Klaipėdos daugiabučiuose įsitvirtina dvigubos sąskaitos

Svarbu, Temos

Daugiabučių namų administratoriaus keitimas gyventojams tampa tikru kantrybės išbandymu, be to, dažnas jų patiria ir nuostolių. Tokioje situacijoje šiemet jau atsidūrė ne vieno daugiabučio namo gyventojai, o pastaruoju metu garsiausiai pagalbos šaukėsi Taikos pr. 43 name gyvenantys žmonės, nes, kaip patys teigė, susidūrė su tikru nužmogėjimu.

Bet kurio daugiabučio namo gyventojai savo balsų dauguma gali pradėti naujo administratoriaus parinkimo procedūrą. Martyno Vainoriaus nuotr,

Siutino klerkų neveiklumas

Bet kurio daugiabučio namo gyventojai turi teisę pakeisti savo bendrosios nuosavybės administratorių. Gyventojai gali įkurti bendriją, įregistruoti jungtinės veiklos sutartį ar išrinkti naują administratorių, kurį savo įsakymu patvirtina Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius.

Taikos pr. 43 namą ilgus metus administravo bendrovė „Mano būstas Baltija“. Tačiau daugiau nei pusės gyventojų parašais buvo nuspręsta administratorių pakeisti ir pasirinkta bendrovė „Paslaugos būstui“. Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius šiemet sausį pasirašė įsakymą, jog Taikos pr. 43 namo administratoriumi skiriama bendrovė „Paslaugos būstui“. Tai reiškia, kad per 30 dienų buvęs administratorius naujajam turėjo perduoti visus įgaliojimus, dokumentus, namo kaupiamąsias lėšas.

Kovo 1 dieną Taikos pr. 43 namo gyventojai iš įmonės „Paslaugos būstui“ sulaukė pranešimo, kad nuo šiol ji yra namo administratorė ir „Mano būstas Baltija“ atsiųstų sąskaitų mokėti nebereikia, nes lėšos nebus grąžintos.

„Tačiau mums nebuvo pateikta jokia informacija, ar tikrai administratorius pasikeitė, ar tai padaryta teisėtai, nes įtarimų buvo įvairių. Vėliau informaciniame stende laiptinėje jau atsirado išrašas iš Registrų centro, kuriame buvo pateiktas įrodymas, kad namo administratorius yra „Paslaugos būstui“. Tačiau „Mano būstas Baltija“ ir toliau siuntė sąskaitas už administravimą. Jas gavome ir už kovą, ir už balandį, ir už gegužę“, – skundėsi Taikos pr. 43 namo gyventojai.

Vėliau šiose sąskaitose atsirado ir pranešimai, kad jų nesumokėję gyventojai bus perduoti skolų išieškojimo administratoriams.

„Visus tuos mėnesius gyvename nežinioje. Vieni gyventojai dabar nemoka nė vieniems administratoriui, kiti moka abiem, o treti – tik naujiems. Bet tikrai nežinome, kur yra teisybė. Ir nors ne kartą pagalbos kreipėmės į Klaipėdos savivaldybę, aiškaus atsakymo taip ir nesulaukėme. Kaip jie gali kontroliuoti administratorius, kad jie tinkamai atliktų savo pareigas, net jei nesugeba išspręsti problemos, kad gyventojai negautų dvigubų sąskaitų?“ – piktinosi pašnekovai.

Ne visus gyventojus įtikino šis pranešimas, jog nebereikia mokėti ir ankstesnio administratoriaus atsiųstų sąskaitų. „Atviros Klaipėdos” skaitytojos nuotr.

Gali susigrąžinti pinigus

Birželio 29 dieną Taikos pr. 43 namo gyventojai parašė laišką Klaipėdos savivaldybės Statinių administravimo skyriaus vedėjai Dianai Gerasimovienei.

„Jau nuo 2021 m. 03 mėn gauname dvigubas sąskaitas iš „Mano būstas“ ir „Paslaugos būstui“. Jūs ir jūsų pavaldiniai J. Vaulinienė telefoninio pokalbio metu patvirtina mums, kad mokėti reikia naujam administratoriui. Bet mus jau nuo kovo mėn. terorizuoja „Mano būstas“ su sąskaitomis, grasina antstoliais ir teismais. Gyventojų kantrybė nėra beribė, Jums ir Jūsų pavaldiniams buvo rašyta, kaip mus pervedė pas kitą administratorių. Mes tikimės, kad nereikės mums kreiptis į aukštesnes instancijas dėl prašymo patikrinti Jūsų darbo kokybę, nes mes jau bus 4 mėn., kaip terorizuojami ir gąsdinami. Savivaldybės klerkai nesugeba susitvarkyti ar nenori to daryti? <….> Telefonu savivaldybės klerkai, jei negali kalbėti pasako, kad perskambins, bet neperskambina, tai kur mums, gyventojams, kreiptis? <….> Lauksime tvarkos, nes kitaip reikės kreiptis į aukštesnes instancijas. Mes Jūsų negąsdiname, kaip mus, gyventojus, gąsdina, mes tik informuojame, kad eisime iki galo, kad ši situacija būtų sutvarkyta“, – laiške rašė Taikos pr. 43 namo gyventojai.

Klaipėdos savivaldybės Statinių administravimo skyriaus vedėja D. Gerasimovienė „Atvirą Klaipėdą“ patikino, jog šiomis dienomis ši problema buvo visiškai išspręsta.

„Iki šiol klausimus kėlė „Mano būstas“. Jie aiškinosi, ar visi gyventojų parašai, kuriais pasirinktas naujas administratorius, yra teisėti. Pati skambinau pasirašiusiems gyventojams, aiškinausi. Situacija tokia, kad naujasis administratorius išrinktas teisėtas, „Mano būstas“ tuo įsitikino ir tikino, kad nuo gegužės sąskaitos gyventojams jau nebesiunčiamos“, – tikino D. Gerasimovienė.

Tačiau gyventojai atsiuntė „Mano būsto“ pateiktų sąskaitų už gegužę nuotraukas. Ketvirtadienio rytą Taikos pr. 43 namo gyventojai „Atvirą Klaipėdą” informavo, kad iš „Mano būsto” sulaukė sąskaitų ir už birželį. 

„Nors Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius įsakymą dėl naujo Taikos pr. 43 namo administratoriaus pasirašė sausį, „Mano būstui Baltija“ kilo daug klausimų, todėl to namo naujam administratoriui vis neperdavė. Tačiau dabar jau aišku, kad naujas administratorius išrinktas teisėtai. Todėl gyventojai, kurie po administratorių pasikeitimo, ir toliau mokėjo „Mano būstas Baltija“ pateiktas sąskaitas, dabar turėtų kreiptis į šią bendrovę, kad lėšos būtų sugrąžintos“, – tvirtino D. Gerasimovienė.    

Ji pabrėžė, jog buvę administratoriai iš gyventojų gali reikalauti tik susimokėti skolas, pavyzdžiui, pernai metų gruodį ar dar anksčiau nesumokėtas sąskaitas.

Pokyčiai – dvidešimtyje namų

„Atvira Klaipėda“ šiemet birželį jau rašė, jog į tokią keblią situaciją buvo patekę dar kelių daugiabučių namų gyventojai, kurie nusprendė keisti bendrosios nuosavybės administratorių. Keliolikos namų, kuriuos administravo bendrovė „Vitės valdos“, gyventojai metų pradžioje išreiškė valią pakeisti namo administratorių ir pasirinko bendrovę „Green admin“. Kiekvieno namo gyventojų dauguma su šia bendrove sudarė jungtinės veiklos sutartį, ją įregistravo Registrų centre, apie tai informavo ir Klaipėdos savivaldybę, ir „Vitės valdas“. Todėl pastarosios, remiantis teisės aktais, per 30 dienų turėjo naujam administratoriui perduoti namų bendrosios nuosavybės dokumentus, kaupiamąsias lėšas. Tačiau tai nebuvo padaryta, nors administratoriai oficialiai pasikeitė balandžio 1 dieną.

Maža to, klaipėdiečiai, pavyzdžiui, gyvenantys Birutės g. 17A ir Sportininkų g. 9 namuose gavo jau dvi sąskaitas už namo administravimą. Jas siunčia ir „Green admin“, ir „Vitės valdos“.

D. Gerasimovienė „Atvirai Klaipėdai“ tąkart  patvirtino, jog Birutės g. 17A ir Sportininkų g. 9 namų gyventojai daugiabučio namo administratorių pakeitė teisėtai, tad „Vitės valdos“ neturi teisės siųsti sąskaitų už savo paslaugas.

„Green admin“ Klaipėdos savivaldybei gegužės 13 dieną pranešė, jog „Vitės valdos“ nevykdo savo pareigos teisės aktais nustatytais terminais perduoti namų bendrojo naudojimo objektus, dokumentus ir kaupiamąsias lėšas.

„Atsižvelgiant į Daugiabučių gyvenamųjų namų ir kitos paskirties pastatų savininkų bendrijų įstatymo 4 straipsnio 7 dalies nuostatą bei Daugiabučių namų bendrojo naudojimo objektų administravimo nuostatų 7.11 punktą, Savivaldybėje dėl gyvenamųjų namų Debreceno g. 7, Debreceno g. 57, Birutės g. 17A, Ligoninės g. 7, Vytauto g. 22, Sportininkų g. 9, inicijuota administracinė teisena UAB „Vitės valdos“ atžvilgiu“, – po skundo Klaipėdos savivaldybė informavo bendrovę „Green admin“.

D. Gerasimovienė teigė, jog tyrimas vis dar vyksta ir jokie sprendimai vis dar nepriimti.

Be to, birželio 28 dieną Klaipėdos savivaldybės administracijoje vyko administracijos vadovų pasitarimas su Klaipėdos miesto daugiabučių namų administratoriais dėl administravimo  teikiamų paslaugų kokybės, dėl administravimo neperdavimo ir dvigubų sąskaitų išrašymo. Visi administratoriai buvo informuoti, kad kuo greičiau pasibaigtų dvigubų sąskaitų išrašymai  ir namai būtų perduoti naujiems administratoriams.

Klaipėdos savivaldybės duomenimis, naujus daugiabučių administratorius šiemet išsirinko daugiau nei dvidešimties namų gyventojai.

13 Comments

  1. B

    Green Admin siunčia sąskaitas, bet darbai nelabai atlikti, net juokinga. Jie naudojasi darbo klasės luomu, nes žino, kad butuose tokia auditorija gyvena kuri yra tingi ir pavaldi, kuri tik skundžiasi, bet nesiima veiksmų kažką pakeisti.

    Reply
  2. REMIS

    „Mano būstas baltija” yra vagių kontora.Rašo išgalvotas sąskaitas,taip ir darosi pinigą…taspats dabar vyksta ir su 23 namu…

    Reply
  3. Darom

    Išvadą, kas begs iš mūsų bustas , aplenkti green a, matosi , kaip dirba . Gera reklama .

    Reply
  4. Anonimas

    Nemokėti visai draugiskai

    Reply
    • Mindaugas

      Green admin yra irgi ta pati mūsų būsti chebra

  5. Stasė

    „Mano būstas ” mums šiemet siūlė bene tris atnaujinimus namui nematome jokių dikumentų jokių popierių kiek nori tiek ima iš mūsų kai baigėsi šildymo sezonas prasidėjo už komunalinius mokesčiai kosminiai kažkas turi kontroliuoti jų ddarbą prisišaukti jų neįmanoma rašykite žmonės skųskitės ar gali būti kad kažkam turime mokėti ir nežinom už ką

    Reply
  6. Klaipėdietė

    Su jais mes teisėmės 4metus visus teismus laimėjome,jie toliau terorizuoja siunčia skolas ir skaičiuoja delspinigius,mes taip suprantame kad teismų sprendimai ne jiems.

    Reply
  7. Xy

    Jau kelintą kartą rašoma apie šią problemą, bet kažkodėl mūsų namas Sportininkų g. 24 neminimas… Situacija ta pati, gauname dvi sąskaitas – iš vitės valdų ir green admin. Jeigu viskas padaryta pagal įstatymus, kodėl savivaldybė negali paduoti į teismą administratoru, besilaikančių įstatymų.

    Reply
    • Jonas

      Kodėl savivaldybė turi duoti į teismą? Taigi jūs sąskaitas gaunate, o ne savivaldybė 😀

    • Jonui

      Savivaldybė KONTROLIUOJA administratorius .

  8. Irena Pundiniene

    Taikos 21a gauna Mano būsto ir GREEN ADMIN sąsk.Eina įspejamueji laiškai už ale įsikolinimą.Prisiskamvinau i ta skolu sk.Sakuau namo gyventojai db.Skolų sk.paduos į teismą.už tokią ,,veiklą”.Įspejau ir raštu ir žodžiu.

    Reply
    • Xyz

      Beveik kaip Neapolio mafija. Duoninga vietą nuplaukė, bet paleisti nesinori. Pinigėliai tai darmai plaukė .

    • Jonas

      Teisingai darote, kokią teisę jie turi reketuoti žmones?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

„Mano BŪSTAS“ fiksuoja kokybinius lūžio metus

Per vienerius metus ženkliai išaugęs klientų pasitenkinimas ir žymiai geresnė teikiamų paslaugų kokybė – tokius klientų įvertinimus teigia fiksuojanti Klaipėdoje ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Miestas

Avarijų daugiabučių nuotekų tinkluose - perpus mažiau

Daugiabučius administruojanti bendrovė „Mano BŪSTAS“ skelbia, kad pasitelkusi inovatyvius sprendimus ir atlikusi išsamią analizę rado efektyvų būdą, padedantį apsaugoti gyventojus ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

Verslas

Susisiekti su „Mano BŪSTU“ galima greičiau nei bet kada anksčiau

Daugiabučius administruojanti bendrovė „Mano BŪSTAS“ skelbia, jog fiksuoja naujus paslaugų kokybės rekordus. Bendrovės Klientų patirčių centras trečiąjį šių metų ketvirtį ...
2023-11-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This