Koronaviruso skaičiai: situacija Klaipėdoje dar pablogėjo

Koronavirusas, Svarbu

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, šeštadienį šalyje nustatyti 75 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Tiek jų rasta atlikus 6750 diagnostinių tyrimų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdoje per parą šia infekcija užsikrėtė 14 žmonių. Tai dvigubai daugiau nei penktadienį, kai naujų atvejų buvo 7, ketvirtadienį COVID-19 liga susirgo 15 žmonių, trečiadienį – 14, antradienį – 16, pirmadienį – 19.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičius ir Lietuvoje, ir Klaipėdoje toliau didėja – šalyje augimas šį kartą siekia 76,7 proc., o Klaipėdoje – net 118,2 proc.

Susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius šalyje per parą pakito nuo 28,2 iki 30,5, Klaipėdoje – nuo 83,2 iki 92,6.

Uostamiestis pagal šį rodiklį tarp visų šalies savivaldybių jau įsitvirtino pačiame sąrašo gale,  o tai reiškia, jog prasčiausia situacija yra būtent Klaipėdoje.

Šeštadienį į ligonines dėl SARS- CoV- 2 ligos paguldyti 6 žmonės.

Per parą šalyje nuo COVID-19 ligos mirčių nefiksuota. Iš viso koronavirusinė infekcija šalyje jau pareikalavo 4404 gyvybių. Klaipėdoje šis rodiklis išlieka nepakitęs jau ilgą laiką – 156.

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtę 822 žmonės, pasveikusiais laikomi 268 315 gyventojų. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 134 ir 14 580 – per parą pasveiko 2 klaipėdiečiai.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą šalyje dalinai vakcinuoti 1280 žmonių, o pilnai – 1818. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai siekia 85 ir 199.

Lietuvoje pilnai vakcinuoti jau yra 1 174 337 žmonės, Klaipėdoje – 51 777.

Klaipėdos savivaldybė pranešė, jog uostamiesčio gyventojams bus dar daugiau galimybių patogiai pasiskiepyti nuo COVID-19. Kitą savaitę į uostamiestį atvyksta Nacionalinio kraujo centro vakcinavimo komanda. Pirmadienį ir antradienį, liepos 19 ir 20 d., gyventojai kviečiami atvykti prie prekybos centro „Lidl“, Taikos pr. 66, nuo 11 iki 16 val.

Nacionalinio kraujo centro palapinėje bus skiepijama „Janssen” vakcina. Vakcinacijos procesas vyks „gyvos eilės“ principu, be išankstinės registracijos. Su savimi reikia turėti asmens dokumentą.

31 Comments

  1. skaitytoja

    Bet iš kur tiek klounų,kurie nori vėl karantino, verslų uždarymo,pramogų nebuvimo,testavimosi nuolatinio,o nesiskiepija…Baisu,kokia tamsa žmonių ir kodėl turi kentėti kiti?Įstatymai per pandemiją turi būti visiems vienodi,kai perkraus ligonines,prašom antivakseriai gydytis patys,neužimkite vietų

    Reply
  2. Mama

    Sirgom,persirgom ir su šalutinėm ligom,su temperatūrom,kosėdami.Kam sunkėliau,kam lengviau.Taip kaip ir sirgdavom gripu.Pagėrėm antibjotikų,tik nereikia laukt nieko.Jei kosėjat ,kokią trečią dieną ir pradėki antibjotikus.Ir daug arbatų ,sirupų.seleno ,cinko.c.vitaminų.Visi išgijom,be jokių pasekmių.Negydikitės vien paracetamoliu ir arbatomis,tada važiuoti reiks į ligoninė,greičiau tada virusas virsta bakterija.Gali ir ligoninėj atsidurt.Kas protingai gydės,tas nei vienas neatsidūrė reanimacijoj.Per daug perpūsta ta covida.Anglija atsilaisvino,ir manau jau jie nebeuždarys žmonių.Bus ,kaip bus.Nuo kitų ligų jau dabar daugiau miršta,nes negydo,žmonės ,ne visi gali privačiai gydytis.

    Reply
    • skaitytoja

      džiaukis,ponička..o kiti iškeliavoanapilin,matyt,nepalaidojai nė vieno pažįstamo,kolegos ar giminaičio…ir pasekmės bus ,nesigirkite, o dabar jau gersit antibiotikus po bet kokio peršalimo-labai didelė jūsų klaida..ir jums nebuvo kovidas,nepainiokite

  3. Klaipėdos Žmonės

    Bl is kur dar traukias ta Hueneme kovid . 0 susirgimu Lietuvoj klaipedoj vapse ner buvus sios ligos tai ka cia spangstat . Skelbiat ka norit o realybe kad 0 Lietuvoj tiek serganciu tiek mirusiu . …
    Man labiausiai patiko 97 metu dedukui dare sirdies operacija nes buvo 5 stadijos vezys , dedukas numire o visa Lietuva iskar sako mirė nuo kovid 😀 tai gal prasiblaivykit pries rasant

    Reply
  4. Rima

    Mes pajūris daug poilsiautojų daugiau ir užsikrėsti galimybių.jauna giminaitė Palangoje bare dirba jau pasigavo corona.

    Reply
    • Daiva

      Pasigavo peršalimą(tokiu karščiu dažnas atvejis) bet dabar tai dabar vadinama kitų pavadinimu

    • Hill

      Nieko tokio, jau yra registruotas vaistas Reniberas, tad jokių daugiau baimių..?

  5. Ilona

    Taigi, kuo daugiau susiskiepijusiu, tuo daugiau sergančių- juk jie gauna to viruso dalį

    Reply
  6. Tomas

    Meras džiaugiasi artėjančių renginių gausą,poto puls gąsdinti, nevykėlis visiškas.

    Reply
  7. Žmonės,

    savanoriauti ir savanoriškai skiepytis – visiškai skirtingi dalykai. Kai kurie jau pradeda suprasti, kad vykdoma pasaulinio masto afera, kitiems dar reikia faktų (ieškokite ir surasite), o didėjanti dauguma – sąmoningi ir blaiviai mąstantys, nepapirkti, neparsidavę už cepeliną ar lot. bilietą – kyla už tiesą ir teisingumą.

    Reply
    • Anonimas

      Va pries sizofrenija ir paranojas vakcinu nera

  8. Rezultatui

    Avine, ar supranti, kad blogiausia situacija vakarų Lietuvoje, kurioje gyvena tokie avinai kaip tu. Duok dieve tau sunkiai persirgti, gal smegeninė išsigydis.

    Reply
    • Linkėjimas

      su pykčiu kitam visad sugrįžta linkinčiajam: veiksmas = atoveiksmiui.

    • Vidas

      Paranojikas..

    • Klp

      Skiepykites visi masiskai ir kuo greiciau, pradesit dvest, gal tada atsibusit avys.. Ziauriai skamba, bet panasu kitaip nebus.. Ir tv daugiau ziurekit. Ir delfi labai gerai veikia..

  9. Anonimas

    Galimai Klaipėda taps antivakserių sostine ir Covid perykla.

    Reply
    • Bunda

      jau Klaipėda! Praregėkite ir jūs pagaliau!

    • Daiva

      Super jai Klaipėda sveikai mąstančių žmonių miestas o ne glušiukai!

  10. Rezultatas

    Mano pažistami pasuskiepijo. Ji ir susirgo po skiepu. Kiek tokiu?Štai ir rezultatas.šalyse kur pasiskiepijo virš 60%vėl grežtas karantinas. Serga visi paskiepyti

    Reply
    • JANINA

      Antivakseriai mirkite, nes skleidžiate nesąmones. Ne gaila. Tuoj vėl bus karantinas. Iš kur tiek neišprususių žmonių

    • Anonimas

      mano pazistami nesiskiepijo, kiekviena diena isgeria litra Covido ir nesuserga

    • >> Janinai

      Ar skiepas jus išprusino?

    • Anonimas

      Covidas yra Dievo bausme uz sakuciu naudojima: Dievas dave zmogui pirstus, sakutes naudojimas tai tyciojimasis is Dievo dovanos

    • Danguolė

      Kiek galima visiems aiškinti kad skiepas neapsaugo nuo paties viruso o tik gali palegvinti susirgimą ir beto kas susirgo tai ne nuo skiepo o pasiskiepijo nepasitikrinęs ar turi virusą o kai pasiskiepijo atėjo ta diena kai turėjo susirgti nes turi praeiti kažkiek dienų nuo užsikrėtimo

    • Laimux

      Pasiskiepijau. Dirbu su covid serganciais. Nesergam. Tiesa ateina ne paciu lengviausiu keliu. Gincytis beprasmiska. Yra kieti kaip oziai kol nesuserga patys arba ju artimieji.

  11. ...

    Pažiūrėkit kiek Klaipėdoje skiepų priešininkų iki kaulų smegenų įtikintų, kad gali būti sučipuoti, tada suprasit iš kur tokie skaičiai. Kur jų teorija, kad serga pasiskiepyja asmenys. Klaipėda ativakcerių forpostas. Rykit dabar savo rezultatus.

    Reply
    • Oooo,

      kaip tamsta toli pažengęs, matyt, visas dozes gavęs!

    • Non

      Perdozavai fizerio,kloune 😀

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį - vos du antriniai COVID-19 atvejai, bet mirė vienas žmogus

Lietuvoje šeštadienį buvo patvirtinti vos du nauji koronavirusinės infekcijos atvejai ir abu užsikrėstusieji susirgo antrą kartą. Klaipėdiečių tarp jų trečią ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This