E. Gentvilas: verta peržiūrėti Kariuomenės įstatymą

Politikų tribūna

Ketvirtadienį Prezidentūroje vykusiame susitikime, kuriame aptarti aptarti nelegalios migracijos krizės bei užsienio politikos klausimai, dalyvavęs Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas klaipėdietis Eugenijaus Gentvilo teigiamai vertina prezidento iniciatyvą telkti partijų lyderius ir mato galimybę partijoms prisiimti dar aktyvesnį vaidmenį, sprendžiant susidariusią situaciją dėl hibridinės atakos iš Baltarusijos pusės.

„Politinės partijos turi visapusiškai siekti bendradarbiauti ir daryti viską kad merai, savivaldybių tarybos, vietos bendruomenės nepasiduotų susipriešinimui ar net kurstymui kelti riaušes ir atsiriboti nuo kai kurių viešųjų veikėjų provokatyvių akcijų. Dabartines problemas galime išspręsti tik susitelkę, tai dar vienas išbandymas mūsų politinei sistemai“, – pažymi Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas.

E. Gentvilo nuomone, dabar pats laikas partijoms siekti nacionalinio susitarimo dėl vieningos užsienio politikos tęstinumo, o ne priekaištauti užsienio reikalų ministrui dėl neva netinkamai vykdomo užsienio politikos įgyvendinimo.

„Kaltinimai užsienio reikalų ministrui yra nepagrįsti, nes visos mūsų valdžios institucijos vykdo vieningą užsienio politiką, kuri yra suderinta ir su Europos Sąjungos pozicijomis. Juk dar praėjusioje Seimo kadencijoje buvo priimta rezoliucija dėl padėties Baltarusijoje, analogiškas dokumentas buvo priimtas ir ES lygmenyje, įvestos tarptautinės sankcijos A. Lukašenkos režimui. Mūsų politinės institucijos šioje vietoje demonstruoja nuoseklumą, priešingai nei teigia net menkiausią situaciją eskaluojantys neaiškūs veikėjai“, – teigė Seimo Liberalų frakcijos seniūnas.

Pasak E. Gentvilo, užkardyti nelegalią migraciją turi būti ilgalaikės ir koncentruotos ES politikos uždavinys, nes jei Lietuva neįsileis pabėgėlių, ta pati problema gali iškilti Latvijai ar Lenkijai, kurios taip pat turi bendrą sieną su Baltarusija.

Prezidentūroje svarstant klausimą dėl nepaprastosios padėties įvedimo E. Gentvilas sako, kad to daryti greičiausiai neprireiks, tačiau derėtų peržiūrėti Kariuomenės įstatymą, kad kariškiai galėtų maksimaliai prisidėti prie saugumo pasienyje užtikrinimo užkardant sienos pažeidimus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

ELTA

Eugenijus Gentvilas įspėja dėl galimo konflikto po prezidento rinkimų

Antrosios kadencijos poste siekiančio šalies vadovo Gitano Nausėdos pergalė gali atnešti dar nematytų problemų dešiniųjų Ministrų kabinetui ir jo vadovei ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

ELTA

R. Žemaitaičio teisinės neliečiamybės klausimas gali ir nusikelti

Pirmadienį prasidėsiančios neeilinės Seimo sesijos metu planuojama svarstyti ir antisemitizmu kaltinamo parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio, kandidatavusio į Klaipėdos merus, teisinės neliečiamybės ...
2024-02-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This