Raudonojoje zonoje atsidūrusioje Klaipėdoje – besitęsiantis COVID-19 rodiklių augimas

Koronavirusas, Svarbu

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, antradienį šalyje nustatyti 176 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – daugiausia nuo birželio vidurio. Atlikus 8626 diagnostinius tyrimus, juose rasta jau 2 proc. viruso.

Klaipėdoje per parą šia infekcija užsikrėtė 29 gyventojai. Pirmadienį tokia diagnozė buvo patvirtina 17, sekmadienį – 11 žmonių.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičius ir Lietuvoje, ir Klaipėdoje toliau didėja – šalyje augimas šį kartą siekia 82,3 proc., o Klaipėdoje – 41 proc. Susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius šalyje per parą pakito nuo 34,3 iki 39 atvejų, Klaipėdoje – nuo 108,7 atvejų iki 125. Nuo šios savaitės pradžios Klaipėda jau patenka į raudonąją zoną.

Klaipėda ir toliau dugne

Uostamiestis pagal šį rodiklį tarp visų šalies savivaldybių jau įsitvirtino pačiame sąrašo gale, aplenkęs Šiaulius su 94 atvejais. Nulinis rodiklis šiuo metu išlieka jau tik 9-iose savivaldybėse, tarp kurių – ir Neringa.

Jau kelintą parą iš eilės šalyje nuo COVID-19 ligos mirčių nefiksuojama. Iš viso koronavirusinė infekcija šalyje pareikalavo 4404 gyvybių, Klaipėdoje – 156.

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtę 1019 žmonių, pasveikusiais laikomi 268 429 gyventojai. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 162 ir 14 608 – per parą pasveiko 13 klaipėdiečių.

Antradienį į Lietuvos ligonines dėl SARS- CoV- 2 ligos paguldyti 8 žmonės. „Reuters” skelbiamais duomenimis, 60% žmonių, Didžiojoje Britanijoje paguldomų į ligonines dėl COVID-19, yra nepasiskiepiję.

Skelbia įmonių ir įstaigų pasikiepijimo lygį

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą šalyje dalinai vakcinuotas 5301 žmogus, pilnai – 6054. Klaipėdoje pirmą dozę gavo 308, antrą – 429 gyventojai.

Pagal pilnai paskiepytųjų procentą (34,1) Klaipėda pakilo į 6-tą vietą nuo galo, o su 80,5 proc. paskiepytųjų ir toliau pirmauja Neringa.

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad mobiliosios Klaipėdos vakcinavimo komandos dirbs ir Jūros šventės metu – liepos 23-25 dienomis. Pasiskiepyti nuo COVID-19 bus galima Atgimimo aikštėje bei Priešpilio gatvės teritorijoje. Atgimimo aikštėje mobili vakcinavimo komanda norinčiųjų pasiskiepyti lauks Maltiečių palapinėje, Priešpilio gatvėje – greitosios pagalbos automobilyje (liepos 24 d.) bei Maltiečių autobusiuke (liepos 23 ir 25 d.). Vakcinavimo komanda Priešpilio gatvėje bus įsikūrusi prie posūkio į automobilių stovėjimo aikštelę šalia Kruizinių laivų terminalo, prie skulptūros „Keturi vėjai“. Vakcinavimo vietos bus paženklintos ir informaciniais stendais.

Penktadienį pasiskiepyti bus galima 15–19 val., šeštadienį – 12–18 val., sekmadienį – 10–14 val. Mobiliuosiuose punktuose bus skiepijama „Janssen“, „Pfizer“ ir „AstraZeneca“ gamintojų vakcinomis. Su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, išankstinės registracijos nereikia.

Tuo metu Lietuvos statistikos departamentas pradėjo skelbti, kokią dalį konkrečiose įmonėse sudaro galimai imunizuoti nuo SARS-CoV-2 darbuotojai. Duomenys pateikiami atvirų duomenų faile Asmenų imunizacija pagal darbovietes. Lentelėje įtraukta daugiau nei dvidešimt tūkstančių Lietuvos įmonių, įstaigų, organizacijų.

Duomenys pateikiami pagal įmonės ar įstaigos pavadinimą ir kodą. Prie kiekvienos darbovietės pateikiamas ekonominės veiklos, kuria ta darbovietė užsiima, kodas, taip pat savivaldybė, kurioje registruota darbovietė, suapvalintas darbuotojų skaičius ir imunizuotų (skiepais arba natūraliai) darbuotojų dalis. Taip pat galima pasitikrinti, į kurį procentilį patenka įmonė. Procentilis parodo, kokia yra įmonės vieta imunizacijos atžvilgiu kitų darboviečių kontekste: 100-asis procentilis reiškia, kad įmonė yra tarp vieno procento labiausiai imunizuotų darboviečių. 50-tas procentilis (mediana) reiškia, kad darbovietė yra per patį vidurį tarp visų darboviečių. Mažoms darbovietėms yra sąlyginai lengva „šokinėti“ sąraše ir tapti lyderėmis. Pavyzdžiui, nedidelei įmonei su dešimčia darbuotojų gali tereikėti paskiepyti tik vieną asmenį, kad jos pozicija pakiltų iš 1-o į 30-tą procentilį.

Statistikos skaičiavimo tikslais, asmuo laikomas imunizuotu, jei turi teigiamą diagnostinio SARS-CoV-2 tyrimo atsakymą arba e. Sveikatoje turi gydytojo pasirašytą COVID-19 diagnozę, arba yra skiepytas bent viena SARS-CoV-2 vakcinos doze. Imunizacija statistikos skaičiavimo tikslais yra laikoma galiojančia neribotai.

Darbuotojų skaičius pateikiamas pagal Sodros duomenis. Konfidencialumo tikslais rodomos tik tos darbovietės, kuriose darbuotojų skaičius yra 10 ir daugiau, darbuotojų skaičius yra suapvalintas, imunizacijos procentas pateikiamas dešimties procentinių punktų rėžiuose; imunizacija nėra išskaidoma į vakcinaciją ir užsikrėtimus. Valstybės saugumo tikslais kai kurių organizacijų duomenys yra nerodomi.

Svarbu paminėti, kad apskaitomi tik lietuvišką asmens kodą turintys darbuotojai, nes be jo neįmanoma susieti skiepų, tyrimų ir darboviečių. Dėl to bus itin paveiktos darbovietės, užsiimančios krovininio kelių transporto veikla, pastatų statyba ir pan. (apie 15 tūkst. asmenų). Taip pat darbovietės, kuriose daug darbuotojų yra skiepyti (arba diagnozuoti) kitose šalyse, gali atrodyti kaip turinčios labai žemą imunizacijos indeksą, nes e. Sveikatos sistema registruoja tik Lietuvoje gautus medicininius įrašus.

Duomenys čia bus atnaujinami kasdien.

1 Comment

  1. Ramass

    Baikitsu ta nesamone. Beveik visi protrukiai Klaipedoje, autotransporto imonese. Prisivezat bulbasu, hoholu ir auksadanciu juoduliu, kurie ispucia statistika.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This