Klaipėdoje – rekordinis šios vasaros susirgimų COVID-19 skaičius

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, penktadienį šalyje nustatytas 231 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis. Atlikus 13 030 diagnostinių tyrimų, virusas rastas beveik 1,8 proc. jų.

Klaipėdoje per parą šia infekcija užsikrėtė 36 gyventojai – paskutinį kartą didesnis naujų susirgimų skaičius (45 atvejai) buvo fiksuotas tik gegužės 20 dieną. Ketvirtadienį tokia diagnozė patvirtinta 28, trečiadienį – 26, antradienį – 29, pirmadienį – 17 klaipėdiečių.

Klaipėdoje mobilios vakcinavimo nuo COVID0-19 komandos dirba ir Jūros šventės metu. Tokia eilė penktadienį buvo prie Atgimimo aikštėje dirbusios mobilios vakcinavimo komandos. Jūros šventės organizatoriaus – VšĮ „Klaipėdos šventės” – teigimu, penktadienį vos per 4 pirmąsias renginio valandas pasiskiepijo daugiau nei 300 žmonių. Mindaugo Milinio nuotr.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičius ir Lietuvoje, ir Klaipėdoje toliau didėja – šalyje augimas šį kartą siekia net 121 proc., o Klaipėdoje – 88,5 proc. Susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius šalyje per parą pakilo nuo 52 iki 57,3, Klaipėdoje – nuo 152 iki 167,1 atvejų.

Uostamiestis pagal šį rodiklį tarp visų šalies savivaldybių toliau laikosi pačiame sąrašo gale, o šalia jo – kitos Vakarų Lietuvos savivaldybės:  jau nebe toli esanti Palanga su 164,4 atvejų, Kretingos rajonas su 147,4, Šilutės rajonas su 126,8 ir Skuodo rajonas su 114,9 atvejų. Nulinis rodiklis šiuo metu išlieka tik 6-iose savivaldybėse.

Į COVID-19 aukų sąrašą praėjusią parą įtraukta viena netektis – bendras jų skaičius jau siekia 4410. Klaipėdoje tokių mirčių jau seniai nebuvo, čia vis tos pačios 156 klaipėdiečių aukos.

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtęs 1 471 žmogus, pasveikusiais laikoma 268 620 gyventojų. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 226 ir 14 636 – per parą pasveiko trylika klaipėdiečių.

Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą šalyje dalinai vakcinuoti 9 774 žmonės, pilnai – 5 835. Klaipėdoje pirmą dozę gavo 339, antrą – 336 gyventojai.

Pagal pilnai paskiepytųjų procentą (35,8) Klaipėda yra 4-oje vietą nuo galo – lenkia tik Plungės, Vilniaus ir Šalčininkų rajonų savivaldybes, o su 81,4 proc. paskiepytųjų ir toliau pirmauja Neringa.

Klaipėdoje mobilios vakcinavimo nuo COVID0-19 komandos dirba ir Jūros šventės metu. Atgimimo aikštėje mobili vakcinavimo komanda norinčiųjų pasiskiepyti lauks Maltiečių palapinėje, Priešpilio gatvėje – greitosios pagalbos automobilyje (liepos 24 d.) bei Maltiečių autobusiuke (liepos 25 d.). Vakcinavimo komanda Priešpilio gatvėje bus įsikūrusi prie posūkio į automobilių stovėjimo aikštelę šalia Kruizinių laivų terminalo, prie skulptūros „Keturi vėjai“. Vakcinavimo vietos bus paženklintos ir informaciniais stendais.

Šeštadienį pasiskiepyti bus galima 12–18 val., sekmadienį – 10–14 val. Mobiliuosiuose punktuose bus skiepijama „Janssen“, „Pfizer“ ir „AstraZeneca“ gamintojų vakcinomis. Su savimi reikia turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Jūros šventės organizatoriaus – VšĮ „Klaipėdos šventės” teigimu, penktadienį vos per 4 pirmąsias renginio valandas čia pasiskiepijo daugiau nei 300 žmonių.

INFORMACIJA

Didžioji Britanija skelbia, kad pradeda tirti naują COVID-19 atmainą, kol kas žinomą kaip B.1.621. Šalyje nustatyta jau 16 jos atvejų, iš kurių 10 – Londone, dauguma jų susiję su kelionėmis į užsienį. Pirmąsyk ši atmaina buvo fiksuotą šių metų sausį Kolumbijoje. 

Tuo metu Izraelio Sveikatos apsaugos ministerija pasidalino duomenimis, kad „Pfizer” vakcinos efektyvumas prieš COVID-19 delta atmainą siekia tik 39 proc., bet vis tiek padeda išvengti sunkios ligos eigos ir hospitalizacijos. 

Delta atmaina jau yra paplitusi 104 šalyse, įskaitant ir Lietuvą. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Per parą šalyje - vos 24 nauji COVID-19 atvejai

Ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus, ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This