„Grigeo Klaipėda“ bendradarbiaudama su ministerija tikisi pasiekti proveržį, ministras kalba rezervuotai

Aplinkosauga

Pirmadienį įvykusio aplinkos ministro ir didžiausios popieriaus pakuotės žaliavos gamintojos Baltijos šalyse „Grigeo Klaipėda“ atstovų susitikimo metu aptartas praėjusią savaitę įvykęs incidentas ir galimas bendradarbiavimas gerinant aplinkosaugos situaciją uostamiestyje. Bendrovė savo iniciatyva jau suplanavo per kelis ateinančius metus investuoti 3,5 mln. eurų į keletą aplinkosauginių projektų.

Bendrovė „Grigeo Klaipėda” skelbia modernizuojanti Dumpiuose esančius nuotekų valymo įrenginius. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Prisiimame visą atsakomybę už įvykusį incidentą. Atsakingai vertiname įvykusią situaciją ir ėmėmės sprendimų užkirsti kelią, kad tokie incidentai nebepasikartotų. Dedame pastangas rasti geriausią visoms šalims sprendimą atlyginti aplinkai padarytą žalą. Su ministru būtent šiandien ir aptarėme galimus sprendimo kelius“, – pranešime spaudai pažymi Tomas Eikinas, „Grigeo Klaipėda“ generalinis direktorius.

Tuo metu aplinkos ministras Simonas Gentvilas teigia, jog „Grigeo Klaipėda“ pasitikėjimą atgaus, kai taps geriausia Europos kartono gamybos įmone“.

„Po pusantrų metų, kuomet įmonė buvo pagauta už rankos teršiant aplinką, avarinė tarša iki šiol nesiliauja. Šiandien įmonė visuomenei ir institucijoms pateikia labai fragmentuotus planus, kaip ketina atkurti savo veiklą, tačiau to neužteks. Popieriaus pramonė yra itin tarši, tad pasitikėjimas turi būti atkurtas tik su vizija, kaip gamykla taps technologiškai geriausia savo konkurentų tarpe“, – susitikimą pranešime spaudai komentuoja Simonas Gentvilas.

Anot ministerijos, diskusijoje su įmonės atstovais aplinkos ministras klausė, kodėl įmonė nesvarsto išsikraustymo iš miesto ir tiesioginio prisijungimo prie AB „Klaipėdos vanduo“ alternatyvų. Aptarta praėjusios savaitės avarija, kurios metu į lietaus išleistuvą pateko gamybinės nuotekos, užteršusios Kuršių marias, esą tik įrodo, kad įmonės technologinis auditas yra nepakankamas.

„Atkurti AB „Grigeo Klaipėda“ patikimumą padės tik aiški 5 metų vizija, kai gamykla taps geriausia Europos kartono gamybos įmone,“ – susitikimą komentavo Simonas Gentvilas.

Anot „Grigeo Klaipėda“ pranešimo, laikinas techninis gedimas buvo operatyviai pašalintas ir užtikrinta, kad incidentas nebepasikartos.

Pasak T. Eikino, įmonė glaudžiai bendradarbiauja ir dalinasi visa reikalinga informacija su aplinkosaugos institucijomis, tiriant šio incidento aplinkybes.

Įmonė teigia, kad ministrui buvo pristatyti bendrovei priklausančioje Dumpių nuotekų valykloje numatyti įgyvendinti aplinkosauginiai projektai. Papildomai savo iniciatyva „Grigeo Klaipėda“ per kelis ateinančius metus yra suplanavusi investuoti 3,5 mln. eurų į keletą skirtingų aplinkosauginių projektų, kurie padės sumažinti poveikį aplinkai, mažins nuotekų taršą ir prisidės sprendžiant kvapų problemą.

T. Eikino teigimu, įmonė yra pasiūliusi ir pasirengusi įgyvendinti aplinkos atkūrimo priemones ir tikisi valstybės bei aplinkosaugos institucijų, tarp jų – ir Aplinkos ministerijos, pritarimo.

„Teigiamai vertiname aplinkos ministerijos pastangas prisidėti prie aplinkosaugos problemų sprendimo uostamiestyje. Esant poreikiui esame pasiruošę pritraukti ir ministro siūlomus nepriklausomus Europos ekspertus. Tikimės, kad konstruktyvus bendradarbiavimas padės pasiekti proveržį šioje srityje ir tai prisidės prie uostamiesčio aplinkosauginės situacijos gerėjimo“, – po susitikimo komentavo T. Eikinas.

1 Comment

  1. Test

    Test

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

S. Gentvilas: pastatų atnaujinimas skydais leistų gerokai pagreitinti renovaciją

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas mano, kad pastatų naujinimas mediniais skydais leistų pasiekti tikslą kasmet renovuoti tūkstantį daugiabučių. Anot jo, bandomiesiems ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Celofanas irgi dalyvavo Muzikinio teatro atidaryme*

Aišku, kad Spyglio nebuvo tarp tų ponų, kurie šeštadienio vakarą su pakvietimais dalyvavo po 150 eurų personai įvertintame rekonstruoto Klaipėdos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

ELTA

Nacionalinio miškasodžio metu šalyje pasodinta daugiau nei 100 girių

Šeštadienį Lietuvoje vyko Nacionalinis miškasodis „Kad giria žaliuotų“, kurio metu visoje šalyje pasodinta daugiau kaip 100 girių. „Lietingas lietuviškas oras ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This