Klaipėdiečiai skundžiasi: kliūtis namo renovacijai – miesto tarybos narys

Miestas, Svarbu

Griūvantį namą renovuoti norintys klaipėdiečiai susidūrė su netikėta kliūtimi, kurios centre – Klaipėdos miesto tarybos narys Arvydas Vaitkus. „Kaip jis gali ginti kitų miestiečių interesus, kaip jis gali pretenduoti tapti miesto meru, jei kenkia net savo artimiausiems kaimynams“, – piktinosi gyventojai.

Minijos g. 144 gyventojai tikino, kad jų namas yra itin prastos būklės, tad jį būtina renovuoti. „Atviros Klaipėdos” skaitytojų nuotr.

Atsisako pateikti deklaraciją

Daugiabučio namo, esančio Minijos g. 144, gyventojų dauguma jau kone prieš metus surinko reikiamą parašų kiekį, kad prasidėtų namo renovacijos procesas.

„Namas tikrai yra prastos būklės, jis beveik griūva. Per tuos metus jau du kartus teko lopyti stogą, vamzdžius. Renovacija yra būtina ir labai džiaugėmės, kad ji prasidės, bet viskas ėmė ir užstrigo. Ir renovacija gali būti baigta net neprasidėjusi, o gyventojai patirs dideles išlaidas“, – tikino „Atvirai Klaipėdai“ parašiusios kelios šio namo gyventojos.

Name yra 56 butai, tačiau du iš jų yra komercinės patalpos, kurių vienos priklauso bendrovei „Lyrava“. Vienas šios bendrovės akcininkų yra Klaipėdos miesto tarybos narys A. Vaitkus. Bendrovė patalpas yra išnuomojusi maisto prekių parduotuvei.

Kai gyventojai surinko reikiamus parašus dėl namo renovacijos, daugiabučio administratorius paskelbė konkursą pirkti projektavimo paslaugas. Investicinis projektas buvo parengtas, bet už jame numatytą sąmatą renovuoti namo nepanoro nė vienas rangovas, nes šiuo metu sparčiai kyla statybinių medžiagų ir paslaugų kainos.

„Todėl projektą reikėjo koreguoti, iš naujo rinkti gyventojų parašus. O tada paaiškėjo ir nauja problema. 30 proc. renovacijai reikalingos sumos mes gauname iš ES fondų, o likusią dalį turime pasiskolinti iš banko. Tačiau bankui reikia pristatyti name esančių juridinių asmenų pažymas, kad jos nėra gavusios paramos iš valstybės. „Lyrava“ tokią deklaraciją atsisako pateikti, todėl paskolos negalime gauti. Be paskolos negalime pradėti renovacijos darbų, nes nėra pinigų. Todėl renovacija gali pasibaigti net neprasidėjusi“, – aiškino gyventojai.

Jie tvirtino, kad jau kitą savaitę iš daugiabučio namo administratoriaus veikiausiai sulauks sąskaitų sumokėti už renovacijos administravimo paslaugas, o jos kainavo apie 10 tūkst. eurų. Šias išlaidas kompensuoja valstybė, bet jei renovacija nevyks, jas turės padengti patys gyventojai.

Išsiuntė laišką

Gyventojai tvirtino, kad jie visais įmanomais būdais bandė susitarti su bendrovės „Lyrava“ vadovais, akcininkais, kad tik jie suteiktų paskolai gauti privalomą pažymą.

Neseniai gyventojai net išsiuntė laišką politikui A. Vaitkui: „Kreipiamės gyventojų vardu dėl namo, adresu Minijos g. 144, Klaipėda, atnaujinimo (modernizavimo) proceso, kuris šiai dienai yra sustabdytas dėl Jūsų kaip patalpų savininko neteikiamos minimos deklaracijos. Pažymėtina, kad vien dėl to, kad nepateikiate šios pažymos, nutrūksta renovacijos procesas ir mes, namo gyventojai, patirsime ne tik materialinius nuostolius, bet ir moralinius. Pažymėtina, kad turėsime apmokėti už techninio darbo projekto parengimą. Svarbu pabrėžti, kad namas yra prastos būklės, prateka stogas, gyventojų turtas yra gadinamas, veisiasi pelėsis, kas kenkia ir sveikatai. Kreipiamės į jus ne tik kaip į patalpų savininką, bet kaip ir į tarybos narį, kuomet esate išrinktas atstovauti mūsų interesus, o ne vilkinti procesą“.

„A. Vaitkus, matyt, gyvena kur nors patogiai name prie jūros ir jam visai nesvarbu, kad mes gyvename pripelijusiuose butuose, į kuriuos pro kiaurą stogą sunkiasi vanduo. Jo patalpos yra pirmame aukšte. Gal politikas nenori patirti išlaidų, todėl stabdo renovaciją. Jis pats sakė, kad skaičiuoja pinigus, jų nemėto. Bet taip elgtis yra labai negarbinga. Visi esame bendrasavininkai ir visi turime prisidėti, kad namas taptų kokybiškesnis“, – dėstė gyventojai.

Jie tvirtino, kad pagalbos jau ieškojo ir Aplinkos ministerijoje, kreipėsi į Seimo narius, skambino Klaipėdos merui.

„Gal reikia kreiptis į teismą, kad jis priverstų tą bendrovę išduoti mums reikiamą pažymą. Bet mes esame paprasti žmonės, ne politikai. Jau tikrai nebežinome, kaip elgtis“, – guodėsi klaipėdiečiai.

Beje, jie pabrėžė, kad kita Minijos g. 144 patalpas turinti bendrovė banko reikalaujamą deklaraciją pateikė be jokių klausimų ir papildomų prašymų.

Politikui trūksta skaidrumo

Pats A. Vaitkus „Atvirai Klaipėdai“ teigė, kad bendrovė „Lyrava“, kurios akcininku politikas yra, prašomos deklaracijos nesuteikia, nes renovacijos procesas kelia daug klausimų.

Arvydas Vaitkus. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Situaciją komentuoti turėtų įmonės vadovė, o ne aš, bet kalbėsiu, nes esu įžūliai įtrauktas į šią istoriją. Pirminiame etape mes dėl renovacijos neprieštaravome, tačiau parašėme griežtą sąlygą, kad norėtume gauti visą informaciją apie procedūras, kainas ir panašiai. Kai prasidėjo renovacijos dokumentacijos rengimas, negavome jokios informacijos nei apie kainas, nei apie žaliavas ir jų kiekius. Mano preliminariomis žiniomis, planuojama renovacija kainuos tiek, kad žmonės iki mirties įklimps į skolas. Mes norime pamatyti visą renovacijos visumą, prašome dokumentų, kad galėtume pasakyti, jog procesas yra skaidrus. Tačiau nieko negauname. O kadangi negauname, tai ir neduodame tos deklaracijos, kurios reikia, kad renovacija toliau vyktų. Mes nenorime būti apgauti, o kai atsakymų negauname, tai ir kyla klausimų dėl skaidrumo“, – teigė A. Vaitkus.

Jis pripažino, jog namą tikrai reikia modernizuoti, tačiau kyla klausimas, kokios turėtų būti apimtys.

„Jei renovacija žmonėms kainuos po 20-30 tūkst. eurų, tai kada jie išsimokės, juk šiame name tikrai ne turtuoliai gyvena. Todėl ir norime kalbėti, diskutuoti, ieškoti geriausių variantų, o ne aklai tikėti tuo, kas sakoma. Išeitis nenutraukti renovacijos yra. Bet visi turime susėsti prie bendro stalo, ant jo turi atsirasti visi dokumentai, skaičiavimai. Ir kai rasime sprendimą, kaip namą geriausiai renovuoti, tada ir suteiksime tą prašomą deklaraciją. Jei viskas vyks sąžiningai, tada ir judėsime į priekį“, – tvirtino A. Vaitkus.

Minijos g. 144 namo modernizavimo pirminiame investiciniame plane buvo nurodyta, kad visi darbai galėtų kainuoti apie 900 tūkst. eurų. Tad vienas butas už renovaciją vidutiniškai turėtų sumokėti apie 17 tūkst., eurų, bet dar 30 proc. šios sumos būtų kompensuojama.

47 Comments

  1. e

    pas mus sostinej ir atsibelde mano bustas su renovacija,atsiunte popiergalius kuriuos reikejo uzpildyt iki liepos 29 dienos,o jau po keturiu dienu paiskejo kad pries buvo 51 gyventojas,tada keletas nepatenkintu gyventoju pradejo begiot po butus rekaudami kad jiems truksta triju balsu iki renovacijos,gyventojams melavo klad reikia pasirasyt uz kad pamatytu projekta,tai tokiu naivuoliu surado,o paskui uzrase anketose atbuline data ir pateike kaip laimetojus,turbut administratorius otkatus pazadejo kad pririnktu kad butu uz,juk namas neturi bendrijos,ji priziuri mano bustas,o ten uzsides dar simta procentu navarui

    Reply
  2. Klaipėdietis

    Pagarba A. Vaitkui. Jei dar bus galimybė rinkti merą, būtinai balsuosiu už jį.

    Reply
  3. ech

    na ir kainos us poros kvadratu fanieros ant sienos ir kelis metrus vamzdzio,uz tokia suma naujas parketinis dzipas salone kainuoja!

    Reply
  4. ech

    na ir kainos us poros kvadratu fanieros ant sienos ir kelis metrus vamzdzio,uz tokia suma naujas parketinis dzipas salone kainuoja!

    Reply
  5. Juozas

    Apsaugok viešpatie nuo tokių tarybos narių kaip A.V

    Reply
  6. Jurgita

    O kad pakartotinai parašų iš gyventojų nebuvo surinkta, niekas čia nedega noru tokia brangia renovacija.

    Reply
  7. Lina

    Bankai pelnosi iš renovacijų,o žmones tikisi to ,,mažiau mokėsim už šildymą”.Tai,kad už tą pačią panelę tik su kita suknele teks mokėti ir įklimpti į skolas negalvoja.Norim grožio.Tas grožis bus laikinas,o skolos amžinos.Jei turite grynais- pirkit gatavą,naujos statybos butą.Kokios problemos? Turtuoliai esat,jei pasirengę mokėti 300 eurų už kvadratą.

    Reply
    • Vargšui

      Patarimų, kur ką pirkti žmonėm, kurie neturintiems pakankamai daug pinigų, nereiktų. Matomai namo gyventojai viską apsvarstė. A. Vaitkus, tame name turi labai jau mažą dalį, ir jei jam nepatinka renovacijos reikalai, kai neturi spręndžiamo balso, tai lai nusiperka patalpas renovuotame name ir neturės problemų, arba kai turės daugiau pinigų, gal nusipirks daugiau patalpų ir jo balsas reikš daugiau.

  8. Pensininkas

    Vaitkus būtų geras meras – moka skaičiuoti. Skaičiuoti yra gerai. Groti ir dainuoti taip pat gerai , bet skaičiuoti labai svarbiau. Pagarba matematikai.

    Reply
    • Kainos

      A. Vaitkus suskaičiavo, brangu, bet reikia kažką siūlyti. O jei, renovacija realiai ir tiek ir kainuos, juk paaiškino, kad neranda rangovo?

  9. didžioji kovotoja

    už teisybę seimo narė Girskienė, kokį Gentvilą čia būtų savo portaluose „apipylusi priekaba mėšlo”, o dabar valstiečių frakcijos narys ir o SEBUKLE nei žodelio…

    Reply
    • Čia kas taip veikia ?

      Pilnatis? 🙂 Ar liberalus besimptomis ” kritinis mąstymas ” ? Užuojauta ir prizas už kvailiausią komentarą . Neliūdėkite , tokiais tempais degraduojant greit tampsite nugalėtoju 🙂

    • Pažadai

      Matomai daug pensininkų kurie galvoja jiems bus viskas veltui. Bet veltui yra tik pažadai.

  10. Robertas

    Visiškas lopas Vaitkus.Jam tik su milicininkais bendrauti.Nieko gyvenime nėra nuveikes tik valdiškus pinigus skirstė ir karaliumi vaidino.Dabar kaip budulis terorizuoja klaipėdiečius.Varyk adgal į Vilnių pas savo šešėlių valdovą Karabasą.

    Reply
    • Po tu iš tų

      nelopų – sukčių , kurie nori pasipinigauti iš klaipėdiečių , todėl dergi ? Gerai , jog turime tokį tarybos narį . Žinosiu į ką kreiptis jei kils bėdų su renovacijos dokumentais .

    • klaipėdietė

      Tik lopas taip gali komentuoti, nes nesugeba logiškai net mąstyti.

  11. +-

    Savivaldybėje yra atsakingas skyrius ir žmonės už renovacijos inicijavimą ir procesų valdymą. Tai gal jie ir turėtų būti arbitrų rolėje šioje situacijoje. Teisybės kaip matau čia yra dvi.
    Gyventojams siūlau neatidėliojant kreiptis į administracijos direktorių G. Neniškį pagalbos, nepavykus į teismą.

    Reply
    • Ramass

      Labai teisingai Vaitkus elgiasi. Pulti stačia galva į statybininkų ir bankų aferą už kosminius pinigus , gali tik idiotas . Kiekviena renovacijos gerbėją reik nuvežti į du Baltijos pr. namus , kur statybininkai tiek brokų pridarė , kad dabar net viceministras įsikišo.

  12. Viskas paprasta tik žodžiuose ...realybė kita ..

    Renovacija kai kuriems klaipėdiečiams – tarsi galvos skausmas. V.Berbomo gatvės 2-ojo namo gyventojai, siekdami gauti daugiabučio renovavimo išlaidas pagrindžiančius dokumentus, padavė į teismą namą administruojančią bendrovę. Teisininkai įsitikinę – tai vienas retesnių bylinėjimosi pretekstų.

    Reply
    • Audra

      Nu ir rėkia tie, kurie bijo pateikti sąmatas, kad A. Vaitkus trukdo. Atsimerkite, šis tarybos narys saugo name gyvenančius senukus, kurie supranta savo norą ir nepagalvoja apie apveltus projektus

    • Jurgita

      Straipsnyje pateikta klaidinga informacija, nėra surinkti gyventojų parašai pakoreguotam projektui, nes daug norinčių už tokią kainą renovacijos nėra. O jei toks sąrašas yra pateiktas tai…???

    • Anonimas

      Gerb.namo gyventojai, vietoj kaltinimų, geriau padėkokite A.Vaitkui. Prieš tvirtinant investicinį planą – būtina jį atidžiai išanalizuoti, ten yra daug spąstų ir apgaulės. Pati tai pamačiau, kai gavau namui parengtą investicinį planą. Patikėkite, plaukai pasišiaušė.

  13. As

    Renovacijos procesas yra visur vienodas – pirma pasitvirtina investicinį planą, jame dalyvauja gyventojai ir jau žino maksimalią renovacijos sumą bei pagrindines priemones, toliau parengiamas projektas bei pristatomas gyventojams, kur taip pat galima susipažinti su projekto sprendiniais, gal savininkas nedalyvavo susirinkimuose tada jis neturi informacijos.
    Dar šioje situacijoje yra įkalinti paslaugų rengėjai kaip investicinio plano, ekspertai, projekto rengėjas, kurie dėl nepasirašomos pažymos, kai jau darbai atlikti, negauna atsiskaitymo už atliktus darbus. Manau nei administratorius nė projektuotojai neslepia projekto sprendinių ir galima susipažinti su jais bei pareikšti realius pageidavimus ir pastabas pavėluotai.

    Reply
  14. Visos renovacijos neskaidrios

    Negauni sąmatu, sąskaitu jokios informacijos. Vyksta pinigu plovymas. Šaunuolis Vaitkus. Jai pateiktu sąmatos tai ir jis pateiktu deklaracija. Bet ne slepia……nuo gyventoju

    Reply
    • pritariu

  15. Julius

    Keista kai miesto tarybos narys „nesugeba” gauti informacijos apie Investinį planą (šį dokumentą tvirtina Miesto savivaldybės adminisrtacija, ir įkelia į savo tinklapį viešinimui) ir jame numatytas lėšas, priemones, darbus, ir pan.
    Gal visgi reiktų pripažinti, kad aktyvus dalyvavimas procese (susirinkimuose, balsavimuose, ir pan.) „padėtų” pačiam susigaudyti situacijoje realiu laiku ir nebūtų kenkiama BŪTENT gyventojams – bendrasavininkimas.

    Reply
    • Juliui , tamsta pats net straipsnio

      perskaityti nesugebi ? Ar suvokimas sutriko ? Vaitkus paaiškino kas turi atsakyti į klausimus . Įžūliai norėjote padergti tarybos narį – gavote atsakymus . Vaitkus NIEKO NEPRIVALO ieškoti . Neprieštaravo renovacijai , bet buvo aiški sąlyga . Aš taip supratau . Jums nepavyko ?

    • Savininkai

      Kodėl A. Vaitkus neturi pats domėtis, o jam kažkas, kažką turi pateikti ir įrodinėti? Dalyvautų kartu su pensininkais namo susirinkimuose tai daugiau žinotų, bet jis nėra tėra tos įmonės, kuri nuomoja patalpas parduotuvei, savininkas, bet ne vadovas, tai ir negali dalyvauti namo savininkų susirinkimuose.

    • Jonas

      p.Juliau, gal tiksliau nurodyk tavo minimą tinklapį. Deja, nepavyksta tokio rasti? Suklydai ar sumelavai?
      Kauno regiono renovacijos projektus net ir su sąmatomis galima rasti, o Klaipėdos- deja.

  16. Julius

    Keista kai miesto tarybos narys „nesugeba” gauti informacijos apie Investinį planą (šį dokumentą tvirtina Miesto savivaldybės adminisrtacija, ir įkelia į savo tinklapį viešinimui) ir jame numatytas lėšas, priemones, darbus, ir pan.
    Gal visgi reiktų pripažinti, kad aktyvus dalyvavimas procese (susirinkimuose, balsavimuose, ir pan.) „padėtų” pačiam susigaudyti situacijoje realiu laiku ir nebūtų kenkiama BŪTENT gyventojams – bendrasavininkimas.

    Reply
  17. Zygmas

    Tarybinis,milicininkas,nesikeicia…

    Reply
    • Elena

      O vagys ir sukčiai keičiasi ? 🙂 kaip prie sovietų bandė taip ir dabar 🙂

  18. :))))

    Norite iš gyventojų praturtėti , todėl JŲ PINIGŲ NESKAIČIUOJATE ? Nepavyko ? 🙂 Puiku . Man patinka 🙂 Miesto taryboje atsiras narys , kuris ŽINOS su kokiomis bėdomis susiduria miesto gyventojai 🙂 NUOSTABU ! Miesto šeimininkas turi žinoti kiek kainuoja , kas susikrauna turtus iš renovacijų ir kaip keisti situaciją . Pagaliau turiu REALŲ kandidatą į merus ( jei kandidatuos ) 🙂 Nes DABAR gyventojai su daugiabučių problemomis palikti vieni .

    Reply
  19. Ne

    Na su tokiu mąstymu Vaitkus į merus netinka, visas miestas nušiurtų visai !

    Reply
  20. T

    Apgailėtinas, išsisukinėjantis veikėjas, gėda kad tokie sėdi miesto taryboje.

    Reply
  21. Titui , nesiautėk , rodyk dokumentus ir neprieštaraus

    Pirminiame etape mes dėl renovacijos neprieštaravome, tačiau parašėme griežtą sąlygą, kad norėtume gauti visą informaciją apie procedūras, kainas ir panašiai. Kai prasidėjo renovacijos dokumentacijos rengimas, negavome jokios informacijos nei apie kainas, nei apie žaliavas ir jų kiekius.

    Reply
  22. Andrius

    Lyrava gavo visus dokumentus kaip ir like gyventojai. Kvietimus i susirinkimus diskusijoms buvo issiusti kaip visiems likusiems gyventojams.Deja nedalyvavo. O dabar kaltina kazka kitka, jog kazko nezino. Klaipedoje uzgime nauja zvaigzde.. vaitkus.. kokia geda.. nepagarba kitam zmogui. Nezinodamas tikslios informacijos is kazkur skaicius ir skleidzia demagogija.

    Reply
    • Ar tikrai skaitei tekstą , Andriau ?

      Vaitkus pasakė – ĮTRAUKĖTĖ , atsakysiu ! Patys norėjote , o dabar ” žvaigždė ” ? Babkės turi rūpėti visiems kurie DIRBA ir turės mokėti bankui ! Nerūpi , tik tiems, kurie tikisi iš gyventojų praturtėti …

  23. $$$$$$

    Gyventojai vargsta dėl dvigubų sąskaitų , kada vargais negalais pasikeičia administratorių , o savivaldybės klerkai ” nieko negali padaryti ” . Ką kalbėti kada gyventojai matydami galimus sukčiavimus dėl renovacijos kainų paprašo sutarčių , parašų , kainų ? Siunčiami ” toli ” arba į teismą .

    Reply
  24. Na pagaliau

    nors kartą tie , renovacininkai ” administratoriai gavo į ” kaktą ” nuo protingų žmonių 🙂 Nerodote dokumentų apie renovaciją , negausite ir iš mūsų pažymos . Viešoje erdvėje jau ne vienas buvo straipsnis kaip gyventojai vargsta , kada nori iš administratorių gauti informacijos , dokumentus , matyti kainas . Pinigus reikia skaičiuoti ! Pagarba ponui Vaitkui ir bučkis nuo gyventojų ! Mūsų namas t.p. gal norėtų renovacijos ..deja , paskaičius apie būsimus ” slaptus ” dokumentus dėl kurių reikia net į teismus kreiptis , tada ne ne ne ….TOKS MIESTO ŠEIMININKAS ir turėtų būti , jam turi rūpėti MIESTIEČIŲ bėdos , turi žinoti kaip ir už kiek ” vyksta ” renovacijos !!!

    Reply
    • ezys

      taip, puikus „seimininkas” butu, uzblokavo renovacija pries statybiniu zaliavu kainu suoli 😀

    • klaipėdietė

      Pritariu.Pagarba žmogui skaičiuojančiam pinigus

    • O kiek

      Kiek namų renovacijų sąmatų Vaitkaus patikrinta? Savi marškiniai arčiausiai kūno. Ir kiek žmonėms nedaug tereikia, kad imtų asmenį garbinti ir kelti ant pjedestalo. Ne mano meras( jei kandidatuotų)

    • Jurgita

      ????

  25. Titas

    Šitam „politikui” svarbiausia- babkės. Jūs pažiūrėkit į jį. Ar panašus jis į tą, kuris miestui vadovauti galėtų!? O toks jo noras begalinis- sveikinimai spaudoje miestiečiams įvairių švenčių proga, jo „begalinis” rūpestis miesto reikalais. Grūsti kuo toliau nuo vadovavimo miestui. Kartu su savim ir Grubliauską teprigriebia…

    Reply
    • Ko kimbi?

      Jo pinigai – jis ir sprendžia, kaip juos naudoti. Šeimininkas pinigus skaičiuoja.

    • Titas

      Ten, kur jis šeimininkas, tegul elgiasi kaip tik nori, kur jis bendrašeimininkis, kaip sutrius elgtis negali.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sveikata

Miesto sveikatos įstaigoms siekia gauti 7 mln. eurų paramos

Klaipėdos savivaldybė skelbė, jog parengė investicinį planą ir jau pateikė paraišką finansavimui gauti, kad Sveikatos centro veikloje dalyvaujančios miesto gydymo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This