V. Karmanovas: „Turgaus halė atitinka higienos normas”(papildyta)

Svarbu, Verslas

Kol Klaipėdos politikai sprendžia, ką daryti su Senuoju turgumi, bei kol vyksta turgavietės rekonstrukcija, klaipėdietė skundžiasi jos halėje vyraujančiu esą nepakeliamu karščiu ir kaltina turgavietės vadovą nesirūpinant prekeivių sveikata. Pastarasis tvirtina, jog moteris gerokai sutirština spalvas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Dažnai lankausi Senajame turguje, pažįstu daugelį ten prekiaujančių darbščių žmonių, man jų labai gaila, nes jie baigia uždusti nuo karščio. Halėj sugedo kondicionierius, jo niekas nepataiso ir naujo nepastato. Suprantu, kad vyksta turgaus rekonstrukcija, bet halė tai veikia, žmonėms joje dirbti reikia, o jie turgaus vadovybei visai nerūpi. Migrantais pas mus labiau rūpinamasi nei savais”, – susisiekusi su „Atvira Klaipėda” žodžių į vatą nevyniojo klaipėdietė Rasa. Jos teigimu, prekeiviai esą patys skųstis bijo, jai išsako savo bėdas ir prašo pagalbos.

Tuo metu laikinasis Senojo turgus vadovas Viačeslavas Karmanovas teigė apgailestaujantis, jog klaipėdietė šiek tiek gudrauja, situaciją piešdama sutirštintomis spalvomis.

„Halėje buvo du kondicionieriai, vienas iš tiesų sugedo, bet kitas veikia. Patalpos nuolat yra vėdinamos, rytais nuo 6 iki 9 val. atidarome visus langus, nėra tragiška situacija. Per karščius halėje būdavo apie 25-26 laipsnius, tai atitinka higienos normas, prekiauti galima, temperatūrai esant iki 28 laipsnių, tiek nė karto nėra buvę, o dabar, kai lauke atvėso, temperatūra dar gerokai žemesnė, tikrai nėra prasta ten situacija”, – sakė laikinasis Senojo turgaus vadovas.

Jo teigimu, sugedusio kondicionieriaus taisyti nebeapsimoka, kadangi paaiškėjo, jog būtina pilna kondicionavimo sistemos rekonstrukcija, į kurią reiktų investuoti apie 75 tūkst. eurų, o turgus šiuo metu nepajėgus to padaryti.

„Mes ir taip jau daug investavome, pagerinome žmonėms darbo sąlygas, visus mėsininkus įspėjom, o kai ką nors pagerini, žmonės tada nori, kad būtų dar geriau”, – kalbėjo V. Karmanovas.

Jo teigimu, situacija iš esmės pasikeis, pabaigus turgavietės rekonstrukciją, nes po jos numatyta rekonstruoti ir senąją halę.

„Atvirai Klaipėdai” paskelbus šią publikaciją, V. Karmanovas atsiuntė nuotrauką, įrodančią, kokia temperatūra halėje yra šiuo metu.

3 Comments

  1. Moteris su spuogu

    O as siulyciau prijungti prie autobuso parko, praktikos jau turime kai pelningai veikiancia imone praryti pagal uzsakyma, ane martynai?

    Reply
  2. T

    Autobusuose 50 karščio, ir nieko, merui px.

    Reply
  3. Matyt

    Nesąmonė kažkokia, kam reikalingas šis turgus savivaldybei, lai parduoda akcijas ir atėjęs investuotojas viską sutvarkys !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Miestiečiai abejingai pasitiko Senojo turgaus halės rekonstrukcijos planus

Klaipėdos savivaldybės valdomos bendrovės Naujasis turgus užsakymu projektinius Senojo turgaus halės rekonstrukcijos pasiūlymus parengę architektai nesulaukė jokių visuomenės pastabų ar ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pristatoma Senojo turgaus atnaujinimo vizija

„Pagrindinėje salėje formuojami prekybiniai stalai su stogeliais ir atitvarais imituojant senojo Klaipėdos miesto gatveles”, – tokią viziją dėl uostamiesčio Senojo ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Transportas

Senajame turguje - nemokamas parkavimas

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kasdien nuo 8 iki 15 val. Senojo turgaus automobilių stovėjimo aikštelėje automobilius vienai valandai galima palikti ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This