“, – sakė meras.

„Vien Malkų įlankos pabaigti projektai pakelia uostą į visiškai kitą lygmenį. Esame susikoncentravę į pietinės dalies vystymą, kuris uostui suteiks dar didesnį potencialą. Dabar turėsime galimybę priimti didesnius nei įprastai laivus – jų remontui ir gamybai“, – kalbėjo susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Uosto direkcijai sveikinimo žodžius skyrė ir valstybės vadovas Gitanas Nausėda – juos perskaitė prezidento vyr. patarėjas Jeroslav Neverovič.

„Klaipėdos uostas buvo, yra ir visada išliks Lietuvos vartais į pasaulį. Neįmanoma pervertinti jo reikšmės mūsų šalies ekonomikai, saugumui, aplinkai ir gerovei. Tai yra pagrindinis šalies ir platesnio regiono transporto bei logistikos mazgas. Uostas yra viena iš esminių Lietuvos energetinės nepriklausomybės sąlygų, tai liudija Būtingės ir suskystintų gamtinių dujų terminalų istorijos. Nuo sklandaus Klaipėdos uosto darbo priklauso dešimčių tūkstančių uoste ir su juo susijusiose srityse dirbančių Lietuvos gyventojų pajamos ir gerovė. Dar daugiau, uosto ekonominė veikla turi tiesioginį poveikį visam Lietuvos vakarų regionui, jūros krantams ir Baltijos jūros ekologiniai pusiausvyrai. Uostas tiesiogiai veikia ir Klaipėdos miestiečių gerovę bei sveikatą. Mūsų visų pareiga ir misija – švarus, tausojantis ir ateities kartoms miestą ir Lietuvos pajūrį išsaugojantis uostas. Uosto direkcijos gyvavimas tiesiogiai susijęs su nepriklausomos Lietuvos valstybės atkūrimu. Jau 30 metų direkcijos kolektyvas kuria efektyvų, šiuolaikinį uostą, puikiai vertinamą pasaulinėje transporto ir logistikos bendruomenėje. Džiugina tai, kad Klaipėdos uostas įsitvirtino tarp Baltijos jūros uostų lyderių pagal krovą, taip pat išlaikoma aukšta paslaugų kokybės kartelė. Tai yra ir visų dirbančių Klaipėdos uoste, ir direkcijos kolektyvo nuopelnas. Šiuo metu vyksta strateginių valstybės valdomų įmonių valdymo reforma, pertvarkant jas į akcines bendroves. Tikiuosi, kad akcinės bendrovės statusas uosto direkcijai padės dar geriau išlaisvinti savo komercinį potencialą užtikrinant įmonės valdymo skaidrumą, profesionalumą ir didinant naudą visai valstybei ir jos piliečiams. Šiandien Lietuva patiria daugiau geopolitinių iššukių, tai gali būti išbandymų metas ir Klaipėdos uostui. Tačiau neabejoju, kad jūsų patirtis, patriotiškumas, veržlumas ir energija bus tas vėjas išskleidžiantis Klaipėdos uosto bures į klestinčią ateitį“, – linkėjo prezidentas.

Šventės metu buvo pasveikinti ir buvę uosto direkcijos vadovai, pirmasis vėl nepriklausoma tapusios Lietuvos susisiekimo ministras Jonas Biržiškis.

Už Lietuvos kaip jūrinės valstybės garsinimą pasaulyje, už ilgametį ir nepriekaištingą darbą Liudviko Stulpino medaliu apdovanotas Lietuvos jūrų kapitonų asociacijos pirmininkas Juozas Lieponius. Jūrų kapitono Liudviko Stulpino medalis teikiamas už ypatingus nuopelnus vandens transporto sistemai ir jūrinei pramonei.

Jūrų transporto darbuotojo garbės ženklu apdovanota Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktoriaus pavaduotoja akademinei veiklai Rima Mickienė už reikšmingą indėlį į jūrininkų ir jūrų uosto specialistų rengimo plėtrą. Šiuo aukščiausiu Susisiekimo ministerijos Lietuvos jūrų transporto darbuotojui skiriamu apdovanojimu taip pat pagerbti UAB JKK „Bega“ Technikos skyriaus viršininkas Antanas Kekys, Lietuvos laivų savininkų asociacijos vykdomasis direktorius Gintautas Kutka bei Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos trisdešimtmetis žymi ir naują Malkos įlankos pradžią. Šioje reikšmingoje uosto dalyje pasiektas 14,5 m gylis, rekonstruota bemaž 13 krantinių – tai atveria naujas galimybes tiek krovos, tiek laivų statybos ir remonto įmonėms. Tad šventės metu pagerbtos įmonės, vykdžiusios Malkų įlankos vystymo projektus, bei Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos darbuotojai už didžiulį indėlį vystant Malkų įlankos infrastruktūrą. Atnaujintą Malkų įlanką perkirpdami hidrografinis laivo „Lotas” atplukdytą juostelę simboliškai atidarė susisiekimo ministras M. Skuodis ir A. Latakas, ją pašventino Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Daugiau krauta grūdų, mažiau - naftos produktų

Pirmą šių metų ketvirtį Klaipėdos uoste krauta beveik 8,5 mln. tonų krovinių. Palyginti šį kiekį su tuo pačiu praėjusių metų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Siekia stiprinti jūrų transporto ryšius su Egiptu

Lietuva ir Egiptas ketina glaudžiau bendradarbiauti, gerindami šalių tiesioginį susisiekimą oru ir plėtodami jūrų transporto ir logistikos jungtis. Tokias galimybes ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This