Koronaviruso statistika: blogiausia padėtis – Klaipėdoje

Koronavirusas, Svarbu

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, penktadienį šalyje nustatyti 89 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Tiek jų rasta atlikus 10 270 diagnostinių tyrimų.

Asociatyvi Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdoje per parą šia infekcija užsikrėtė 7 žmonės. Ketvirtadienį tokių buvo 15, trečiadienį – 14, antradienį – 16, pirmadienį – 19.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičius ir Lietuvoje, ir Klaipėdoje toliau didėja – šalyje augimas šį kartą siekia 63 proc., o Klaipėdoje – net 115 proc.

Susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius šalyje per parą pakito nuo 26,2 iki 28,2, Klaipėdoje – nuo 79 atvejų iki 83,2.

Uostamiestis pagal šį rodiklį tarp visų šalies savivaldybių nusirito į patį sąrašo galą, o tai reiškia, jog prasčiausia situacija yra būtent Klaipėdoje. Šiek tiek geriau yra Šiauliuose (82,5 atvejo) ir Palangoje (73,1), nulinis susirgimų rodiklis irgi mažėja, išlieka 11-oje savivaldybių, tarp kurių – ir Neringa.

Penktadienį į ligonines dėl SARS- CoV- 2 ligos paguldyti 8 žmonės.

Per parą šalyje nuo COVID-19 ligos mirčių nefiksuota. Iš viso koronavirusinė infekcija šalyje jau pareikalavo 4404 gyvybių. Klaipėdoje šis rodiklis išlieka nepakitęs jau ilgą laiką – 156.

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtę 746 žmonės, pasveikusiais laikomi 268 319 gyventojų. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 121 ir 14 578 – per parą pasveiko 8 klaipėdiečiai.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą šalyje pilnai vakcinuoti (antrąją doze arba vienintele „Janssen” vakcina) 8309 žmonės, o pirmąją dozę gavo 6267 gyventojai. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 279 ir 145. 

Šiandien, šeštadienį, vadinamasis skiepų autobusiukas klaipėdiečių nuo 11 iki 14 val. laukė prie prekybos centro „Akropolis“ centrinio įėjimo (Taikos pr. 61). Čia gyventojai gyvos eilės principu bus skiepijami „Janssen” vakcina, kurios užtenka vienos dozės. Išankstinės registracijos nereikia, bet būtina turėti asmens dokumentą.

Žmonių susidomėjimas buvo didelis, nes laukiančiųjų pasiskiepyti eilė neištirpo iki pat 14 valandos. 

Pagal išankstinę registraciją ir toliau Klaipėdoje skiepijama Vakcinacijos centre LCC tarptautinio universiteto patalpose, Kretingos g. 36.

Tuo metu Klaipėdos rajono gyventojai nuo kitos savaitės pasiskiepyti galės savo sveikatos priežiūros įstaigoje be išankstinės registracijos bet kurio vizito pas šeimos gydytoją metu. Užteks tik pareikšti norą pasiskiepyti, skelbia rajono savivaldybė.

Klaipėdos  savivaldybė šeštadienį pranešė, jog klaipėdiečiams bus dar daugiau galimybių pasiskiepyti nuo COVID-19. Kitą savaitę į uostamiestį atvyksta Nacionalinio kraujo centro vakcinavimo komanda. Pirmadienį ir antradienį, liepos 19 ir 20 d., gyventojai kviečiami atvykti prie prekybos centro „Lidl”, Taikos pr. 66, nuo 11 iki 16 val.

Nacionalinio kraujo centro palapinėje bus skiepijama „Janssen” vakcina. Vakcinacijos procesas vyks „gyvos eilės” principu, be išankstinės registracijos. Su savimi reikia turėti asmens dokumentą.

40 Comments

  1. sveikas

    Masinė psichozė, skiepykitės tiek kartų, kol nebeliks ko skiepyti. Juk to ir siekiama, kam liga, o kam doleriai. Begydant coroną kai kam pinigai byra net piršto nepajudinus, nebent liežuvį.

    Reply
  2. Anonimas

    Na

    Reply
  3. Viskas

    praeina – praeis ir šita coron-afera, matysis tada, kiek išlįs iš šešėlių, iš pakampių išlikusių po priverstinių marmalų. Prie kokios partijos tada klijuositės, kai nebebus šprotų su minjonais?

    Reply
  4. As

    Kai seega tūkstančiai ir užsikrečia šimtai, tai laisvina karantiną. Kai užsikrečia keli, tai gąsdina draudimais. Prisisakė vakcinos, ją reikia išnaudoti. Jei žmogus nenori, tai ieško būdų kaip priversti. Galimybių pasą skubėjo įvesti, nors visiems buvo aišku, kad jis nebereikalingas, bet kažkas uždirbo tai darydamas. Pasislėpę po Cov19 skraiste plaunami pinigai. Kažkodėl niekas neišradinėja vaistų nuo Cov19. Tada nereikalingi taps skiepai ir draudimai. Negalės plauti smegenis žmonėm.

    Reply
  5. Jolanta

    Kas tiki ta nesamuone lai tiki paziurekit kaip maxima atidirbineje uz leidima dirbti pandemijos metu tiesa isaikes

    Reply
  6. Grb

    Klaipėdski brudai ko nesiskiepijat ar bijot kad sučipuos visus

    Reply
    • Anonimas

      Ne tai tu čia susileidai brudą. Klaipėdėčiai protingi žmonės nešokinėja pagal valdžios dudelę,o kas jau pasiskėpijo tiems jau nebepadėsi..

    • Anonimas

      Tai cia jus brudai atvezat i klaipeda visokias ligas!!! O is kur tu pats busi BRUDE!!!

  7. Anonimas

    Negalima lyginti eilių Maximoje ( beje, tos eilės nedidelės) su kokiais SELŲ koncertais. Nes juose žmonės atsipalaiduoja , susigrūdę šnekasi, juokiasi, dainuoja ( o juk tai – tiesiausias kelias į užkratą), O kas vyksta tą ir sekančią naktimis po koncertų? – tūsai toliau, intymūs kontaktai – be jokios apsaugos, be atstumo laikymosi. Padėkokim Grubliauskui ir jo rinkėjų budulių sąskrydžiams už galimai atidundančią naująją bangą

    Reply
    • Anonimas

      Pritariu

  8. Ona

    O čia ‘kur vakar prie alaus daryklos testavo ‘?bizniukas 13€ nėstumo testas ir banda aptverti tvora siautė iki išnaktu.

    Reply
  9. Atsibodo

    Atsibodo tripanofobai-antivakseriai. Kiek galima isterijas kelti dėl to kad žmogus nesupranta, jei pats nesergu, – vadinasi ligos nėra. Empatijos trūkumas, bendruomeniškumo – lygiai nulis. Praėjo 30 metų Nepriklausomybės o neišmokom gerbti kito žmogaus jo sveikatos ir turto, vis dar esam klykiančios beždžionės iš džiunglių.

    Reply
    • Ona

      skiepiti nesioja virusa .čeplincko paklausikit.o jei jus skiepita jums nėra ko bijoti.

    • As

      Tau reikia tai tu ir skiepikis imbicileimbicile

    • Mj

      Tik vakar gimęs gali patikėti, kad egzistuoja besimptomis gripas. Va nebent psichinė liga kaip pas patį gali būt užslėpta.

  10. Aš

    Nesąmonė, čia dėl to kad Klaipėda mažai skiepijas ,tokie skaičiai atsiranda, gązdinti tik ir sugebat, vaistų surasti negalėjo, o vat experimentinem vaxinom aš nepasitikiu… Nėra vaistų vadinas nėra ir lygos

    Reply
    • Aš

      Labai teisingai pasakyta!

    • Dalia

      Tai kad uzsikrete ir mire 2 skiepus turejusi kauniete, tai ka pasakytu p. Ceplinskas?

  11. Q

    Nu nematau, as logikos, jei lyga yra ir yra vakcina. Tada kas bijo lygos tegul skiepa ima, o kas ne naturaliu budu prasorgs, o jei zmones su skiepu vistiek bijo tai kokio B tada skiepas reikalongas jei gasdina su atmainomis ? Jei jos nekimpa prie zmogaus su skiepu tai sudas neatmaina ir viskas vedasi i tai kad esme skiepas ne lyga zmones jus mastote ar smegenels suskostejo ?

    Reply
    • A. S.

      Per tuos kurie nasiskiepija, karantinas uždarys visus ir pasiskiepijusius

  12. Kęstas

    Jau niekas netiki kad yra „pandemija”,galit čia pudrint kiek norit.

    Reply
    • Anonimas

      Taip

    • Aš

      Labai teisingai pasakyta!

  13. Klaipėdos Žmonės

    Is kur traukiat tokias examines… Klaipėdoje jau metai laiko apvalus 0 susirgimu tuo jusu kovid . Nuo pat pradios nebuvo nei vieno atvejo tik jus rasinejot o realiai 0

    Reply
    • Anonimas

      Taip sakot nes Jūsų rate niekas nesirgo? Iš mano pažystamų, per pusmetį nuo gruodžio mėnesio sirgo 7 asmenys. Laimei visi lengvai

  14. Anonimas

    Kai kurių renginių tikrai reikėjo atsisakyti. Veiniams reikėjo suburti visus buduliu, gezus, morozus ir visus apsinarkašinusius į tą SELO koncerta arba kitos bereikalinggos šventės ?Dauguma tokių renginių galima buvo stebeti per You tube ir tai būtų net kokybiškiau. Ir be pavojaus užsikrėsti

    Reply
    • Q

      Lyg ir mastai zmogau, bet suvokto sunku, kad tai pasaulio korporaciju vadu afera, bet kam tau galvoti jei uz tave tai daro zinesklaida. Gaila man tokiu zmoniu kurie virto avimis.

  15. Ignas

    Avinai,tikintys fake pandemija…gal masiškai išeikit iš gyvenimo savo noru,nes da bus 13 atmainu,visi mirsim

    Reply
    • Anonimas

      ?

  16. Duomenu spezelistas

    Debilu tikinciu daufeja kas sekunde…skiepykites po 6,7 kartą,gal nebereiks saugotis nesiskiepijusiu 😀

    Reply
    • Lolo

      Tai džiaukitės, kad yra kas skiepijasi, gal išvengsim likę privalomojo

  17. Vytautas

    Nu ką? Pasidžiagėt durnelio,raudonom kelnėm plyšavimu??? Nu,ir užsikruškit ,idiotai..rėkėtų tūkstančio ,per dieną ,ir kad išdvėstų debilai-antivakseriai…

    Reply
    • Koronijus

      Vytautai,zombi tu,aik gydytis…kur kas serga,asile praplautom smegenim

    • Anonimas

      Kai esi miręs tu šito nežinai tik kitiems sunku, lygiai taipat yra kai esi durnas!!!!

  18. Tomas

    Turint tokį nevykėli mera nėra ko stebėtis.

    Reply
  19. Suskis

    Bet Jūros šventė bus! Džiazo festivalis vyks! Ir Grubliauskas kaip užsiūtas tylės, nes pareina pinigai! O mokyklas vėl bus galima uždaryti!

    Reply
    • Pinkis ir Makaulė

      SEL koncertas su 15k susigrūdusių petis į petį jau įvyko, šiandien – aludarių diena. Jei taip toliau pozicijas Klaipėda COVID-19 žemėlapyje dar ilgai bus pirma…

    • Daiva

      19 susirgimų į parą????čia ligonių su rimtais galvos susirgimais reikia būti kad galvoti jog tai baisu… Karštis šalti gėrimai kondicionieriai čia peršalimai One covid (bet juk tai naujas pavadinimas!) Tik nesuprantu tų 19?kam lėkti tikrintis jai eilinis peršalimas gal nebesugeba pasigydyti namie?

    • Q

      Avinu kompani, prie ko sventes durniai o prekybos centruose ka ne viena sproe kito kiek viena diena nuo pandemijos pradzios ir ka visiem px. Tai matos net plika akimi kad durina visus avinus o ju visa banda, tuoj Voketijoje ir Prancuzijoje baigsis rinkinai ir visa pandemija psibaigs.

    • Dalia

      Biznis biznis pirmoj eilej, kas ta sveikata!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This