Šiųmetė Jūros šventė – su baimės prieskoniu

Miestas, Svarbu

Artėjanti Jūros šventė kelia ne tik džiaugsmą, bet ir nerimą. Nors jokie reikšmingi ribojimai joje nebus taikomi, žmonių bus prašoma būti sąmoningais – dėvėti veidą dengiančias kaukes.

Jūros šventė ir pernai priviliojo minias žmonių, nors įprasti koncertai ir nevyko, nes atlikėjai migravo iš vienos vietos į kitą. Organizatorių nuotr.

„Šiuo metu mes vadovaujamės galiojančiais teisės aktais, o juose nurodoma, kad nekomerciniuose renginiuose nereikalingas nei galimybių pasas, nei dalyvių skaičiaus ribojimas. Tačiau saugumą tikrai akcentuojame. Visų prekybininkų prašome dėvėti veido apsaugos kaukes, vienkartines pirštines. Šventės svečių taip pat prašysime dėvėti apsaugines veido kaukes, jas nemokamai dalinsime „Klaipėdos švenčių“ palapinėje. Be to, tiek renginių vedėjai primins, tiek garsiniais pranešimais bus skelbiamos rekomendacijos laikytis saugaus atstumo“, – tvirtino Jūros šventę organizuojančios viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktorius Liutauras Galinis.

Anot jo, siekiant reguliuoti žmonių srautus, nuspręsta tuo pačiu metu koncertus organizuoti skirtingose erdvėje – Teatro aikštėje ir Kruizinių laivų terminale. Tad tikimasi, jog srautai paskirstys ir kiekvienoje vietose susiburs mažiau žmonių nei jų būtų vienoje erdvėje.

Be to, numatoma, jog pikiniais laikais, kai žmonės plūs į koncertus, Kruizinių laivų terminale bus pasuktas pasukamasis tiltelis, kad juo nebūtų galima eiti.

„Ši vieta yra tarsi butelio kakliukas, prie kurio susiburia labai daug žmonių. Todėl ir nuspręsta, kad per jį pikiniais laikais patekti į Kruizinių laivų terminalą nebus galima, reikės rinktis kitą, erdvesnį kelią“, – pabrėžė L. Galinis.

Iššūkių kelia ir Jūros šventės eisena. Jose dalyvaujančių organizacijų prašoma, kad šventėje žygiuotų tik pasiskiepiję ar neigiamus testus turintys žmonės, nejaučiantys jokių peršalimo ligų simptomų. Tačiau daugiau problemų gali kilti dėl žiūrovų, kurie aplimpa šaligatvius, kad pamatytų įspūdingąją eiseną. L. Galinis tvirtino, kad tarp žiūrovų dirbs asistentai, kurie ragins laikytis saugių atstumų.

„Suprantama, kad į Jūros šventę atvyks žmonės iš visos Lietuvos, nes visi yra pasiilgę renginių. Mes tik galime paprašyti jų sąmoningumo – saugoti save ir kitus. Be to, Jūros šventėje dirbs dvi mobilios skiepų brigados, apie kurių vietas paskelbsime atskirai. Mums tikrai svarbu, kad šventėje visi ir pasilinksmintų, bet ir būtų saugūs“, – pabrėžė pašnekovas.

Savaitgalį Klaipėdoje vyksianti Jūros šventė tikrai nedžiugina Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovo Raimundo Grigaliūno.

„Norėtųsi palinkėti, kad dvi dienas Klaipėdą skalautų gera liūtis, kad būtų mažiau dalyvių“, – pusiau juokais linkėjo R. Grigaliūnas.

Tačiau jis atkreipė dėmesį, jog pagal sergamumo koronaviruso rodiklius Klaipėdoje padėtis yra prasčiausia visoje šalyje. Uostamiestyje jau nustatyta daugiau nei 100 šio viruso mutacijų, 14 delta atmainos atvejų.

„Žiūrint epidemiologine prasme, norėtųsi, kad renginių nebūtų arba jų būtų kuo mažiau. Visai geras buvo praėjusių metų sprendimas, kai Jūros šventėje atlikėjai pasirodydavo tik trumpam ir skirtingose vietose. Jei žmonės juda gryname ore, tai lyg ir nieko blogo. Bet didieji koncertai truks po valandą ir ilgiau, tūkstančiai žmonių stovės vienas šalia kito, o virusas to tik ir laukia“, – įspėjo R. Grigaliūnas.

Todėl jis priminė, jog būtina dėvėti apsaugines veido kaukes, net jei tai ir yra nepatogu.

„Šiųmetėje Jūros šventėje tikrai yra svarbiausias žmonių sąmoningumas. Kiekvienas turime suprasti, kad esame atsakingas ir už save, ir už kitus. Švęsti galima, bet reikia nepamiršti saugumo“, –  patarė pašnekovas.

Pirmadienį trumpojoje spaudos konferencijoje susirūpinimą dėl planuojamų Jūros šventės renginių išreiškė ir premjerė Ingrida Šimonytė, paraginusi visus švęsti atsakingai.

2021 metų Jūros šventės programą galite rasti čia.

INFORMACIJA

Mobilieji skiepų centrai veiks šalia Atgimimo aikštės būsiančioje „Maltos ordino“ palapinėje bei Priešpilio g. teritorijoje.

Šventės teritorijoje stovės dezinfekcinės stotelės, kurias nuolat papildys Jūros šventės savanoriai.

Nemokamos vienkartinės veido kaukės bus dalinamos „Klaipėdos švenčių“ palapinėje, kuri įsikurs Atgimimo aikštėje.

Visos laikinos lauko kavinės Kruizinių laivų terminale, bus atskirtos apsauginėmis tvorelėmis dėl srautų skirstymo.

2 Comments

  1. Anonimas

    Apeliuoti į žmonių, daugiausiai žemaičių budulių sąmoningumą, tai tas pats ką pirstelti į vandenį.

    Reply
  2. T

    Bent pats suprato ką pasakė šventės vadovas, jis sureguliuos srautus, kai visa šventės minia bus terminale. Lauksim rezultatų!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau mažiau nei 400 sergančiųjų COVID-19

Per savaitgalį Lietuvoje patvirtinti tik aštuoni nauji COVID-19 atvejai – vienas šeštadienį ir septyni sekmadienį, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Visi ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This