Didžiausiu COVID-19 židiniu tampa beveik visa Vakarų Lietuva

Koronavirusas, Svarbu

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, trečiadienį šalyje nustatyti 193 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – naujas šios vasaros rekordas. Atlikus 9 479 diagnostinius tyrimus, 2 proc. jų rasta viruso.

Klaipėdoje per parą šia infekcija užsikrėtė 26 gyventojai. Antradienį šia liga susirgo 29, pirmadienį – 17, sekmadienį – 11 klaipėdiečių.

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad mobiliosios Klaipėdos vakcinavimo komandos dirbs ir Jūros šventės metu – liepos 23-25 dienomis. Virginijos Spurytės nuotr.

Plinta delta atmaina

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičius ir Lietuvoje, ir Klaipėdoje toliau didėja – šalyje augimas šį kartą siekia 79,2 proc., o Klaipėdoje – beveik 45 proc. Susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius šalyje per parą pakito nuo 39 iki 45,1 atvejo, Klaipėdoje – nuo 125 iki 138,2 atvejų.

Uostamiestis pagal šį rodiklį tarp visų šalies savivaldybių toliau laikosi pačiame sąrašo gale, o šalia jo atsidūrė trys kitos Vakarų Lietuvos savivaldybės – Palanga su 115,7, Kretingos rajonas su 104,5 ir Šilutės rajonas su 102,5 atvejo. Nulinis rodiklis šiuo metu išlieka jau tik 8-iose savivaldybėse, tarp kurių – ir Neringa.

Po keleto dienų pertraukos virusas vėl pareikalavo aukų – jų sąraše atsidūrė keturios nusineštos gyvybės – tokių netekčių jau yra 4408 gyvybių. Klaipėdoje aukų ir toliau išvengta – virusas yra tapęs 156 klaipėdiečių mirties priežastimi.

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtę 1 164 žmonės, pasveikusiais laikomi 268 474 gyventojai. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 177 ir 14 620 – per parą pasveiko 12 klaipėdiečių.

Antradienį į Lietuvos ligonines dėl SARS- CoV- 2 ligos paguldyti septyni žmonės.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad Lietuvoje iš viso registruoti 148 delta koronaviruso atmainos atvejai. Daugiausiai – po 44 atvejus – Vilniaus ir Klaipėdos apskrityse.

Daugiau nei pusė – 56 proc. – žmonių, kuriems patvirtinta ši atmaina, nurodo nekeliavę užsienyje ir nebendravę su iš užsienio grįžusiais asmenimis. Tuo metu, 47 atvejai yra įvežtiniai, dar 17 – susiję su įvežtiniais.

Specialistai primena, kad vakcinos, kaip rodo naujausi moksliniai duomenys, apsaugo ir nuo koronaviruso atmainų, todėl ragina skiepytis tuos, kurie to dar nepadarė.

Skiepys ir per Jūros šventę

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą šalyje dalinai vakcinuota 7 080 žmonių, pilnai –  5 592. Klaipėdoje pirmą dozę gavo 307, antrą – 152 gyventojai.

Pagal pilnai paskiepytųjų procentą (35,5) Klaipėda nukirto iš 6 į 5-tą vietą nuo galo, o su 80,8 proc. paskiepytųjų ir toliau pirmauja Neringa.

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad mobiliosios Klaipėdos vakcinavimo komandos dirbs ir Jūros šventės metu – liepos 23-25 dienomis. Pasiskiepyti nuo COVID-19 bus galima Atgimimo aikštėje bei Priešpilio gatvės teritorijoje. Atgimimo aikštėje mobili vakcinavimo komanda norinčiųjų pasiskiepyti lauks Maltiečių palapinėje, Priešpilio gatvėje – greitosios pagalbos automobilyje (liepos 24 d.) bei Maltiečių autobusiuke (liepos 23 ir 25 d.). Vakcinavimo komanda Priešpilio gatvėje bus įsikūrusi prie posūkio į automobilių stovėjimo aikštelę šalia Kruizinių laivų terminalo, prie skulptūros „Keturi vėjai“. Vakcinavimo vietos bus paženklintos ir informaciniais stendais.

Penktadienį pasiskiepyti bus galima 15–19 val., šeštadienį – 12–18 val., sekmadienį – 10–14 val. Mobiliuosiuose punktuose bus skiepijama „Janssen“, „Pfizer“ ir „AstraZeneca“ gamintojų vakcinomis. Su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, išankstinės registracijos nereikia.

2 Comments

  1. T

    Laukiam jūros šventės ir jazz festivalio. O Grubliauskui ir toliau šventė!

    Reply
    • Tikrai taip

      Pinigai pareina, ko Grubliauskams nesidžiaugt.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This